Beste lezers,

Wij een Nederlands stel wonend en werkend in Botswana sinds 5 jaar komen over 3 weken een maand naar Thailand op vakantie.

Nou heb ik een beetje een aparte vraag. Daar wij beide 50+ zijn willen we een keer een totalbodyscan laten maken en dat kan in Thailand en is een stuk goedkoper dan in Nederland, zo hebben wij gehoord. En nu we er toch zijn, waarom niet…

Nu is de vraag: waar kan dat in Bangkok? Heeft iemand daar een idee van?

Ik zie uit naar een antwoord.

Met vriendelijke groet
Michel

12 reacties op “Lezersvraag: Waar in Bangkok kunnen wij een total bodyscan laten maken?”

 1. tinus zegt op

  Het Bumrungrad Hospitaal op Sukumvit soi 3 heeft zeer goede checkup programmas, Dan heb je ook nog de zgn Bangkok hospitals die nagenoeg dezelfde check up programmas hebben. Let wel dit zijn particuliere ziekenhuizen. Kijk maar eens op hun websites of jullie programmas erbij zitten.

 2. Tino Kuis zegt op

  Als antwoord op de vraag: een totalbodyscan laten maken kan in bijna elk groot prive ziekenhuis in Bangkok, zoals Bumrungrad. Ga naar hun website, of google prive ziekenhuizen in Bangkok.
  Maar veroorloof me ook antwoord te geven op de niet gestelde vraag: ‘Wat is het nut van een totalbodyscan?’ Dit onderwerp ligt mij als oud-huisarts na aan het hart en ik weet dat uit veel onderzoek is gebleken dat een dergelijke scan zeer weinig nut heeft en regelmatig schadelijk is bij mensen die verder geen gezondheidsklachten of verschijnselen hebben. Schadelijk omdat vaak allelei ‘afwijkingen’ worden gevonden die nader ingrijpend onderzoek vragen terwijl er niets aan de hand is. Zie ook deze link:

  https://www.thailandblog.nl/gezondheid-2/gezond-en-toch-ziek/

  Als iemand, die zich verder gezond voelt toch een medisch onderzoek wil laten doen is een gesprek met een arts, een lichamelijk onderzoek, bloeddrukmeting en een gericht bloedonderzoek op risicofactoren als cholesterol en suikerspiegel, en in uw geval misschien op tropische ziekten, als worminfecties ed, veel en veel nuttiger en nimmer schadelijk.

  • willem zegt op

   Als huisarts moet je je niet bemoeien met scans. Huisartsen zijn geen specialisten en kunnen slechts een eerste opinie maken en dan doorverwijzen. mijn broer die nu aan het vechten is voor zijn leven , zou als hij eerder door de huisarts was doorverwezen, zich niet in deze toestand bevinden, men had dan zijn tumor veel eerder ontdekt.
   Maar daar heb je het kostenplaatje, en altijd dat geneuzel van , ja maar misschien ziet de scan iets wat uiteindelijk niets is. “Beter weten door zuiver meten” zegt het spreekwoord.
   Iedereen heeft recht op een scan, er wordt verdorie meer dan genoeg voor betaald.

 3. Soi zegt op

  Bij Bkk Hospital werd op een zekere zaterdag in december 13 een volledige bodycheck als eindejaarsverkoopstunt aangeboden met een korting van 50%. Als je die zaterdag een check afnam, betaalde je slechts 8duizend baht. De lijst van de te onderzoeken items was (uiteraard) zeer uitgebreid. Gezocht zou er worden naar allerlei soort ziekten en gebreken dmv bloedtest, x-ray en lich. onderzoek.
  Zo juist op Nieuwsuur toevalligerwijs de discussie gezien over nut van een volksonderzoek naar darmkanker. Mijn indruk is dat oa de Thaise vercommercialiseerde gezondheidssector zich geen zorgen hoeft te maken over het achter de oren krabben door het brede publiek bij soort medische promotieacties. Per slot van rekening wordt elk medisch handelen nadien privaat afgerekend, en drukt het niet op enig overheidsbudget.
  Mij lijkt dat je in NL met een gerichte vraag naar de dokter gaat, dus waarom in TH dan ook niet gedaan?
  In Nieuwsuur verwoordde een chirurg het als volgt: ik ben opgeleid om zieke mensen te behandelen, (en niet om bij gezonde mensen naar gebreken te speuren.) Nou ja, dit laatste is in TH wél een doelstelling van de medische sector. Maar wat moet je ermee als het enkel voorbehouden is aan de-meer-draagkrachtigen, en als het gebruik maken ervan een gezondheidssysteem instandhoudt waarvan armlastigen zijn uitgesloten? Je zou haast denken dat deze groep, met soms slechts 2000baht/mnd besteedbaar inkomen, zich toch wel erg gelukkig prijst dat ooit een broer van huidige PM enz.!

  • Joop zegt op

   Ik wil er hier wel bij opmerken dat 50% korting en dan alsnog 8000 baht betalen niet goedkoop is. Zelf heb ik een prima bodyscan laten maken in een ziekenhuis tegenover Central aan de Bangnaroad voor 5000 baht. Zo kan het dus ook.
   Wel probeerde de arts mij een dure extra scan aan te praten vanwege een gezondheidsprobleem uit het verleden, maar toen ik hem vertelde dat ik niet meer verzekerd was bij Nederland was het ineens niet meer nodig.
   Het beste kun je gewoon even een paar ziekenhuizen bellen en naar de prijzen vragen en deze vergelijken.

   • Soi zegt op

    Beste Joop, ik noemde slechts een voorbeeld van een bepaalde mij niet sympathiek overkomende handelwijze van een zeer bekende Thai ziekenzorgketen. Een organisatie met het oogmerk zieken bij te staan met wetenschap en kunde. Niet om gezonden in hun draaimolen te krijgen.
    De overbodigheid en onzin van jouw bodyscan geef je zelf al aan als de arts zegt vervolgonderzoek te indiceren op basis van financiele ipv medische redenen.
    Daarnaast geeft jouw voorbeeld nogmaals aan dat het allemaal verloren energie is, en dat de gelden beter gestoken kunnen worden in het optimaliseren van de volks!gezondheidszorg. En niet enkel een systeem tbv de beter gesitueerden. Aldus de private sector op een 2e plan.

 4. robert48 zegt op

  Nou daar ben ik het niet mee eens je kan met een tumor rondlopen en toch gewoon alles doen zonder dat je iets merkt aan je lichaam.
  Dat is mij overkomen ben voor een checkup in KK ram hospitaal alles prima meneer alleen U moet afvallen kosten 7000 baht .
  Zes maanden later kreeg klachten met nierstenen foto,s gemaakt en ja hoor een ingekapselde tumor (kwaadaardig) van 9 cm op mijn linkernier operatie gehad en gelukkig verwijderd.
  Dus je kan wel degelijk een iets in je lichaam hebben zonder dat je iets merkt en gezond rondlopen en alles verder doen.

 5. Jack zegt op

  Ik laat om de 2 a 3 jaar een total bodycheck doen in het bumrungrad hospital, ze hebben verschillende dingen gevonden die levensbedreigend waren,gelukkig was ik er op tijd bij anders was ik er niet meer geweest.kosten +-350€ onderzoek duurt van s,morgens 9 uur tot +-17.30–18.00.Lange dag wel zinvol,ga er voor de zekerheid nuchter naartoe,als het niet druk is wordt je meteen onderzocht.Anders maken ze een afspraak voor 1 of 2 dagen later,je krijgt dan 2 potjes mee waar je de urine en een beetje ontlasting in kan doen. Als alles klaar is krijg je een gesprek met de specialist,die je haarfijn alles uitlegd.Deze maand ga ik ook weer de 2 jaar zijn om.

 6. Harry zegt op

  In 2010 met een verwijsbrief van mijn Bredase huisarts in de hand in Bumrungrad het onderzoek laten doen: 50 minuten wachten ipv Breda: 50 dagen. Men adviseerde mij ipv enkele losse onderzoeken een total scan te laten doen: goedkoper ( THB 13,000) gezien hun efficiency dan de separate wel noodzakelijke dingen. Conclusie: u bent zo gezond als een veel te vette vis, dus afvallen. Geen enkele handeling werd opgedrongen, wel verwezen naar NL voor vermoedelijke verdere behandeling. Wel werd voor het eerste keer in 20 jaar nu de echte reden van mijn lage rugpijn aangetoond. Daar alvast wat tests gedaan en met de Thaise MRI scans in Brasschaat 2 x geopereerd.
  Als ze in Kenniseconomieland aan de Noordzee toch eens konden/wilden zien, hoe medische zorg OOK verleend kon worden….

  Houd er rekening mee: uw NL zorgverzekeraar , in mijn geval VGZ, vergoedt er geen cent van. Zelfs hun e-mail bevestiging: “daar voorschieten, hier declareren” werd NIET nagekomen. In mijn geval: bij VGZ konden ze de tweetalige facturen in Thai / Engels niet lezen, snapten ze de behandelingen niet en waren niet vlg de stand van wetenschap en techniek, ondanks dat zelfs Amphia-Oosterhoud exact hetzelfde doet en vergoed krijgt, en uiteindelijk: ondoelmatige zorg ( ja, een van de top-10 medische bestemmingen ter wereld, met een neurochirurg, die op div. plaatsen op de wereld demo’s geeft mbt nieuwe ontwikkelingen op zijn vakgebied). Je moet als verZEKERaar maar durven…

 7. jeffery zegt op

  Ik sluit me volledig aan bij tino kuis.
  Zijn antwoord komt overigens geheel overeen met het advies van mijn huisarts.

  Ik hou het erop dat het een mode verschijnsel is , zonder dat men een effectief argument heeft.

 8. Hubrechtsen D.R. zegt op

  ik zal je het echte verhaal vetellen,in mijn ogen(heb zelf de ervaring mee gemaakt),SAMITVEY SRINAKARIN HOSPITAL te bangkok ,heel goede verzorging 100 % hulp,in alles wat je wil hebben,zelf ben ik met en nederlandse man daar geweest(geen naam geven wie de persoon is ) hij had een hersen beschadeging,de persoon kon niet meer drinken en eten,dar hebben ze hem verzorgd ,hij werd daar zeer goed behandeld,alles werd via de verzekering betaald,dat was via Eurocross nederland.en jaar later had betrokken weer last en we zijn om 04.00 in de ochtend naar bangkok gegaan (via minibus) daar aan gekomen werd hij om 06.00 uur gelijk behandeld hij moest daar 24 .00 uur blijven.de totale prijs was 26.064 bath, alles in begrepen ook radiology and radiotherapie’.
  zou zeggen mensen ga daar ,om je te laten onderzoeken,HEEL GOED.
  groetjes van uit kanchanaburi Richard.

 9. Ad Koens zegt op

  Ahoi Michel, dat kan bij de Bangkok Hospital Group. Een deskundig ziekenhuis, ingesteld op buitenlanders. Zie: http://www.bangkokpattayahospital.com/en/about-hospital-en/hospital-network-en.html . Blijf je in Bangkok of kom je ook in Jomtien / Pattaya ? Groet, Ad Koens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website