Beste lezers,

Vluchten vanaf Düsseldorf met Etihad airways naar Bangkok met een overstap van slechts een uur in Abu Dhabi is dit wel haalbaar? De vliegtuigen zullen niet naast elkaar staan en het is weer zoeken neem ik aan waar je moet wezen?

Wie kan mij meer vertellen?

Met vriendelijke groet,

Petra

22 reacties op “Lezersvraag: Naar Bangkok met overstap van een uur in Abu Dhabi, is dit wel haalbaar?”

 1. Cornelis zegt op

  Wanneer Etihad een ticket verkoopt met een overstaptijd van 60 minuten betekent dit dat die tijdsduur binnen de voor de luchthaven geldende minimum overstaptijd valt. Dat bekent natuurlijk niet dat je verbinding gegarandeerd is – een kleine vertraging kan in zo’n geval de boel al in de war schoppen.

 2. Michel zegt op

  Ik heb dat al 2 keer gehad bij Etihat, en ging beide keren uitstekend.
  Niets zoeken of haasten, maar netjes van het ene vliegtuig naar het andere begeleid door het super georganiseerde grondpersoneel.
  De eerste keer stonden de vliegtuigen wel netjes naast elkaar, en had ik in dat uur zelfs nog de tijd voor een bak koffie.

  • Nicole zegt op

   Nou, wij hebben het ook al enkele keren gehad, maar catostrofaal. en super ONVRIENDELIJK grondpersoneel. Wij vliegen heel vaak, maar tot nu toe vinden wij Abu dhabi de meest onvriendelijke luchthaven. dit geld niet voor het vliegtuigpersoneel

 3. TAK zegt op

  Geen enkel problem. Beetje doorlopen en kijken waar je moet wezen.
  Etihad is een van de beste airlines en heft de zaakjes uitstekend in orde.

  Prettige vlucht.

 4. Sjeng zegt op

  Mhh vreemd wat ik zie is dat Etihad 1.40 uur overstaptijd heeft ( of langer ) tussen de vluchten. Gewoon vanaf Düsseldorf. (persoonlijk liever met emirates )bv vertrek op ik noem maar een datum:
  27 nov. vertrek ( retourvlucht bv 11 dec ) met Ethiad
  10:15 Dusseldorf 06:45 Bangkok 14u 30m 1x overstap Stopover 01u 40m – Abu Dhabi, Ver. Arabische Emiraten .
  Heb nog nooit minders als 1.40 uur overstaptijd gehad…dan kun je lekker relax doen. Terug vlucht is meestal 2.50 uur stopover ( stopover tijd heenreis en terugreis kan ook andersom zijn dat ligt aan welk ticket je boekt ) .
  Controleer dus goed effe je overstaptijd ( en effe rondzwalken op dubai airport is géén straf….met een beetje veel mazzel win je daar een Maclaren sportwagen of een Porsche cayenne…( geen grap )

  MvG

 5. Malee zegt op

  Een ticket bij ethiad vanaf brussel ..Van te voren check in online..Dan denk je alles is ok. Dan kom je bij de check inn. Dan geven ze je nieuwe boardingpas naar abu dabi. Kom je in abudabi, denk je ik moet naar de transfer bali. Je wordt op de verkeerde denkwijze gebracht omdat je in brussel een boardingpas kreeg.. dus denk je in abu dabi ook. Komt nog bij dat de bewijzering zeer onoverzichtelijk is. En de afstanden zeer groot zijn naar andere Gates. Als men dan bij de transfer desk komt zegt men u heeft online ingeboekt, u hoeft niks te doen. Maar op het zelfde moment vertrekt de vlucht bijna. Dus moet je rennen om je vlucht naar Bangkok te halen. Ook de toiletten is onwaarschijnlijk. 4 toiletten voor 100 man. Hebben ze wel maar is in centre. Dus Ethiad is geen gebruiks vriendelijke maatscahappij. Heb je bijv. 1 letter verkeerd ingevuld van je naam kun je 150 euro betalen om dit te corrigeren. Emirates is nog erger, die rekenen als je je vlucht wilt wijzigen het volle pond.
  Dus voor mij nooit geen arabische vliegmaatschappij meer. En vele lopen weg met de service. Maar bij KLM, Qantas, malesian airways, eva airways, china airways en egypt airways altijd betere bediening. Heb je een nacht vlucht bij de arabieren komen ze bijna niet met drinken, want denken ze dat je slaapt.
  Dus voor mij nooit geen abarabieren meer. jammer want 6 uur en 6 uur is leuker dan 12 uur in een vliegtuig

  • Sjeng zegt op

   Iedereen weet dat je de exacte gegevens zoals vermeld op je paspoort moet invullen, dus dat is, sorry dat ik het zeg, een non argument. En wat de verzorging betreft bij “die Arabieren”…proef daar toch bepaalde ondertoon in, die is óók op de nachtvluchten perfect…zo vaak als je maar wil krijg je wát je maar wil….tenminste ik heb nog nooit een probleem gehad als ik het gewoon vriendelijk vroeg.
   De borden op ABU Dhabi zijn mijn in ziens heel duidelijk. De afstanden naar de andere gates zijn als je gewoon op de borden kijkt heel goed te doen ( staan gewoon de tijden bij…net als bv schiphol waar je ook zomaar 35 min moet lopen ) voordeel op Dubai je gaat gewoon met de metro van de ene naar de andere gate ….Dus tja zeg het naar volgens mij is het toch niet allemaal zo slecht

  • kjay zegt op

   Beste Malee, Kan mij totaal niet in uw kritiek vinden over Emirates en Dubai Airport, het spijt me! Wijzigingen? Altijd de voorwaarden doorlezen van uw ticket, deze staan vermeld bij boeking! Laatste keer n maand later teruggevlogen. Kosten 60 Euro!

 6. Bert Vos zegt op

  Etihad en soortgelijke maatschappijen zoals Emirates zijn vaak erg efficiënt. Komt wel goed. Wel mooi een uur ertussen. Geen gehang op de luchthaven. Toch zou ik voor een volgende keer EVA AIR aanraden. Rechtstreeks en echt niet veel duurder.

 7. Marcel zegt op

  Yep, dat is geen probleem. Je hoeft je koffer niet op te halen, je hoeft slechts over te stappen. Dat gaat binnen 1 uur en bij een vertraging wacht het vertrekkende vliegtuig op wat nog binnen gaat komen (wordt je snel opgepikt en afgezet bij het wachtende toestel).
  So don’t worry, just enjoy a happy holiday!

 8. Andre zegt op

  Hallo Cornelis ….. ja het is mogelijk, als alles op tijd gaat, en geen vertragingen hebt, zoals ik in Mei 50 min te laat vertrokken, dus te laat in abu Dhabi, word je opgevangen door Ethiad, eerst door de duane 3 uur, daarna vervoer regelen en in een hotel gestopt beelen om nog wat te eten te krijgen wan inmiddels is het middernacht, 5 uurtjes slaap en om 8 uur in de morgen hopelijk vliegen, gaan er 2 extra vliegtuigen achter elkaar. aankomst in Bkk om 1700 uur wachten op je koffer, bij mij was hij er niet dus zat in het volgende vliegtuig, bijna mijn bus naar mijn bestemming gemist die ik online besteld had, aangekomen op bestemming, met een totale reistijd van ruim 30 uur, koffer werd 2 uur later bezorgd, was kapot en totaal gestressed, door deze ellende…. terug weg met air Berlin was goed. Na mijn totale Trip geklaagd bij ethiad maar na lange tijd correspendentie afgewezen ivm de veiligheid …… dus kijk uit wat je doet… Gr Andre

 9. Inge zegt op

  Hoi,
  Eén uur is heel krap; Abu Dhabi is erg uitgebreid de laatste jaren en gates
  liggen ver uitelkaar. In de winter kampt Abu Dhabi airport vaak met ochtendmist,
  die soms heel hardnekkig is, waardoor toestellen niet kunnen opstijgen.
  Inge

 10. Chris H zegt op

  Is prima te doen. Ben zelf 2 keer naar Thailand via die route gevlogen. Echter boek je via Etihad maar vlieg je met andere maatschappijen. Welke maatschappijen dat waren weet ik niet meer bij naam. Wel was er een keer een vliegtuig uit India bij. Beetje raar was dat.

  • Nicole zegt op

   Dit kan je zien bij het boeken, Heel goed opletten. wij hadden op de heenweg Etihad Etihad en op de terugweg met KLM. Ook andere maatschappijen doen dit. altijd goed opletten. ook qua overstaptijd. Soms staat er 12 uur overstaptijdtijd. Dat moet je dus echt niet hebben

 11. Justine zegt op

  Ik heb een keer het zelfde gedaan met 2 uur overstaptijd. De busjes waren erg langzaam. Dus we redden het maar net. Ik zou het niet aanraden.

 12. Inger zegt op

  nee. is niet handig. Ik geloof dat ze mogen boeken met een uur overstap minimaal. Jij zult het wel halen als je vliegtuig op tijd vertrekt (en hou er rekening mee dat Dubai groot is en dat je misschien met trein naar andere terminal moet – gaat overigens erg snel en soepel). waarom is niet handig: je bagage. Dit redden ze bijna nooit. Moet uitgeladen en weer ingeladen worden in een uur…

 13. Inger zegt op

  abu Dhabi lees ik nu… sorry. maar ook daar geldt de waarschuwing mbt bagage.

 14. fernand zegt op

  Ik vlieg al 8j met Eithad,3-5 keer per jaar naar Bangkok,Manila en Ho Chi MInh,nog nooit klachten geha d bij het overstappen,al altijd de verbinding gehaald,echter mijn 2 vorige vluchten,zowel op heen als terug reis bagage niet mee,niet alleen van mij,maar van velen,bagage werd telkens nagestuurd24h of 48h later.Dit zorgt natuurlijk voor het nodige ongemak.In Bangkok heb ik 3000 bath gekregen(herhaaldelijk moeten vragen) om het hoogstnodige te kopen,echter 3 weken geleden in HCMC weeral van dat,daar kregen we NIKS zelfs na hevige discussie,wel werd gezegd koop iets en breng je facturen binnen bij vertrek hier.Toen we vertrokken en onze facturen binnen brachten zeiden ze regel het maar in Abu Dhabi,ik stond er op een Etihad verantwoordelijke te spreken,die kwam pas na 25 min opdagen en na een kwartier gezever heeft hij dan d e facturen uitbetaald,was +/- 150 euro voor 3 man,wat neerkomt op 50 euro per persoon.Ik weet eigenlijk niet op wat men juist recht heeft als je bagage niet mee is.
  Weet iemand meer hierover???????????????

  Wel nog vermelden dat zowel service als kwalitiet als de te verwerven mijlen als d e extras als lounge in Abu Dhabi altijd maar verminderen.In het begin hebben ze er alles aan gedaan om de klanten binnen te halen,maar nu ze die hebben wordt er serieus op alles gekort,zojuist ook nog op de te verwerven mijlen,hebben nu tickets economy is 3 klassen ingedeeld,volgens prijs en te verwerven mijlen.
  Heb ook al 3 keer tickets geboekt op een door hen gestuurde reklame naar mijn email waarin ze zeiden als ik binnen d e 3 dagen boek ,ik dubbele mijlen zou krijgen,maar telkenmale krijg ik die niet,op de site kun je die niet claimen,via email komt NOOIT een antwoord,bij het bellen zeggen z e het nodige te doen,maar gebeurd ook niks,en in d e luchthaven zeggen ze we sturen een email,wat ook gebeurt,maar toch krijg je niet wat z e beloofden,wat moet je dan nog doen??en kun je ook helemaal geen geloof hechten aan die emails die z e sturen.

 15. Monique zegt op

  Hoi Petra,

  Afgelopen zomer hebben wij ook via Abu Dhabi gevlogen. Wij hadden oorspronkelijk 5 uur overstaptijd , maar daar zijn die dag helaas nog 9 uur bij gekomen. Ons vliegtuig vertrok niet door technische storing, zeiden ze en we zijn uiteindelijk vertrokken om 19.00 uur ipv 10.00 uur s ochtends. Helemaal gebroken van de reis kwamen we ruim 9 uur later , met onze 2 kids, aan in Bangkok! In Abu Dhabi vertelden ze ons dat het vliegtuig naar Bangkok heel regelmatig vertraging heeft, dus ik zou nog eens nadenken om met Ethiad te vliegen, wij doen dat in ieder geval niet meer!!

 16. rori zegt op

  Tips om overstappen te voorkomen of anders.
  Amsterdam
  1.! Vlieg KLM en of China Airways rechtstreeks
  2. Vlieg EVA Air

  Brussel
  Jet Air of Lufthansa via Franfurt en of Zurich

  Frankfurt
  BA
  Lufthansa
  Thai Airways
  Garuda

 17. Guus zegt op

  bij geen vertraging is het haalbaar.
  Airport Abu Dhabi is erg klein.

 18. carla goertz zegt op

  Zelf heb ik 2 keer gevlogen met een uur overstap tijd ,alle bij de keren goed verlopen .
  Abu dhabi is een kleine luchthaven en duidelijk te vinden . voor mij perfecte vlucht .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website