Lezersvraag: Hoe kan ik het beste van Bangkok naar Cambodja reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
23 december 2013

Beste lezers,

Na 3 jaar Thailand wil ik aanstaande zomer Cambodja met Thailand combineren. We willen sowieso naar Ankor wat (Siem Reap) maar wellicht nog meer beleven (tips hierover welkom).

Verder de vraag hoe kan ik vanuit Bangkok het best naar Cambodja en vice versa? Vliegtuig, bus, trein? Wat zijn voor en of nadelen? En heb ik een visum nodig (van te voren regelen)? Of kan deze op grens of lucht haven gekocht worden?

Alvast bedankt voor jullie reactie.

Groetjes,

Chantal


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik het beste van Bangkok naar Cambodja reizen?”

 1. Henk j zegt op

  Vanuit mo chit vertrekt er een directe bus naar siem reap. Visum kun je aan de grens kopen of reeds bij de ambassade in Bangkok. Je kunt hier tegen betaling van 1000 bath op je visum wachten.
  Een andere optie is vliegen met air asia naar bv phnom penh. Visum kun je tegen betaling van 20$ ook direct verkrijgen op het vliegveld. Na phnom penh bv met de boot naar Siem reap.
  Ook een tussenstop is de moeite waard in Shianoukville.
  Let wel op als je terug reist over land je maar een 15 dagen kunt verblijven in Thailand. Evt een visum voor langer kun je aanschaffen voor 60 dagen met een verlenging van 30 sagen bij de immigratie in Bangkok.

  Een tip is trouwens ook de tickets bekijken van Amsterdam naar Phnom Penh.
  Mocht je meer over Cambodia willen weten mail even.
  sawasdee2012@rocketmail.com

 2. marc zegt op

  beste, ben juist een maand terug vanuit thailand en cambodia, ben vanaf pat naar koh kong gereisd met een minivan ( gewoon eens gaan horen in de reisbureaus welke de goedkoopste is) best een E-visa aanvragen ( duurt 2 dagen) dan word je aan de grens niet afgezet…normaal 20 dollar men vraagt tot 1200baht… e-visa 25 dollar, in koh kong niet zo heel veel te zien maar toch, er is het grootste mangrove van Azie, de moeite! dan naar sihanoukville, daarna kampot ( heel mooi en rustig gelegen aan een rivier met nog oude bruggen van de Franse tijd…) je kan daar een scooter huren en naar bokor hill rijden, prima weg of een peperplantage bezoeken, dan naar kep ( krabben, yamie) daarna naar PP en dan per vliegtuig terug naar BGK,vanuit PP kan je alle richtingen uit.

  • marc zegt op

   aja, zorg voor amerikaanse dollars, verblijf in Cambodia is goedkoop een goed hotel in sihanouk en PP begint vanaf een 32 dollar (per kamer) simpel hotel een 15 dollar

   have fun!

 3. Arie & Maria zegt op

  Wij gaan zaterdag a.s. met Air Asia naar Siem Reap, daarna met bus naar Phnom Penh, dan Battambang en daarna naar Pailin, een rustige grensovergang waar een Thaise taxichauffeur ons opwacht en voor 5000 Bath terug brengt naar Cha Am. Adressen zijn uiteraard verkrijgbaar, kan via de website evt. Valt ons trouwens op, dat we in Siem Reap en Battambang een verblijfplaats hebben met Nl eigenaar. Zijn erg benieuwd hoe die daar terecht zijn gekomen. Alleen in Phnom Penh hebben we nog geen redelijk geprijsde verblijfplaats. Mocht iemand iets weten, dan horen we het graag.

 4. Tony Ting Tong zegt op

  Tip 1: Download de recente Lonely Planet Cambodja voor alle prijzen, tijdsduur, scams en geriefelijkheid van het transport (die 25 euro is het waard)
  Tip 2: Als je een modaal Nederlands inkomen hebt en je zit krap in je vakantietijd zou ik zeker gaan vliegen BKK-SR-PP en een hele taxi afhuren als je op het vliegveld bent. Alleen arme backpackers en pensionados met zee-en van tijd moeten de bus in Cambodja nemen, met hobbelige wegen, veel vertragingen en overstappen. Vind ik trouwens ook voor alle reizigers in Thailand gelden. De tijdswinst van vliegen verdien je zo snel terug door een paar uur extra te werken op de Nederlandse arbeidsmarkt.

 5. Henk J zegt op

  Als je de lonely planet wilt aanschaffen, deze zijn in het engels te koop voor ongeveer 4§.ook Vietnam, Laos en Thailand zijn te krijgen in elke boekwinkel in phnom penh.

  Mocht iemand belangstelling hebben in een digitale reisgids mail even.
  sawasdee2012@rocketmail.com


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website