Lezersvraag: Naar Bangkok met mijn dochter, welke locatie?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
3 april 2018

Beste lezers,

Ik ga in oktober voor het eerst naar Thailand met mijn dochter van 26 jaar. Zij wil al heel lang naar Thailand en wij hebben besloten om samen te gaan, zij is vrijgezel. Nu vroeg ik mij af waar ik het beste een hotel kan boeken? Waar het leuk is voor haar. Volgens een kennis die al vaker naar Thailand is geweest is dan in de buurt van Khao San Road het leukste voor haar omdat daar ook veel jonge westerse toeristen komen. Volgens hem is bijvoorbeeld de Nana buurt meer voor ouderen?

Zelf heb ik geen idee, zou iemand mij kunnen adviseren?

Groet,

Jan-Jaap


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Naar Bangkok met mijn dochter, welke locatie?”

 1. chris zegt op

  Het is maar net wat je zoekt in Bangkok: een hotel vlakbij de uitgaanscentra van jonge toeristen, van Thaise jongeren, van toeristen die wat ouder zijn, een hotel vlakbij de shopping malls, een hotel valkbij uitgaanswegen of metrolijnen, een hotel vlakbij belangrijke bezienswaardigheden?
  Zet de bedoelingen van jezelf en van je dochter eens op een rijtje en stel dan de vraag opnieuw.

  HINT: ik houd persoonlijk niet van Nana-omgevingen waar het tot diep in de nacht feest is; mijn dochter wil zeker NIET Westerse backpackers zien tijdens haar vakantie. Iedereen is anders.

 2. VMKW zegt op

  Jan Jaap ik denk dat JIJ je dochter beter kent dan wie dan ook hier op dit blog. Jij weet wat je dochter leuk vindt en zo nee vraag wat ze wil. Thailand/Bangkok heeft ongelooflijk veel te bieden en zeker bij een eerste bezoek is het overweldigend! Snap best dat een vrouw van 26 jaar wat leuke uitgaansgelegenheden prettig vindt ‘s avonds maar of je 9200 km gaat reizen om hier tussen westerse toeristen te vertoeven? Het antwoord ligt bij je dochter en uiteraard tel jij ook mee 🙂 Maar geloof mij er is altijd een plek te vinden die voldoet!!! Suc6

 3. Els zegt op

  Het is overal in Bangkok geweldig zeker als je er nog nooit bent geweest. En als je de hele dag in Bangkok loopt en allerlei bezienswaardigheden hebt bekeken, ben je het een beetje zat, denk ik.
  Uw dochter is 26, die hoeft u toch niet meer te begeleiden. Zoek samen een hotel uit, niet u alleen.
  Veel plezier in Thailand, krijgt u zeker geen spijt van.

 4. l.lagemaat zegt op

  Laat ze eens wat folders lezen.

  En begin eens met een leuke boottocht; onderweg is al veel te zien!

  Veel plezier!

 5. Marcel zegt op

  Ik kan je de the Myth in Sathorn aanbevelen, leuk famiiehotel in historisch gebouw.
  Nabij BTS en Orange river boats.. Zeer schappelijke tarieven.

 6. Henk zegt op

  Ben het met Chris eens.
  Kijk eerst eens wat jullie samen willen, uitgaan, tempels, lekker en bijzonder eten, markten, westers winkelen, maar er is ook zoooo veel meer te zien en mee te maken.
  Zelf zou ik kiezen voor een centraal hotel vlak bij de BTS (hogesnelheidslijn). Via deze lijn, icm de metro kun je snel, veilig en goedkoop heel veel mooie plaatsen bezoeken in Bangkok. Of kies een hotel met een wondermooi uitzicht over de rivier. Veelal met een (gratis) bootverbinding met BTSStation Saphan Taksin.
  veel plezier alvast met het uitzoeken.

 7. Frank Kramer zegt op

  Hallo Jan Jaap,

  ik heb goede ervaringen met het Royal Hotel, 2 Ratchadamnoen klang Road. Dat ligt echt zeer centraal. Op ongeveer 400 meter aan je rechterhand heb je die Kao San Road en omstreken. Je moet dan alleen even een serieus drukke straat oversteken. Op ongeveer 800 meter naar links heb je het Koninklijk Paleis met daarachter het beroemde klooster met massages Wat PO (beiden aantrekkelijk voor toeristen). En met een plattegrondje in de hand vind je op ook ongeveer 800 meter de rivier met om de paar honderd meter een aanlegsteiger voor het goedkope openbaar vervoer over water. Dat kost je iets van € 0,25 p.p. Neen geen snelle speedboten svp! Het rivierwater is vervuild (riool) en in die snelle boten krijg je altijd water in je gezicht met buikloop als risico) Ga je richting de achterkant van het hotel, dan is daar een rustiger wijk, Ban Bat maar ook aantrekkelijk. ook het Saranrom park is aardig, met name om rond zonsop- en zonsondergang te kijken naar de dansende en sportende oudere wijkbewoners. Heel aardig is dat.
  Royal Hotel heeft Budget Kamers, indien je minstens een week vooraf via internet boekt heb je daarop de beste prijzen. Ik meen dat ik vorig jaar € 22-€25 per nacht betaalde met een groot ontbijtbuffet. het Hotel is absoluut niet nieuw,m aar vorig jaar was mijn kamer tiptop in orde. Ze hebben ook een (niet erg gezellig, maar wel verkoelend) gratis zwembad op het dak. ik vind dit Hotel ideaal omdat verplaatsen binnen BKK zoveel tijd vergt. Dit is het echte centrum en je kunt (moet niet) alles lopen.
  Veel plezier daar!

  Frank Kramer

 8. Fransamsterdam zegt op

  U bezoekt uitsluitend Bangkok? Hoe lang in Bangkok?
  Wat mag het kosten? Zoekt u een hotel om luxe in te kunnen verblijven, of alleen om in te slapen?
  U hebt zelf omtrent Bangkok ‘geen idee’ zegt u. Lang van te voren boeken hoeft gelukkig niet en het is nog geen oktober. Dus tijd om een beetje in te lezen. Maar vindt u het zelf eigenlijk überhaupt wel een leuk idee om naar Bangkok/Thailand te gaan?
  Of mag/durft uw dochter niet alleen? Een dagje Amsterdam is gevaarlijker dan een week Bangkok hoor!
  Een Hotel binnen 500 meter van een BTS raad ik wel aan. En als je langer dan een dag of vijf gaat kun je misschien een keer verkassen naar een andere lokatie. Persoonlijk heb ik de drukte, chaotiek en hitte nooit langer dan drie dagen uitgehouden

 9. Leo Th. zegt op

  Jan Jaap, prima dat jij het je dochter zo naar haar zin wilt maken. Uiteraard mag je jezelf ook niet vergeten, temeer daar het voor beiden jullie 1e keer naar Thailand is. Altijd moeilijk een ander te adviseren over waar te verblijven. Toch wil ik jullie aandacht vestigen op Grande Center Point Hotel Terminal 21, Sukhomvit soi 19. Prima hotel, prijs vanaf zo’n 100 euro maar wellicht zijn er aanbiedingen, met ruim infinity zwembad met fantastisch uitzicht alsmede een fijne Spa. Vanuit het hotel directe toegang tot het gelijknamige winkelcentrum Terminal 21 met veel restaurantjes en de BTS, en in feite ook de MTR (metro), waardoor je een groot gedeelte van Bangkok snel kan bestrijken. In de directe omgeving nog veel meer restaurants, bars en winkels. Khao San Road staat bekend als ontmoetingsplaats voor jonge backpackers. Jong is overigens betrekkelijk, de leeftijd van je dochter (26) is weliswaar voor mij jong maar of dat voor backpackers geldt zou ik niet weten. Zelf vind ik een bezoekje aan Khao San Road van 1 á 2 uurtje meer dan genoeg. Wens jullie een fijne vakantie!

 10. jos zegt op

  Siam (BTS) lijkt me idd beste optie samen met Terminal 21 hotel @ sukhumvit zoals hierboven aangegeven.

  En misschien fietstocht met co van Kessel lijkt me ook leuk voor een 26-jarige. Vond ik tenminste wel 🙂 doe wel die van max 3 uur de eerste keer want en de vroege want als je het niet gewend bent Is de hitte en humidity niet het fijnst 🙂

 11. tom bang zegt op

  Reisgidsen bij de reisbureaus halen, lezen wat die allemaal in Bangkok aan hun klanten laten zien en dan een keuze maken van wat jullie zelf willen zien.
  Google gebruiken dan zie je zo de 10 beste malls of de 10 mooiste parken en ga zo maar door. En als je het budget voor hotels weet kun je b.v. op booking.com naar een geschikt hotel op een geschikte locatie zoeken. Fijne vakantie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website