Lezersvraag: Kan je bij Bangkok bank een en/of rekening openen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
28 september 2017

Beste lezers,

Is het mogelijk om een ‘en/of rekening’ bij Bangkok bank te openen? Ik heb al een rekening die op mijn naam staat en een bankpas. Ook mijn vrouw heeft een bankpas van mijn banknummer.

Bij de bank zeggen ze dat is mogelijk maar dan krijg je wel een nieuw rekeningnummer. Dus moet ik in Nederland alle betreffende mededelen dat ik weer een nieuw nummer heb, waar ik niet blij mee ben. Weer al die rompslomp.

Zijn er mensen die met hetzelfde probleem zitten, of kan de bank bank alleen twee namen op de rekening zetten?

Groeten,

Arie


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Kan je bij Bangkok bank een en/of rekening openen?”

 1. emel zegt op

  Overwogen om een nieuwe en/of rekening te openen vervolgens van bestaande rekening overboeken naar en/of rekening.

 2. Christiaan H zegt op

  Destijds heb ik zonder problemen voor mij en mijn vrouw een en/of rekening kunnen openen.
  Toen ik voor de jaarlijkse vernieuwing van mijn visum kwam bij het Immigratiebureau, kreeg ik te horen, dat het geld dan niet van mij was, want mijn vrouw kon alles opnemen. Voor het benodigde saldo was zelfs 50% nog ruim voldoende, maar men wilde ook die constructie niet accepteren.
  Dus moest ik noodgedwongen de rekening laten omzetten naar een nieuwe rekening op mijn naam.
  Dus beste Arie, weet waaraan je begint

 3. Henk Hauer zegt op

  Is zond probleem mogelijk. .Heb destijds zo’n rekening geopend bij de Kasikorn Bank met mijn Thaise vriend

 4. NicoB zegt op

  Bangkok Bank opent en/of rekeningen.
  Maar een bestaande rekening op 1 naam laten wijzigen naar een en/of rekening gaat niet, dat vergt een nieuwe rekening.
  Houd in de gaten dat als je een rekening ook gebruikt voor je Visa, dat die op 1 naam staat, dat wordt niet overal en altijd gehandhaaft, maar zoek dat probleem niet op.
  NicoB

 5. Henk zegt op

  Ik heb meerdere en/of rekeningen in Thailand en daarbij ook rekeningen die eerst alleen op mijn naam stonden.
  Een groot nadeel van en/of rekening in Thailand is dat het eigelijk een en rekening is en niet of. Voor bijna alle zaken groot en klein moet je dus beide naar de bank en tekenen. Ook heb ik het enkele keer meegemaakt dat de bank een overboeking of check weigerde omdat allen mijn naam op de cheque of overboeking stond (met uiteraard juiste naam en rekening nummer). MAW een Thaise en/of rekening kan veel problemen geven, van ellende heb ik dus ook maar een rekening die alleen op mijn naam staat.
  NB: betreft SCB rekeningen.

  • NicoB zegt op

   Beste Henk, het karakter van een en of rekening is, dat je juist met zo’n rekening ieder geheel kan beschikken over de rekening en niet samen behoeft te gaan om bevoegd te zijn.
   Er is ook de en/en rekening, daar ben je wel steeds beiden voor nodig.
   Dat dit anders zou zijn bij de SCB bank dan de Bangok Bank lijkt me merkwaardig, maar zeg nooit nooit.
   NicoB

   • Henk zegt op

    Het zijn en/of rekeningen, zo staat het ook in de ter naam stelling.

  • Joan zegt op

   Inderdaad vreemd: mijn vrouw en ik hebben een en/of rekening; ik kan zonder probleem geld overmaken vanaf die rekening naar een externe rekening met alleen mijn handtekening, maar als er een cheque op gezet moet worden moet die op beide namen…..

   • Henk zegt op

    Geld opnemen en overmaken kunnen we beide afzonderlijk doen. Maar voor vele andere zaken moeten we beide met paspoort, enz naar de bank. Bijvoorbeeld voor een adres wijziging, opzetten van internet banking, aanvraag creditcard, enz, enz. Zoals zo vaak in Thailand kan het ene bank filial andere regels hebben dan een andere maar dit is mijn ervaring.

 6. ergens in Thailand zegt op

  Je kunt zoveel rekeningen openen als je wilt bij elke bank . Alleen je moet telkens na ee nieuw bankfiliaal. Als je bv in Hua Hin woont die heeft misschien wel 10 filialen daar dan kan je overal een rekening openen.
  Mijn vrouw heeft meedere rekeningnummers bij Bkk Bank en elders maar wel steeds in een ander filiaal en ik was erbij dus dat kan gewoon.

  PS:
  Bangkok Bank heeft wel een nieuwe regeling en dat is :
  Je moet bij het openen van een Saving Account of een Eurorekening enz enz eerst een formulier ophalen bij de immigratie en dan kun je een nieuw rekening aanvragen. En dat Formulier blijft een maand geldig dus je kunt meerdere rekeningnummers openen of andere dingen waar je zo’n formulier voor nodig hebt .
  Ik heb pas een Savings Accout en Euro rekening geopend op 14 Juli en moest eerst zo’n formulier halen en laten afstempelen door de immigratie kost niets maar in Udon vragen ze 500 bath en dat verdwijnt dan weer in de TIPBOX en je krijgt daar geen rekening van.
  Kasikorn, Krungsri vraagt geen formulier om een account te openen.

  Mzzl
  Pekasu


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website