Beste lezers,

Ik heb 8oo.ooo baht op bankrekening in Thailand. Indien ik wegens ziekte terug naar België moet, hoe krijg ik dit bedrag het beste en veilig terug in België op mijn bankrekening? Hoeveel mag ik meenemen in euro bij terugkeer?

Met vriendelijk groet,

Jos

17 reacties op “Lezersvraag: Hoe en hoeveel baht mag mee naar België bij terugkeer uit Thailand?”

 1. Lex K zegt op

  Hallo Jos,

  Mijn laatste informatie is dat je 50000 baht contant mag uitvoeren, dat is per persoon, dus als je met meerdere mensen reist mag ieder 50000 meenemen,
  als je een rekening hebt met een ATM kaart kan je die kaart in Europa gewoon gebruiken om geld van je rekening te pinnen, ik mag max. 250 € pinnen per dag, let even op het logo op je pasje of het van maestro of cirrus is, dat logo bedoel ik, dan kan je het in Europa gewoon gebruiken, met als voordeel, als de koers niet gunstig is dus als je voor de Euro maar 37 baht of zo krijgt dan wordt er ook maar weinig van je Thaise rekening afgeschreven.

  Met vriendelijke groet,
  Lex K

  • Davis zegt op

   Inderdaad Lex, staat hier op de site van Bank Of Thailand.
   Onder I/c/2

   http://www.bot.or.th/English/ForeignExchangeRegulations/FXRegulation/Pages/ExchangeControlLaw.aspx

 2. Albert van Doorn zegt op

  Via internet banking overboeken naar uw belgische rekening.

 3. jan geluk zegt op

  Je kunt het geld gewoon op je Belgiese rekening laten overmaken.Of je pint in Belgie met je Thaise pinpas elke keer wat je nodig hebt.Is de veiligste manier en het is ook nog legaal.In europa mag je dacht ik 10.000 euro vrij invoeren.Heb je meer bij je dan moet je aantonen waar je dat geld van hebt.Doe je dat niet loop je kans het kwijt te raken aan de douane.Dus als het geld is dat eerlijk is is er niks aan de hand,maar bij zwart geld loop je waarschijnlijk tegen de lamp dat mag niet.

  • LOUISE zegt op

   @ Jan Geluk,

   Het is net andersom.
   Je mag vanuit Europa 10.000,– euro per persoon invoeren naar Thailand.
   Neem voor alle zekerheid iets mee waarmee je kan aantonen waar dat geld vandaan komt.

   Wat men mee mag nemen naar Europa weet ik niet, want ik neem aan dat je niet over BAHT spreekt.
   Deze wisselen in Europa is een gelegaliseerde oplichting qua koers.

   LOUISE

   • Cornelis zegt op

    De grens voor het in- of uitvoeren van ‘liquide middelen’ in de EU is 10.000 euro (c.q. de tegenwaarde daarvan in andere valuta).
    Zie http://ec.europa.eu/taxation_customs/resources/documents/customs/customs_controls/cash_controls/leaflet_nl.pdf

 4. Erik zegt op

  Baht meenemen naar de EU en daar wisselen ? Ik denk dat je een heel slechte koers krijgt.

  En er zijn grenzen aan het meenemen van baht in cash. Probeer de website van de Bank of Thailand eens ?

  Kun je niet gewoon overmaken naar jouw bank in B ? Overmaken naar ING in NL is me wel gelukt en binnen 48 uur.

  • henk allebosch (B) zegt op

   Beste Erik,
   Gewoon overmaken naar jouw rekening in België… Bij ING is dat alvast geen probleem…

 5. Maarten zegt op

  Ik maak het altijd gewoon over van mijn Thaise rekening naar mijn Nederlandse rekening. Gewoon even bij je Thaise bank langs gaan en een internationale overboeking laten doen. Bij mij is het altijd binnen twee dagen overgeheveld (van Bangkok Bank naar ABN AMRO in mijn geval).

 6. Matthieu Hua Hin zegt op

  Gewoon overmaken via de bank is geen probleem. Ik heb dit de laatste jaren regelmatig gedaan. Als ze vragen waar het voor is, meld ik dat het voor de studie van mijn kinderen is en dan wordt het gewoon geaccepteerd. Er is me nog nooit gevraagd naar een bewijs of ik wel kinderen heb…..

 7. dirk zegt op

  beste Jos, wat ga je nou gigantisch moeilijk doen, je hebt een Thaise en een Belgische bankrekening,wat denk je er van om gewoon dat geld terug te boeken naar de Belgische rekening. Of denk ik te simpel ?

 8. Daniel zegt op

  Je mag in Europa vrij 10.000 euro in of uitvoeren. 1 euro meer en je moet het aangeven bij de douane.
  Ik doe dit steeds maar max 10.000 van de douane krijg je dan een bewijs van uitvoer. Kan later dienen als bewijs dat je dit geld ingevoerd heb in Thailand. Bij binnenkomst in Thailand geef ik het weer aan dan weer een papier als bewijs van invoer. Best 200 euro geld. geeft betere koers bij omwisselen. Omwisselen als de baht hoog staat. anders van rekening. (ATM)

 9. Davis zegt op

  Foreign Exchange Administration and Policy Department
  Bank of Thailand:

  http://www.bot.or.th/English/ForeignExchangeRegulations/FXRegulation/Pages/ExchangeControlLaw.aspx

 10. NicoB zegt op

  Je kunt het met een gewone overboeking boeken naar je rekening in België.
  Je kunt het contant opnemen van je Thaise bankrekening en vervolgens in Euro’s met het formulier Application for Outward Remittance direkt overboeken naar je bankrekening in België, bij een bedrag van THB 800.000 kan dat zonder een bewijsstuk waarvoor je zo’n overboeking wilt doen, noem de reden op dit formulier Expenses.
  Ga bij je bank na wat de wisselkoers is en wat de kosten zijn voor een gewone overboeking en datzelfde voor een Application.
  Dan kun je de voordeligste koers en kosten kiezen.
  Niet met zoveel THB rondsjouwen en het land verlaten, dat mag niet van Thailand, wordt je gesnapt dan zwaait er wat en dat mag je ook niet zonder gedoe in NL invoeren. Houd het simpel en veilig.
  Sukses.
  NicoB

 11. eugeen zegt op

  Bekijk ook even dit filmpje dat ik gemaakt heb. Het gaat over geld declareren bij de douane.
  http://www.youtube.com/watch?v=QaJvFy60ck0

 12. Ann zegt op

  Kun je dat geld niet aan iemand daar kwijt(een goede bekende/vriend)en die je in Belgie gewoon via familie/kennissen weer uitbetaald,in euro’s?
  Het is maar een suggestie.

 13. Karel zegt op

  Ik wilde ook mijn geld terug in Belgie krijgen.Mijn zon werkt bij Fortis.Hij heeft hier in Belgie een rekening geopend in Thaise Bath.(op herzelfde nummer) Gewoon thaise bath “overgeschreven” van mijn thaise Bangkok Bank naar mijn Belgische bank.Zo verlies je bijna niets en je kan bij een goede koers daarna omzetten naar Euro of bij terugkeer naar Thailand terugstorten naar je thaise rekening.Wel aandringen voor OVERSCHRIJVEN niet wisselen in thailand en dan doorstorten,dan verlies je…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website