Beste lezers,

Ik vier al vele jaren mijn vakantie in Thailand en al vele jaren maak ik gebruik van cash machines of ATM. Al die jaren kon ik 20.000 baht pinnen maar vorig jaar was het limiet 10.000 baht. Weet iemand waarom dit is?

Ik weet dat elke keer als men pint er een bedrag in rekening wordt gebracht. Heeft het daarmee te maken? Ik pin graag een groot bedrag van 20.000 zodat ik niet elke 3 of 4 dagen weer moet pinnen.

Ik hoor graag reacties van mensen die dit weten.

Groeten,

Stephan


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Lezersvraag: Waarom kan je in Thailand maar 10.000 baht per keer pinnen?”

 1. Leo zegt op

  Heb gisteren bij kasikornthai bank (fel groene kleur) ATM 20000 bath, withdraw bedrag zelf invullen.Geen probleem.

  • erik zegt op

   precies klopt,altijd zelf invullen en dan krijg je nog steeds 20.000 Baht !

 2. ruud zegt op

  Je kunt er een aantal oorzaken voor bedenken.

  1 De bank in Nederland heeft uw limiet aangepast.
  2 De geldautomaten moeten te vaak bijgevuld worden, want de Thai zelf halen er meestal kleinere bedragen uit.
  3 Gezien de provisie is het aantrekkelijk de mensen vaak te laten pinnen, dus maximaal lagere bedragen.
  4 Heb ik nog niet bedacht.

  Kies er maar een uit.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Ruud om misdrijf te voorkomen,hebben veel banken in Europa een limiet ingevoerd,die men in een persoonlijk gesprek met de bank weer opheffen kan. Dit heeft echter niets te maken met de limiet regeling die veel Thaise banken bij hun ATM’s hebben. Ook heeft het niets te maken met het eventuele vaker bijvullen van de geldautomaten. Alleen de 3e mogelijkheid ,dat ze graag hebben, dat mensen vaker geld pinnen,en de bank zodoende meer verdient,is de enigste reden.

 3. Fransamsterdam zegt op

  Ik heb nooit altijd 20.000 Baht kunnen pinnen. Wel altijd voor maximaal € 500.-.
  Afhankelijk van de wisselkoers, en opslagen van de Thaise bank (ik meen nu 200 baht) en de Nederlandse bank (ING 2.25 euro geloof ik), en of je al dan niet voor conversie kiest (kiezen voor NEE), kan ik dan uitrekenen hoeveel Baht ik kan opnemen. Bij de huidige koers zou het afgerond 19.000 baht moeten zijn.
  Het heeft denk ik met je pinlimiet in Euro’s te maken. Je zou het in ieder geval moeten kunnen vinden in het contract wat je met je bank hebt en de voorwaarden die daarbij van toepassing zijn.
  Ik hoor ook wel eens verhalen dat sommige banken in Thailand een limiet van 10.000 hanteren, maar dat heb ik nog nooit mee gemaakt. Ja, één keer, maar toen kreeg ik allemaal briefjes van 500 dus ik vermoed dat ie toen bijna leeg was.

  • John Chiang rai zegt op

   Stephan heeft gelijk,niet zolang geleden kon je haast bij iedere ATM in Thailand tot 20.000 Bath pinnen. De meeste ATM hebben nu echter een limiet van 10.000 Bath,en beide bedragen hebben in eerste instantie niets te doen met het limiet van de thuisbank in Europa.Het limiet wat de thuisbank voorschrijft is meestal een dag/of weeklimiet wat dient om fraude te voorkomen. Deze limiet kan men in een persoonlijk gesprek met zijn thuisbank ,afhankelijk van het banksaldo,naar believen tijdelijk verhogen. De vraag van Stephan ging in principe alleen om het feit, waarom de meeste banken in Thailand aan hun ATM een limiet hebben van 10.000Bath. Zelfs al heeft hij van zijn thuisbank een daglimiet van 1000 Euro, krijgt hij bij een eenmalige handeling niet meer als deze 10.000 Bath. Er zijn een paar banken, waaronder ook de Thanachart Bank die hiervan afwijken,en deze zijn vanwegen hun meestal slechtere koers met voorzichtigheid te genieten,zodat alleen het vaker pinnen,met iedere keer 200Bath kosten overblijft.

   • willem zegt op

    Ik pin zoals al eerder aangegeven nog steeds overal voor een tegenwaarde van 500 euro. Ongeveer 19000 baht. Een enkele machine lukt dat niet. Dan ga ik gewoon naar de volgende. Niets veranderd. Ik heb een ING pas

 4. renévan zegt op

  Als de limiet van uw Nederlandse bank 500 euro is dan hangt het van de koers af hoeveel u maximaal kan opnemen. Dus bij een koers van b.v.b 38 thb voor een euro, is dat 19000 thb zelfs iets minder door de opname kosten. Dus niet de optie 20000 thb kiezen, maar zelf een bedrag kiezen. En dan moet u nog geluk hebben hoe de atm is afgesteld. Hier op Samui kan ik met mijn Thaise pas bij de SCB 20000 thb pinnen maar met mijn Nederlandse pas niet meer dan 10000 thb. Bij de Kasikorn bank kan je wel meer opnemen (in ieder geval op Samui).

  • Stephan zegt op

   Hartelijk dank voor jullie reactie op mijn vraag. Ik heb er wat aan en zal voortaan naar de kasikorn bank gaan.
   Groeten, Stephan

   • John Chiang rai zegt op

    Sorry Stephan,ik geloof je hebt het niet begrepen,dat de koers veel belangrijker is,als een automaat te vinden waar je 20.000Bath pinnen kunt. Vaak als je 2maal achter elkaar bij de zelfde ATM 10.000 Bath gaat pinnen,waar de koers veel beter is,heb je ondanks dat je 2maal 200 Bath kosten hebt nog ca 300 Bath voordeel. Dit is regel je in 3min tijd,waar is daar jou probleem??

    • Nico M zegt op

     Ik vind de koers totaal onbelangrijk want ik kies n o o i t voor directe conversie. Het verschil met de voorgestelde koers en de koers waarop bij latere conversie wordt afgerekend is schrikbarend hoog. +/- 3 % . Dus gewoon in 1x 19500 baht pinnen en n o o i t voor directe conversie scheelt tussen de 10 en 25 euro op dat bedrag. ATM’s diw maar 10.000 geven gewoon boycotten

 5. william zegt op

  Ik heb een limiet van de ING om 500 euro per dag te pinnen, afhankelijk van de koers van de euro/thai baht is dit momenteel ca. 19500 baht.

 6. John Chiang rai zegt op

  Omdat de ATM meestal 200Bath per handeling vraagt,en dit onafhankelijk is van de hoogte vanhet bedrag wat men pinnen wil,hebben de meeste banken een limiet van 10.000 Bath. Er zijn echter banken waaronder ook de Thanachart Bank die hier van afwijken,en nog steeds een limiet hebben van 20.000 Bath. Veel mensen gaan uitgerekent bij deze ATM’s geld pinnen omdat ze denken hiervoor 200Bath het dubbele limiet te kunnen pinnen. Als de procedure eenmaal gaande is ,letten velen niet meer op de slechtere koers zodat ze vaak veel duurder pinnen als bij ATM’s die wel een limiet hebben van 10.000 Bath,maar vaak een hogere koers. Op een bedrag van 20.000 Bath is het niet zelden,dat men ca 500 Bath minder krijgt,zodat dit samen met de gebruikelijke kosten van 200Bath een dure aangelegenheid is. Het voordeligste is Euro’s meenemen uit het thuisland ,en de ATM’s die in Thailand steeds duurder worden alleen in uiterste noodzaak benutten.

  • RobHH zegt op

   ATM’s met een slechte wisselkoers?

   NOOIT kiezen voor de dagkoers die de automaat je voorrekent. Het is ten allen tijden voordeliger om Baht te pinnen en de wisselkoers van jouw thuisbank te hanteren.

   En veel cash meenemen vanuit Nederland is ook niet aan te raden. In eerste plaats in verband met diefstal. Maar ook de koersen bij de wisselkantoortjes hier zijn meestal minder gunstig dan die je eigen bank rekent. Buiten dat het een tijdrovend klusje kan zijn om geld te wisselen bij zo’n kantoortje.

   Het enige wat je verliest als je pint onderweg zijn die 200 Baht ‘kosten’. Maar die wegen niet op tegen het gemak en de veiligheid van pinnen onderweg.

   • John Chiang rai zegt op

    Rob HH,je hebt zeker gelijk ,alleen als de procedure eenmaal gaande is,letten velen helemaal niet meer op de verschillende mogelijkheden,en krijgen automatisch de dagkoers,die erg verschillen kan. Betreffende het meenemen van cash,heb je met het oog op verlies gelijk,alleen dat dit bij een wisselkantoor tijdrovend zou zijn ,heb ik nog nooit meegemaakt.

 7. kevin zegt op

  20.000 baht is soms meer dan 500 euro, nederlandse banken hebben meestal een limiet van die 500 het buitenland.
  Heb nog nooit een limiet van 10.000 gezien. Ik pin meestal bij de groene ATM (kasikhornbank). Soms moet het wel 19.000 zijn ivm het 500 euro limiet

 8. Stephan zegt op

  Beste Leo, heb je 20.000 bht kunnen pinnen in Jomtien?

 9. Nicole zegt op

  Wij hebben 1 week geleden nog gewoon met de Franse visa 20000 opgenomen per keer. zelfs 2 keer achter mekaar. Geen enkel probleem

 10. Eddy zegt op

  Ik heb verleden maand aan een automaat van de Bank of ayudhiya zelfs 30.000 baht afgehaald. Bij veel banken zie je fast cash 10.000 baht staan. Kies Withdrawl en dan kan je een ander bedrag kiezen, het kan zijn dat je het niet altijd krijgt. Waarom weet ik ook niet.

 11. theoS zegt op

  Heb dit ook meegemaakt bij de Bangkok Bank. Kon je maar Baht 12,000- pinnen maar wel net zoveel keer als je wou. Het pinnen was toen nog gratis en ik deed het dan 2x achter elkaar. Pin limiet was toen Baht 25,000- Probeer eens 2x Baht 10,000-?

 12. RonnyLatPhrao zegt op

  Misschien maakt het ook wel een verschil of het Master card, Maestro card of Visa card is ? Geen idee maar is misschien een oorzaak buiten de soort bank.

 13. simon borgers zegt op

  De banken zeggen het is voor u veiligheid ja hoor? nee het is voor de banken beter want zij verdienen dan extra en in mijn geval moet ik dan extra kosten maken om de volgende dag weer te gaan pinnen woon 15 km van een ATM . wij worden op kosten gebracht door dat zogenaamde veiligheid voor skimmen .Ik kijk altijd eerst of alles wel normaal er uit ziet bij de ATM. Wij zijn geen baas over eigen geld.

 14. Bz zegt op

  De vraag op zich is onjuist.
  Sommige banken hebben een limiet van 10.000TB en sommige van 20.000TB.
  Daarnaast bepaalt de koers of 20.000TB mogelijk is en de daglimiet van de Nederlandse bank.
  Sommige banken hebben een limiet van 500€ sommige 300€.

  Mvg. Bz

 15. RobHH zegt op

  Ik ga er toch in mee dat het te maken heeft met een limiet van de thuisbank.

  Zelf kan ik met mijn australische pas zonder probleem 20.000 Baht pinnen terwijl ik met mijn nederlandse pas bij dezelfde automaat zo’n bedrag niet kan krijgen.

  16.000 is me al wel gelukt. dus ik ga mee in die limiet van 500 euro per transactie. Klinkt me het meest waarschijnlijk in de oren.

 16. Marlous zegt op

  Wij hadden hetzelfde probleem. In eerste instantie wachten wij ook maar 10 000 per keer te kunnen pinnen, maar als je ‘andere bedrag’ moest kan je vaak wel 19.000 of 18.000 uit de automaat halen. Er zijn nog een paar banken waar je we’ll als farang nog 20.000 kan pinnen maar ik weet de nam niet meer!

 17. antoine zegt op

  Aeon is geen bank maar je kan er 20.000 bath pinnen en het kost je 150 bath

 18. mart zegt op

  Je kan max 500 euro per dag pinnen
  Dus licbt aan de wisselkoers als je 18000 bht pint gaat het zeker

 19. colin de Jong zegt op

  Als ik al pin doe ik het bij de Krungsri bank waar je standaard 30.000 maximaal kan pinnen in een keer. Netjes gemeld in je telefoon. Maar nogmaals raad iedereen af om te pinnen dan alleen in noodgevallen, want heb teveel slechte ervaringen meegemaakt waar ATM machines waren gemanipuleerd.Daarbij is het heel onvoordelig, want je krijgt vaak een hele slechte koers.

 20. michel zegt op

  goededag
  ik zat eerst bij abn amro en kon maar 10.000bath kon wel tijdelijk verhogen maar moest dan bellen van te voren dus dat werkte niet want thaise tijd ochtend waren ze niet bereikbaar en elke pin rekenende ze 2,25 nu doe ik alles via rabobank heb een totaalpakket en kan ongeveer 20.000bath pinnen en er wordt geen 2,25 gerekend door de rabobank

  • John Chiang rai zegt op

   Bij een Europese bank,moet je voor een tijdelijke verhoging van een dag/of weeklimiet persoonlijk verschijnen om deze wens te ondertekenen,zodat de bank,als ook de eigenaar van de creditcard zekerheid geboden wordt dat geen derden misbruik kunnen maken. Een bank die zijn klant adviseerd voor een verhoging te telefoneren,kun je beter meteen verlaten,omdat ze op die manier erg weinig zekerheid bieden. Wie kan werkelijk aan de stem controleren,of het om de betreffende persoon gaat,of in hoeverre hij/zij eigenhandig,en niet onder dwang handeld. Je kunt door persoonlijk verschijnen iedere limiet,als genoeg saldo voorhanden is ,tijdelijk veranderen,en zo ,en niet anders zal iedere betrouwbare bank dit handhaven.

 21. Herman buts zegt op

  integendeel tot wat hierboven elke keer herhaald wordt is de limiet niet ingesteld door uw belgische of nederlandse bank maar is de limiet in Thailand beperkt tot 30.000bht per week
  En ik kan iedereen sterk aanraden om wel cash mee te nemen, je krijgt een betere wisselkoers dan bij de bank en je hebt geen kosten, reken maar even uit als je 20.000 bht pint hoeveel je betaalt, 200 bht in thailand bij opname en thuis nog een keertje rond de 4 € per afhaling en dan nog even naar de wisselkoers kijken en met wat geluk haal je 37 a 38 bht per euro
  Als je bij supperrich cash wisselt krijg je minimum 39.5 bht en geen kosten
  Dus neem 500 of 1000 €cash mee, kom je al een heel eind mee

 22. paulusxxx zegt op

  Een paar weken geleden op 7 mei 2016 pinde ik nog 18000 baht bij de Thanachart bank.

  Koste me 462,18 bij de ING.
  koers 39,57, en 200 baht/ 2,25 kosten

 23. Peter V. zegt op

  Je kan vrij eenvoudig een toeristenrekening bij Bangkok Bank openen.
  Daarvoor is alleen je paspoort vereist, geen andere formulieren.
  Wel duidelijk aangeven dat het om een toeristenrekening gaat, anders vragen ze naar werkvergunning, Thais rijbvewijs etc.
  Daarna kan je vanuit je Nederlandse/Belgische rekening geld overmaken naar die rekening.
  Kosten volgens de site van Bangkok Bank: 0.5% van het bedrag, met een maximum van 500Baht (minimum kosten 200 Baht).
  Pinnen met de bijbehorende pas is gratis (in de regio waar je de rek. hebt geopend) of 10 Baht (de rest van Thailand).

  Bij gebruik van mijn Nederlandse Bankpas moet ik 200 Baht per keer betalen en kan ongeveer 18000 Baht pinnen.
  Eigenlijk wil ik niet iedere keer 18000 Baht ophalen, maar die kosten a 200 Baht zijn vast en het is zonde om b.v. 3000 Baht te pinnen en daarvoor 200 Baht te betalen en daarbij ook nog eens kosten in NL door je strot geduwd te krijgen.
  Aan het begin van komende maand ga ik 40000 over maken. Dat zou dan 200 Baht kosten en daarmee hetzelfde kosten als 18000 Baht pinnen met mijn NL pas.
  Dan kan ik wel kleinere bedragen pinnen, zonder relatief hoge kosten.
  Trouwens, als je boven de 100.000 Baht over zou maken, dan wordt het pas echt rendabel, vanwege de max. van 500 Baht.
  Mocht iemand willen proberen wat maximaal over geboekt kan worden, dan wil ik wel mijn rek.nr doorgeven 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website