Beste lezers,

Een vriend van mij verblijft in Pattaya. Hij heeft artrose en is al in vier verschillende ziekenhuizen behandeld geweest daarvoor.

Misschien weet er iemand een oplossing, want mijn vriend weet niet meer wat hij nog moet doen om beter van te worden.

Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet,

Maurice


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

26 reacties op “Lezersvraag: Mijn vriend in Pattaya heeft artrose, wie weet een goede arts?”

 1. François zegt op

  Ik ben geen deskundige, maar artrose is dacht ik (nog) niet te genezen. Wel zijn er manieren om de pijn te verzachten. Volgens mij kan je beter bij het Reumafonds vragen of zij een zusterorganisatie in Thailand hebben, of andere adviezen over waar je vriend terecht kan. Dan kan je in ieder geval in je moerstaal informatie krijgen. http://www.reumafonds.nl/informatie-voor-doelgroepen/patienten/vormen-van-reuma/artrose/over-de-ziekte

 2. jean pierre zegt op

  waar juist is die arthrose
  enkel’s armen?

 3. Cees zegt op

  Kijk eens op deze site

  http://www.bewegenzonderpijn.com/wat-is-artrose/?gclid=CMP_xf22m8YCFVUTjgodCIoAdQ

  Groetjes en sterkte voor je vriend

 4. Annette zegt op

  Het slikken van glucosamine+chondritine en omega3 kan helpen. Evenals het smeren met magnesiumolie (helpt ook goed bij krampen). Artrose is een slijtageproces en kan niet hersteld worden; bij heel sterke slijtage kan worden overgegaan naar protheseplaatsing.

 5. jean pierre zegt op

  Moderator: Reacties zonder leestekens, zoals beginhoofdletters en punten achter een zin, worden niet geplaatst.

 6. bob zegt op

  Ik ben door deze arts voortreffelijk geholpen voor artrose aan mijn rechterpink. Ik kan hem van harte aanbevelen:
  Cherdchai Luangwatanapong , M.D.
  Department : Orthopedic Center
  Bangkok Pattaya Hospital

  Bangkok Hospital Pattaya
  301 Moo 6 Sukhumvit Road, Km. 143, Banglamung, Chonburi, Thailand 20150
  Tel. +66 3825 9999 (Overseas) Fax. +66 3825 9990 Hotline Call Center 1719 (Local)

  • Carlbkk zegt op

   Beste Bob, kan je vertellen wat de dokter aan jouw pink heeft kunnen doen? Mijn pink is ontstoken, dik en pijnlijk. Mijn dokter (Bangkok) zei dat hier niets aan te doen is, en hopen maar dat het bij die ene pink blijft.
   Ik wil hiervoor natuurlijk graag naar Pattaya toe. Dank alvast.

   • bob zegt op

    hallo Carl,
    verwijdering van het ligament de enige oplossing maar dan is het gewricht niet meer te buigen. De hechtingen zitten er nog immer in, na 3 jaren, onnodig te verwijderen zegt die dokter. Aleen als er complicaties optreden. En ik heb meer gewrichten met artrose maar geen pijn. Zie voor de cortizone oplossing lager in deze lijst

 7. jani careni zegt op

  alleen een oplossing verhuizen naar een zeer droog klimaat,hier te veel vochtigheid,Marokko is super droog en artrose zal zeer vlug verdwijnen.
  Ik ben geen deskundige maar heb een vriend die daar woont en zeer tevreden.

  • bob zegt op

   Artrose verdwijnt niet, helaas. Het is een gewrichtsaandoening. Maar inderdaad vochtig klimaat is minder geschikt maar of dat nu precies Marokko moet zijn? Wellicht Sahara beter?

 8. Peter zegt op

  Geen vlees eten , maar vis en ei wel, dat wil ook wel eens helpen bij verschillende vormen van artrose.
  Helemaal vegetarisch is nog beter. Dit samen met een homeopathische behandeling.

 9. Pat zegt op

  Artrose is inderdaad (nog) niet te genezen, enkel (een beetje) pijnbestrijding is mogelijk.

  Wat wel helpt om de artrose niet te laten verergeren is veel bewegen (gewoon bezig zijn en niet de ganse dag in de zetel of in bed liggen) en bepaalde sporten beoefenen zoals wandelen, zwemmen, fitness.

  Fitness is zo goed omdat het de spieren versterkt en dat is de beste remedie tegen artrose.

  Een eerlijke dokter-reumatoloog (dus ook in Thailand) zal je dus deze info (moeten) geven en geen enkele andere belofte (mogen) doen!

 10. Bertrand zegt op

  Probeer ook eens een dieet zonder nachtschade groenten.
  http://www.osteopathiealkmaar.info/artikelen/algemeen/de-echte-oorzaak-van-arthroseslijtage/

 11. Barbara zegt op

  Ik sluit mij aan bij Peter. Het beste is vegetarische voeding. Indien dat niet gaat, probeer zoveel mogelijk acid eten te vermijden. Groenten en fruit zijn sowieso over het algemeen niet acid dus gezond. Om te weten wat precies acid en wat het niet is, zoek dit op online – er zijn veel boeken over te vinden, ook ebooks. Dat soort voeding eten heeft een enorme impact op aandoeningen zoals artrose. Geen processed, gefrituurd eten. Geen suiker. Enkel plantaardig vet. Veel water, geen of weinig koffie. Beter geen melkproducten. Het beste is kruidenthee en rooibosthee. Gewone zwarte thee is ook niet goed. Alcohol alleen maar met mate en af en toe, wat wijn misschien maar zeker geen bier.
  Het is een andere manier van leven bijna met dit soort van voeding, maar ik kan verzekeren dat het enorm helpt bij artrose.

 12. NicoB zegt op

  Er staan al diverse goede raadgevingen in de reacties, bestudeer de info op deze site: http://www.jimhumble.is.
  Tevens goede resultaten geboekt met homeopatisch middel dysplavetsum druppels van Dr, Vogel, zie hun site, via email kun je ook vragen stellen, of dit in Thailand verkrijgbaar is weet ik niet, anders in NL bestellen en als post laten toesturen, dan is de kans op aankomst het grootst, niet via DHL, DHL post wordt meestal door de douane gecontroleerd en als iets er maar een beetje als een medicijn of geneesmiddel uit ziet wordt het ingenomen. Of een kennis vragen dit uit NL mee te laten nemen of daartoe een oproep doen via Thailandblog.
  Wens uw vriend sterkte en het allerbeste.
  Sukses.

  • Hugo Cosyns zegt op

   Inderdaad niet met DHL maar welk transportbedrijf is er dan wel , waar je met alle zekerheid je collie met geneesmiddellen voor je deur in Thailand ziet verschijnen zonder gecontroleerd te zijn?

   • NicoB zegt op

    Hugo, dat staat al in mijn reaktie, dat er met zekerheid geen controle zal plaats vinden is een utopie, de Thaise douane kan uiteraard met goed recht alles controleren, met post doen ze dat steekproefsgewijs, met DHL systematiesch.
    NicoB

 13. NicoB zegt op

  Wil dit nog aan mijn reaktie toevoegen, er is nog onzekerheid over, maar als artrose feitelijk veroorzaakt wordt door infecties, dan is het immuunsysteem niet geheel op orde, dan is het raadplegen van de site: http://www.jimhumble.is de moeite waard. Heb zelf al vele jaren zeer goede ervaringen met de daar in praktijk gebrachte behandelmethoden o.a. specifiek voor het versterken van het immuunsysteem.
  Sukses nogmaals.

 14. Frank bouwmeester zegt op

  De beste oplossing is een cortisone injectie ,ik heb verleden jaar zelf 2 injecties gehad in mijn schouder gewrichten ,binnen 1 uur heb je al verlichting .
  Cortisone lost namelijk de kalkafzetting op die ontstaat vanwege de slijtage van kraakbeen .
  Wat ook werkt wat ik nu nog steeds gebruik is MSM (methylsulfonylmethane) dit is een zwavelverbinding om in te nemen dit zorgt voor een beter smering en pijnverlichting heeft ook met de kalk stofwisseling te maken .

  Cortisone injectie in bangkok pattaya hospital .
  Wil je weten waar MSM te krijgen is in thailand stuur me een mailtje

  • Harm zegt op

   Wilt u deze mail doorsturen naar Frank bouwmeester.
   bvd

   Frank, waar kan ik de MSM (methylsulfonylmethane) kopen
   Ik woon in Khorat (Nakhonratchasima)

   alvast vriendelijk dank

   H Klooster

   • Frank bouwmeester zegt op

    Moderator: De redactie stuurt niets door, wij zijn geen postbus.

   • Frank bouwmeester zegt op

    thaiorganiclife.com telefonisch bestellen het beste

    • NicoB zegt op

     In een eerdere reactie gaf ik aan eens te kijken op deze site: http://www.jimhumble.is .. dat moet zijn:
     http://jimhumble.is. Het is m.i. de moeite zeker waard daar eens te kijken, wat een ieder er mee doet is een eigen beslissing, zoals ik zei, ik gebruik dat al jaren succesvol.
     Op die site kom je o.a. tegen MMS1, dat is het hoofdmiddel dat gebruikt wordt, dit middel is in Thailand is te bestellen via de door Frank genoemde site http://www.thaiorganiclife.com, gevestigd op Koh Samui.
     Sukses.
     NicoB

  • bob zegt op

   Correctie: het is een (tijdelijke) oplossing. Na verloop van tijd werkt het niet meer en is verwijdering van het ligament de enige oplossing maar dan is het gewricht niet meer te buigen.

 15. geert zegt op

  Moderator: De redactie stuurt niets door, wij zijn geen postbus.

 16. Martin Chiangrai zegt op

  In al de genoemde reacties heb ik niets gelezen over Finitro forte Plus, een voedingssupplement en Nederlands fabrikaat via internet wereldwijd te bestellen. Het verlicht de pijn via natuurlijke pijnstillers, bevorderd de aanmaak van nieuwe kraabeencellen, bevordert de aanmaak van gewrichtssmeermiddel remt het ontstekingsproces af. Indien het artrose stadium niet al te ver gevorderd is zal Finitro forte genezend werken,indien de beschadiging in het gewricht te groot is kan de toestand alleen gestabiliseerd worden en zal de pijn niet verder toenemen.
  Dat het middel goed werkt kan ik uit eigen ervaring mededelen, na 1 week krijg je namenlijk het gevoel alsof je weer 18 bent! Is ook logisch, want in jouw lichaam zijn zo’n 350 gewrichten weer soepel gemaakt!!!

  Zelf hebik 2 jaar geleden een kunstknie moeten laten plaatsen, omdat de afbraak in dit geval te ernsstig was en niet meer te herstellen.Overigens met succes behandeld in Overbrook hostpital, Chiangrai

  Zie voor verdere informatie http//wwwfinitoforteplus.nl

  succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website