Beste lezers,

Ik heb een vraag: Ik ben van plan om naar Thailand te verhuizen om daar samen met mijn Thaise vriendin te gaan leven. We kennen elkaar al ruim 10 jaar, dus durf ik de stap wel te wagen.

Nu is mijn plan om twee appartementen te kopen, waarvan we er 1 in de verhuur willen gooien en eventueel in het hoogseizoen ook ons eigen appartement in de verhuur te doen. In die tijd kunnen wij in het huis van mijn vriendin in de Isaan.

De appartementen komen op mijn naam te staan en nu wil ik graag weten of we dat zo in de verhuur kunnen doen of dat hier bepaalde eisen aan verbonden zijn? Bijvoorbeeld een werkvergunning, omdat ik toch geld ga verdienen (hopelijk) met de verhuur. En eventueel belastingen of vergunningen? Of moet ik aangeven dat mijn vriendin de verhuur voor haar rekening neemt?

Ik hoop dat mensen met ervaringen hiermee, serieus antwoord op mijn vragen kunnen geven.

Met vriendelijke groet,

Mark


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Appartementen in Thailand kopen en verhuren, waar moet ik op letten?”

 1. Dirk Heuts zegt op

  Ikzelf ben eigenaar van 2 appartementen in Bangkok. Een ervan verhuur ik en in het ander woon ik permanent. Het groot voordeel tegenover Belgie en wellicht ook Nederland is dat ik hier geen jaarlijks kadastraal inkomen (taks op onroerend goed) moet betalen, noch enige belasting op mijn verhuurd appartement. Indien gewenst graag meer informatie.
  Dirk

 2. john zegt op

  Beste Marc,

  Dat is een goed idee om twee condo’s te kopen en er dan 1 te verhuren voor wat extra inkomen !!!!

  Ik raad je aan om goed rond te kijken voor dat je iets komt , en als je iets komt , dan moet je bij de beste developers ( Makelaars / project ontwikkelaars ) kopen.

  Ik zelf heb 28 condo’s gekocht in een nieuw bouw project ” Water Park ” , als je intresse hebt dan kan ik je wat informatie toe sturen .
  Deze condo’s zijn in dec. 2014 klaar , maar voor die tijd zal ik er wel weer een paar verkocht hebben, de verkoop prijs is onder de markt prijs !!! dus heel intressant ……
  Ook heb ik nog een paar studio’s kocht voor de verhuur in Lumpini Ville ( Naklua-Wongamat ), deze kosten 11.000 baht per maand , deze studio’s zijn helemaal ingericht .

  Als je nog vragen hebt , dan kan je mij mailen :
  Lumpinirentals@yahoo.com

  Met vriendelijke groet,

  John.

  • Mark Otten zegt op

   Hallo John, zodra ik weet wanneer ik naar Thailand ga verhuizen zal ik zeker contact met je opnemen.
   Ik moet wel eerst nog mijn huis in Nederland zien te verkopen.

 3. Jan Hendriks zegt op

  Het klopt dat er hier geen onroerend goed belasting wordt geheven en geen inkomstenbelasting over de huur verschuldigd is.

  Ik raad u aan eerst heel goed rond te kijken in het gebied waar u de apartementen wilt gaan kopen. Dus niet alleen laten afhangen van uw eigen keuze maar of het een aantrekkelijke omgeving is voor toeristen en/of overwinteraars om te huren. Daarbij tevens letten op in de onmiddellijke omgeving beschikbaar zijnd openbaar vervoer en grotere supermarket.

  Er is een groot aantal apartementen op de markt! De hedendaags gebouwde studios zijn meestal niet veel groter dan 26 M2 wat verdeeld is in woongedeelte met kookgelegenheid en een slaapgedeelte met douche en toilet. Woon- en slaapgedeelte zijn vaak gescheiden door een doorzichtige wand.
  Naar mijn bescheiden mening is een studio absoluut te klein voor een echtpaar om langer in te verblijven.
  Ik kocht in 1988 een studio van 41 M2 en een 2 slaapkamer flat van 93 M2 in een van de eerste condo’s aan Jomtien Beach Road. Dat was toen nog een smalle weg en parkeren op het strand boven langs de weg. Dat was toen ook ver van Pattaya! Maar zie hoe het uiteindelijk geworden is en Jomtien en Pattaya-Zuid met elkaar verbonden zijn.

  Laat u ook niet verleiden door prijzen onder de zgn. marktprijs… Iedereen wil uiteraard wat verdienen.

  Ik wens u en uw vriendin wijsheid en succes!

  • Mark Oten zegt op

   Jan Hendriks, bedankt voor uw reactie, de plaats die wij voor ogen hebben in Hua Hin. En dan zo dicht mogelijk bij het centrum. Ik vind een studio van 26 m2 ook veel te klein. Twee 2 slaapkamer appartementen is meer ons doel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website