Beste lezers,

Voor het eerst ga ik terug naar mijn geboorteland Thailand na de zomer 2022. Ik wil er gelijk een tijdje verblijven en rondreizen. Helaas spreek ik de taal niet (ben lerende online de basis maar valt niet echt mee). Heb wel vrienden/kennissen daar wonen.
Ik wil 3-4 maand in Thailand gaan rondreizen met de auto en zoveel mogelijk van het land, cultuur en mensen gaan zien. Daarna zal ik een grote rondreis in Azië beginnen van een half jaar tot jaar.

Graag een vraag aan uwe Thailand experts Ik hou van natuur, de lokale mensen, foods & drinks ‘streetfood’. Wat zou u mij aanbevelen om te gaan bezoeken? Wil de mooiste plekken in Thailand gaan bezichtigen. Hou niet van druk druk en nog eens druk. Graag met enig uitleg svp. En ik wil in de mooiste unieke accommodaties verblijven die Thailand heeft. Kan zijn van een luxe 5 sterren hotel tot een hotel midden in de natuur. Zolang het maar proper is en enige comfort. Vrij van ‘ongedierte’ want mijn partner gaat ook mee reizen, hoop ik. Sowieso wil ik een duikopleiding gaan doen in Thailand (master). Vertrek tegen september denk ik. Wil oud en nieuw ‘vieren’ in Bangkok.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Groet,

Khun S

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

4 reacties op “Als toerist terug naar mijn geboorteland Thailand?”

 1. Khun Joost zegt op

  Ik ken niet zoveel mooie en bezienswaardige dingen maar ik heb wel een website voor je.
  Hij laadt traag bij mij maar is absoluut een bron van informatie denk ik.
  Alvast veel plezier gewenst bij de voorbereidingen en het verblijf later.

  http://www.virtualmuseum.finearts.go.th/index.php/en

 2. PEER zegt op

  Beste Khun S,
  Goei idee om eindelijk ‘ns terug te gaan naar je geboortegrond en dat zal ‘n hele gewaarwording zijn.
  Jammer dat je als Thai uitziende jongeman de taal niet machtig bent!
  Ik heb nl ‘n Belgische kennis, geboren in België 100% Thai, en was ook nooit in Thailand geweest.
  Is er wel op vakantie gegaan.
  Maar dát liep op ‘n deceptie uit. Zij kreeg overal het verwijt dat zij zich verheven zou voelen boven de Thai, omdat zij geen Thais wilde spreken.
  Maar zij sprak het ook niet, jammer genoeg voor haar, op die paar woorden die ze opgepikt heeft van pa en ma.
  Is daarna wél op Thaise les gegaan.
  Welcome to Thailand

 3. henny zegt op

  Bangkok: Chinatown (streetfood)
  http://www.kanchanaburi-info.com/en/train.html
  Ieder jaar wordt er in Lopburi een speciaal festival voor de apen georganiseerd. Het festival vindt plaats in het laatste weekend van november en is een belangrijke attractie voor de lokale bevolking en buitenlandse bezoekers.
  Wat Ubosatharam, oud maar mooi!
  ook wel Wat Bot Manorom genoemd, is een oude tempel aan de oever van de Sakae Krang-rivier, in Uthai Thani. De tempel bestaat uit vier delen, de Ubosot, de Wihaan, de Uthai Phutthasapha en de Phae Bot Nam.De kleine wijdingszaal (Ubosot) is bijzonder mooi versierd met muurschilderingen. Die tonen een biografie van Boeddha vanaf zijn geboorte tot hij het Nirvana binnengaat. Route: BKK to Saraburi folow Highway no 1 to Lopburi to Chainat to road 3265 Uthai Thani (Sabua The Terrace Homestay Exceptional 9.8 or Phiboonsook Hotel)
  Ongeveer 60 kilometer ten noorden van Khorat vindt u het Phimai Historical Park in de stad Phimai, een voormalige voorpost van het Angkor-rijk. In feite wordt verondersteld, dat sommige hier goed bewaarde structuren ouder zijn de de Angkor Wat
  Route (248 kilometers via Pai district): Prachtige vergezichten en kronkelende wegen typeren de klassieke Chiang Mai- Mae Hong Son route. Rijd via de weg 107 via Mae Rim en Mae Taeng, daarna de kleinere weg 1095 door het Pai district. Vanaf hier kronkelt de weg langs de rand van de bergen en duikt dan naar beneden in vredige vallei van Pai. Weg 1095 gaat langs Pang Mapha (de Thamrod Grotten), veel bochtenwerk in de schilderachtige vallei en de rijstvelden en bereikt dan het kleine stadje Mae Hong Son. Parkeer de auto in het centrum en loop naar de Wat Chong Kham en andere bezienswaardigheden.
  Op slecht 26 kilometer van Chiangmai ligt Lamphun. Het is de oudste en langst bewoonde plaats van Thailand met daaraan verbonden een zeer rijke geschiedenis.

 4. Toon zegt op

  Beste,
  Ik heb jaren in Azië rond gereisd, met backpack. Ik ben ook reisleider geweest. Ik kan je daar wel veel info over bezorgen.
  Uiteraard ook in Thailand gereisd, veel met openbaar vervoer, maar ook een half jaar met eigen wagen.
  Dat blijft voor mij de mooiste ervaring ivm reizen in Thailand. De mooiste plekjes bezocht, tot de verste uithoeken van het land. Wat een prachtige ervaring.
  Jammer genoeg is dit allemaal teveel om het je in een bericht door te sturen.
  Maar je mag mij altijd contacteren via mail. Dan kunnen we eventueel via WhatsApp of line wel contact opnemen.
  De info die je zoekt moet ook persoonlijk bekeken worden. Niet iedereen heeft dezelfde interesses, noden en waarden, enz…

  Alvast veel reisplezier.

  Groeten, Toon.
  [email protected]


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website