Lezersvraag: All-risk autoverzekering in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 september 2015

Beste lezers,

Als ik een nieuwe auto koop in Thailand en daar een all risk verzekering bij neem is dat dan met rechtsbijstand en inzittende verzekering of moet ik deze apart afsluiten. En als ik deze apart moet afsluiten hoe heten ze dan in het Thais?

Met vriendelijke groet,

Freek


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: All-risk autoverzekering in Thailand”

 1. Harm zegt op

  Aa verz in hua hin werken 2 Nederlanders
  Kun je in het NL je vragen stellen
  Krijg je in het NL antwoord
  Zoeken voor jou de verz die het beste bij jou past

 2. Kees en Els Chiang Maitr zegt op

  Gewoon naar The Viriyah Insurance gaan spreken engels en hebben zeer goede ervaringen met deze verzekering. Als je een auto ongeluk krijgt dan komen ze ter plaatse en regelen alles, en nooit iets betalen aan de ophaaldienst.

 3. Pim haring zegt op

  Bij een nieuwe auto zit er volgens de dealer een all risk bij .
  Daar krijgt hij dan ook een bonus op .
  1 jaar later wist ik niet dat ik geen verzekering had,met 1000.-Thb kwam ik ervan af met een briefje van de agent dat ik nog 2 weken onverzekerd mocht rijden .
  Dat doe ik dus niet.
  Bel maandag maar op want het is nu zaterdag .
  Ze waren mij vergeten .
  André en Matthieu gebeld in Hua hin ,het was meteen voor elkaar en nog goedkoper ook .
  De dealer zal wel tegenstribbelen als je bij hem geen verzekering wil .
  Dit is enkel een goede raad huahinaa@hotmail.com

 4. eugeen zegt op

  Belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Ik kreeg bij aankoop van mijn auto een van de garage. Na dat jaar heb ik een genomen bij het AXA-Thailand kantoor in Pattaya. Daar kreeg ik de beste voorwaarden/service voor een omnium. Ik ken de Nederlanders in Hua Hin, maar ik wil voor mij een agent in mijn buurt. In Belgie zou ik, als ik in Antwerpen woon, ook geen verzekeringskantoor nemen in Oostende.
  Ik heb AXA-Thailand ook als brandverzekering. Ik had vorig jaar een gesprongen waterleiding in huis, belde naar het kantoor in Pattaya en binnen het half uur hadden zij iemand gestuurd om foto’s te nemen. De volgende dag is de verantwoordelijke van het kantoor gekomen om alle papieren op te maken. 3 weken later alle schade getrokken.

 5. Matthieu Hua Hin zegt op

  All Risks verzekeringen worden hier First Class verzekeringen genoemd. Als je een goede hebt, is een extra rechtsbijstandsverzekering niet nodig. In het geval je een aanrijding hebt waarbij de tegenpartij schuld heeft en deze niet verzekerd is, zal de maatschappij waar je zelf bent verzekerd de kosten voor herstel van je eigen auto direct aan de garage betalen. De maatschappij gaat dit vervolgens weer op de veroorzaker verhalen, maar zelf heb je hier niets mee van doen.

  Alle First Class polissen zijn inclusief dekking voor de inzittenden. Deze dekkingen zijn standaard echter nooit heel hoog, een bedrag van 100,000 baht voor medische kosten per persoon is gangbaar. Dit is niet veel, maar eigenlijk geldt deze lage dekking alleen maar voor de bestuurder en eerstegraads familie.
  Rijdt er bijvoorbeeld een vriend mee, en er is een aanrijding waaraan je schuldig bent, dan valt deze vriend v.w.b. medische kosten weer onder de dekking voor “Third Party”. Deze laatste dekking is altijd veel hoger.

  Met een verzekering die wordt aangeboden door de dealer hoeft niets mis te zijn, maar vraag wel altijd heel goed wat de dekkingen zijn. We zien ooit voorbeelden van een First Class verzekering die een dekking geven van max 300,000 baht voor lichamelijk letsel/overlijden van de tegenpartij en max 500,000 baht voor schade aan eigendommen van derden. Dit is gevaarlijk laag en brengt derhalve een flink risico met zich mee dat er alsnog zelf bijbetaald moet worden.

 6. Oean Eng zegt op

  🙂

  tja … http://www.verzekereninthailand.nl

  Ze doen nu ook http://www.verzekereninazie.nl maar dat is, in principe, alleen ziektekostenverzekering.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website