Lezersvraag: Alcoholverbod ivm referendum?

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
1 augustus 2016

Beste lezers,

Ik hoor dat er komend weekend vanwege het referendum een alcoholverbod is. Vanaf zaterdagavond 18.00 uur tot maandagochtend.
Nu wil het geval dat ik net een weekend weg ga naar Pattaya. Weet iemand of er daar wel wat open is of kan ik beter het weekend cancellen.

We gaan namelijk met een groep voor de gezelligheid en dan is een biertje drinken op een terras wel prettig

Groet,

Koos

No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersvraag: Alcoholverbod ivm referendum?”

 1. chris zegt op

  Officieel is het een verkiezingsadag en wordt er geen alcohol,geschonken en ook niet verkocht in de supermarkt.
  Officieus kun je echt wel een pilsje drinken, maar verdekt. Menig Thaise uitbater heeft zijn eigen methoden.

 2. Hans zegt op

  Maak je geen zorgen.
  Er zijn echt wel plekken in Pattaya waar je nog wel wat alcoholisch kan drinken.
  Ik spreek uit ervaring.
  Als je het niet erg vindt om bier uit een koffiekopje te drinken.
  Mogelijk zijn wel een aantal tenten dicht daardoor.
  Je kan natuurlijk ook zelf wat drank meenemen en lekker op het strand gaan drinken.
  Dat is niet verboden op die dagen.

  Hans

 3. Sonnyfloyd zegt op

  Heb het afgelopen januari ook meegemaakt. Natuurlijk zijn er tenten open en wordt er verdekt alcohol geschonken, alleen de gezelligheid was ver te zoeken, mede doordat er om geen aandacht van de politie te trekken er (bijna) helemaal geen muziek wordt gedraaid (is soms ook wel een voordeel…). Maar als je in Thailand woont of voor langere tijd verblijft zou ik je aanraden een ander weekend te prikken bij mij duurde het 1x 24 uur, maar een heel weekend, pff.

  • Koos zegt op

   Bedankt voor je advies want het gaat ons om gezellig een terasje te pakken.
   Ik woon zelf in de isaan en dacht met vrienden uit nederland een leuk weekend geregeld te hebben.
   Maar ga het nu wijzigen in een bbq in de achtertuin.

 4. Daniel VL zegt op

  Chiang Mai, Volgende week zondag geen avondmarkt.

 5. William zegt op

  Net als bij een Makha Bucha dag – een Buddhadag – mag op een verkiezingsdag geen alcohol worden verkocht of geschonken. En ook farangs dienen dat te respecteren. Thailand zou Thailand niet zijn als er niet gesjoemeld werd met deze regel. Geef je ogen de kost en je vind wel een donker achteraf zaakje waar je je drankje kunt kopen en drinken. Maar omdat het stiekum moet zal je drankje lang zo lekker niet zijn als gewoonlijk.(is mijn ervaring)

 6. Leo Th. zegt op

  Wat wel en wat niet geopend is valt moeilijk te voorspellen. Heb op Boeddha feestdagen en op verkiezingsdata meegemaakt dat bijna alles gesloten was maar een andere keer viel het wel weer mee. Veel barpersoneel reist op verkiezingsdata ook vaak af naar de plaats waar zij staan ingeschreven en hun stem uit kunnen brengen. Restaurants zijn in het algemeen wel geopend, alcoholbeleid is daar wisselend. Er zijn restaurants die beslist geen alcohol schenken, andere schonken wijn bijv. in een koffiekopje.

 7. Ger zegt op

  Ik heb dit ook vaker meegemaakt.
  in enkele bars wordt wel alcohol geschonken maar er wordt gevraagd je drankje niet op de bar maar achter de bar te zetten zodat het bij controle niet opvalt.
  andere bars doen de (rol)deuren dicht maar lokken je graag binnen voor een of meer biertjes met
  “come inside please..”
  het is er dan vaak extra gezellig op die plekken

 8. Remko zegt op

  Houd er rekening mee dat het er dan niet zo’n sfeer en uitgelatenheid heerst dan anders. De beerbars hebben doorgaans tijdens dit soort dagen geen alcohol en muziek en discotheken zijn meestal ook dicht. Heb een keer election day op mijn laatste avond van de vakantie in Pattaya gehad en buiten was het zeer rustig maar kwam met toeval in een privé woning boven een bar terecht en ben uiteindelijk toch goed dronken geworden.

 9. Paul zegt op

  Komend weekend wordt er gestemd voor het referendum. Naast de uitslag, is ook een orderlijk verloop voor de Junta van groot belang. Maak niet de vergissing dat deze dag vergeleken kan worden met een Buddhadag.
  Verkiezingen zijn altijd al veel strenger als Bhudda dagen, maar reken komend weekend maar op zeer strenge handhaving en hoge boetes.
  Mensen die erop rekenen dat ze hun biertje wel in een koffiekopje kunnen krijgen zullen van een koude kermis thuiskomen, ben ik bang.
  M.a.w.: ik zou thuis een biertje in de tuin drinken en het uitstapje naar Pattaya maar even uitstellen.

 10. Fransamsterdam zegt op

  Ga maar lekker barbequeen. Maar je hoeft natuurlijk niet tot het volgende weekend te wachten, donderdag en vrijdag, of maandag en dinsdag zijn ook heel gezellig in Pattaya.

 11. Ger zegt op

  Moderator: Alleen een reactie op de lezersvraag svp.

 12. Geert zegt op

  In gans Pattaya wordt alcoholverbod strikt nageleefd. Geen ambiance noch vermaak. De schrik voor de zware represailles is hier aan de oorzaak.

  • Eddie zegt op

   Het is juist wat u zegt ‘ heb het net nog gemerkt met de bouddha dagen ,hotels op beach road waar we voorheen op het terras wel iets sterk konden krijgen lukte nu niet meer ,zelf bij het zelfde personeel , de truck van tonic bestellen en er dan wat gin aantoevoegen werkte voorheen prima’ no problem ,same colour ,dit kan nu plots niet meer ‘ ook niet binnen aan de bar ” de anonieme controle is best scherper geworden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website