Beste lezers,

Bij deze wil ik de lezers van dit blog, die in Hua Hin wonen of er op vakantie zijn, waarschuwen voor een nieuwe vorm van corruptie (zeg maar afpersing) door de politie.

Eenieder die Hua Hin een beetje vertrouwd is kent de dagelijkse politiecontroles aan Market Village. Nu zowat elke farang een helm draagt en in het bezit is van een internationaal rijbewijs zijn deze bronnen van inkomsten zo goed als drooggelegd en moet er uitgekeken worden naar nieuwe methodes.

n dat gaat als volgt: u wordt tegengehouden door een agent die na het controleren van uw papieren zegt dat u alcohol gedronken hebt en u aanmaant om bij zijn chef (aan de lange tafel onder de trap) 2000 baht boete te betalen. Uiteraard protesteert u want u hebt niet gedronken en vraagt waar de agent zich op baseert. Het brutale antwoord is: “I smell “. Een ademtest komt er niet aan te pas (nooit van gehoord) en er wordt gedreigd met van alles en nog wat tot er betaald wordt. Het overkwam twee vrienden van mij die hier afzonderlijk op vakantie waren (er is geen enkele reden om aan hun verhaal te twijfelen) en verbouwereerd hebben ze afgedokt ….en nee ze hadden geen alcohol gedronken.

Zijn er lezers die dit verwerpelijke en ronduit schandalige optreden ook al hebben meegemaakt?

Groet,

Ron

20 reacties op “Lezersvraag: Nieuwe vorm van afpersing door politie in Hua hin?”

 1. De Inquisiteur zegt op

  Nu rij ik al 25 jaar lang rond hier. Met bromfiets, motorfiets en auto. Over gans het land.
  Hoe komt het toch dat ik nog nooit zoiets ervaren heb ?

  • John Chiang rai zegt op

   Nog een stapje verder,en je gaat ook nog vertellen dat er geen corruptie is in Thailand. Zelf heb ik deze truck ook nog niet meegemaakt,maar twijfel niet, dat corruptie erg vindingrijk kan zijn.

   • Pat zegt op

    Corruptie gebeurt enkel nadat er iets verkeerd heeft plaatsgevonden, waarna de corrupte persoon misbruik maakt van diegene die iets fout heeft gedaan en zich (een beetje) wil verrijken.

    In het voorbeeld dat we hier lezen is er totaal geen strafbaar feit gepleegd, het wordt compleet verzonnen door de agent in kwestie.
    Daar mee aan de slag gaan is iets anders dan corruptie, dat is een crimineel feit dat de politie pleegt.

    Ten eerste speelt hij serieus met vuur, aangezien dronkenschap/niet dronkenschap kan bewezen worden, en ten tweede zijn er ontelbaar veel andere en meer veilige manieren om geld uit de zakken van toeristen te halen.

    Ik geloof hier dus niets van!!

    • John Chiang rai zegt op

     Corruptie begint daar,waar de bevoegde misbruik maakt van zijn functie,en daarbij speelt het geen enkele rol,of de aanklacht waar is,of niet.

  • Pat zegt op

   Dit is ook mijn vraag, hoe komt dat ik dat in 36 jaar Thailand-bezoek nog nooit heb meegemaakt??

   Ben vorige week in Pattaya tegengehouden met mijn scooter en kreeg meteen een toestelletje voor mijn mond geduwd.
   Heb geblazen en was negatief, wat de agent precies wel wat zonde vond, maar hij liet mij doorrijden.

   Wat zeker niet kan ontkend worden is dat als ze een echte kans zien om je te doen dokken, ze het niet zullen laten.
   Maar dat ze je op zo’n criminele manier, zoals ik hierboven lees, er inluizen daar geloof ik niets van!

   Het zijn ook altijd dezelfde mensen die steeds narigheid meemaken, die anderen nog nooit hebben meegemaakt… Vreemd zeg ik altijd…

  • Linda zegt op

   Kom eens een keer naar Hua-Hin en rijd met je brommertje ’s middags over de Petkhasem road bij Market Village en je zal het meemaken dan ben je na 25 jaar een ervaring rijker.!!!

 2. Leo zegt op

  Als je dit overkomt en je hebt echt geen alcohol gedroken…schets je dat je de politie mee naar Bangkok hospital of San paulo hospital, zit er schuin tegenover een dreig je een test te laten doen of er alcohol in het bloed zit en dit voorval te melden bij de NL ambasade indien er geen alcohol in het spel is…daar is men huiverig voor….ik schat in dat je direct mag doorrijden…

 3. Kees 2 zegt op

  Je telefoon pakken en zeggen dat je je advocaat gaat bellen… Vrijwel zeker dat de agent je laat gaan.
  (Ik heb altijd een visitekaartje van mijn advocaat bij me.)

  • Jacques zegt op

   Heel goede raad die een ieder zich eigen moet maken want dit werkt echt.

 4. Johan zegt op

  Inderdaad denk ik dat de inkomsten terug vallen nu iedereen zich aan de regels houdt. Zelf meegemaakt inderdaad de soi 65 (bijna op het eind vlak voordat je de Phet Kasem op rijd). Politie controle, alles in orde, dus er werd verder gezocht. Passport was de vraag! Ik had alleen een copy bij me, maar dat was niet voldoende. Het origineel wilden ze zien. OK! 1000 baht. Fine! Waarop ik zei OK, geef maar ticket dan betaal ik wel op het bureau. Dat was uiteraard niet hun bedoeling.. Afijn om een lang verhaal kort te maken, ze dwongen me om direct te betalen omdat ze honger hadden!!?? Waarop Ik mijn smartphone pakte en hun vroeg om een foto van hun te maken omdat ik hun wel “funny” vond. Onmiddellijk werd mijn thaise rijbewijs teruggegeven en gezegd “Go Go”. Ik kon mijn weg vervolgen. Tja, ze hadden dus geen inkomsten en op de foto wilden ze ook niet.
  Thailand is niet meer wat het geweest is. Zelfs in Hua Hin.

 5. jhon zegt op

  In zulke situaties altijd Nederlands praten en Nederlands blijven praten.
  Vooral: ‘ikke niet begrijpen’.

  J.

 6. José zegt op

  Ofwel is dit een aprilgrap en is dit een flauwe grap, ofwel niet en dan moesten de mensen die dit voorhadden gewoon het nr 1155 bellen en de Tourist Police erbij geroepen hebben. Laat U toch niet zo eenvoudig geld aftroggelen. Indien niets gedronken heeft men niets te vrezen, ook in Thailand niet.

 7. Ko zegt op

  Zowel het chang festival ( dat nu buiten de market Village plaats vindt) als het management van de Market Village is dit politie gedrag een doorn in het oog. Ze hebben er helaas geen invloed op, zeggen ze. Daarom is besloten vanavond om 19.00 te beginnen met het afbreken van de trap.

 8. Jan Zeggelaar zegt op

  Is er geen landelijk meldpunt om dit soort voorvallen te melden,
  bv. bij het buro van Mr. Prayut ?

 9. eric zegt op

  Een extra reden om een dashcamera aan te schaffen! Volgens mijn Thaise vriendin schrikt dit corrupte agenten af voor zogenaamde overtredingen!

  • Linda zegt op

   Een dash cam op je brommertje gaat moeilijk.

   • Bert Schimmel zegt op

    Valt wel mee, er zijn diverse camera houdertjes te koop waarmee je een camera op je brommerstuur kunt plaatsen. Die camera’s moeten dan wel batterij gevoed zijn.

 10. eduard zegt op

  Nog een tip, als je staande gehouden wordt en het pijpje geeft alarm omtrent teveel gedronken, dan moet je meestal naar het hokje en op een groter apparaat blazen, ongeveer hetzelfde als Holland. Zeg NOOIT dat je vakantieganger bent, maar zeg dat je al jaren in Thailand verblijft.Zogenaamd dat je veel weet. Het waarom ?
  Vrienden van mij zeiden 2 weken op vakantie en moesten blazen in het hokje, hoge piet zei in het hokje, als je 350 blaast, kost het veel geld. Bliezen 360 en kostte 5000 baht. Maarrrrrr, die 350 klopt NIET, het is 500 dat je moet blazen om bekeurt te worden.

 11. willem zegt op

  prachtige verhalen allemaal. Mijn ervaring is en ik ben zelfs aangehouden omdat ik als farang een zwarte helm droeg is gewoon niet betalen en zeggen dat je naar de rechtbank gaat en dan zullen we het wel zien.
  Wat je in mijn ogen zeker niet moet doen is de toeristen politie bellen. die zijn nog CORRUPTER!!!!!!
  Als alles in orde is (rijbewijs, verzekering etc.) en je hebt niet gedronken dan ga gewoon ff mee en speel hun spelletje en sla toe op het juiste moment. Ok het kost je misschien 15 minuten van je tijd maar daarna kun je voldaan vertrekken! En de volgende keer laten ze je gewoon doorrijden!!!!!

 12. JCB zegt op

  Ik ben ook ooit aangehouden in Hua Hin. Vroegen mij ‘Did you drink whiskey?” . Ik had geen whiskey op dus zei nee. IK had wel aardig wat bier op en mocht gewoon doorrijden.. Zo kan het ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website