Beste lezers,

Als ik met vakantie naar Thailand ga probeer ik altijd een weeshuis te bezoeken, het doet mij goed om die kinderen iets te geven. Dit geeft mij een heerlijk gevoel, beter dan dat ik geld over maak waarvan ik niet weet waar het terecht komt.

Nu mijn vraag: Wie heeft er adressen van weeshuizen in Bangkok-Kanchanaburi of Pattaya?

Met vriendelijke groet,

Henk

15 reacties op “Lezersvraag: Wie heeft er adressen van weeshuizen in Bangkok-Kanchanaburi of Pattaya?”

 1. Mr Bojangles zegt op

  Hallo Henk,

  Ikzelf ben sponsor van o.a. een weeshuis in Buriram (http://www.youtube.com/watch?v=cJXVO2421_8) en een in Chiang Mai. (https://www.facebook.com/piyawat.orphanage?fref=ts0)
  Daar kom je waarschijnlijk niet. Ik weet dat er een weeshuis is in Pattaya, ergens aan de Sukhumvit Road of zo. Zal dit wel zijn: http://www.thepattayaorphanage.org/
  Als ik het goed begrepen heb van Roger in Buriram, draaien de meeste weeshuizen toch met subsidie van de staat. Hij wil geen subsidie want de staat stelt teveel eisen.
  Ik meen begrepen te hebben dat dit weeshuis in Pattaya niet zo’n goede naam had omdat het geld belangrijker leek dan de kinderen. Maar goed, dat zou inmiddels anders kunnen zijn. En tevens: daar weten de kinderen natuurlijk sowieso niks van. Mocht je er langs gaan, dan zou ik later graag je bevindingen horen.

 2. Paul zegt op

  pattaya orphanage. Gelegen op sukhumvit road dichtbij pattaya north en Bangkok pattaya Hospital.
  Dit is een goed georganiseerd weeshuis met deze website : http://www.thepattayaorphanage.org

 3. Bart Fol zegt op

  Lizzy Ginsel uit Hua Hin
  [email protected]

 4. Wil zegt op

  Shelter Center Pattaya

  http://www.sheltercenterpattaya.com/

  • Davis zegt op

   Goede tip Wim.

   Transparante en eerlijke organisatie, met Nederlandse hulp.
   Selecteren niet, geen subsideis.
   Er is een Cambodjaans gehadicapt weesmeisje, dat veel zorg en inspanningen vergt.
   Daar zien ze niet van af.

   Een aanrader voor Henk!

 5. bart zegt op

  Hier was ik ook benieuwd naar, en heb die Piyawat orphanage even opgezocht. Ze organiseren tours om zo wat extra te kunnen verdienen. http://piyawatorphanage.com/tour/

  bedankt!

 6. Davis zegt op

  Je hebt daar een punt Paul!

  Door suikernonkel -of tante te spelen geef je pedagogisch een verkeerd signaal.
  Sommige mensen zijn geneigd iets te willen doen voor de kinderen, maar willen vooral zichzelf een goed gevoel geven?

  Maar je kan bv ook schooluniformen -en geld doneren. Dan geef je de kinderen iets waar ze iets voor / mee moeten doen: leren en goede punten halen. Is dat zo kan je na goede schoolresultaten belonen.

  Rij er langs en laat wekelijks je auto poetsen, beloon hen dan.

  Of gewoon, sponsor het management tout court. Met geld of infrastructuur, ga er klussen, …

  Veel succes aan Henk, hij wil een goed doel steunen en dat is alleen maar toe te juichen.

 7. colin de Jong zegt op

  Moderator: Stichting Thailandblog Charity voert actie voor een weeshuis in Lom Sak. Daar willen we het op de blog bij houden, hoe sympathiek uw actie ook is.

  • henk van berlo zegt op

   Hallo Davis
   Dat goede gevoel krijg je eerder als je werkelijk die kinderen ziet die het echt nodig hebben,en dat ze wat je geeft ook krijgen.Als je weet wat er opgehaald is voor die tsunami en hoort dat de mensen die het,het hardst nodig hebben niets gehad hebben,dan vind ik dat diep triest.
   Ik ben een jaar later naar phuket geweest en heb het goed nagevraagd,en bij ons in de gemeente zijn ook thaise mensen maar niemand kent iemand die ze geholpen hebben.
   Als je aan een goed doel iets geeft zie je niet dat het goed terecht komt,als je er zelf bent wel.

   MVG Henk

   • Mr Bojangles zegt op

    Sorry Henk, maar dat kan niet kloppen. Dan heb je de verkeerde mensen gesproken.
    Ik volgde destijds het reisverslag van Thomas Siffer en naar aanleiding daarvan is er door ons ook een actie gestart om Thomas geld te geven.
    Zie bijgaande link van een deel van zijn reisverslag. Het is even een zit, maar zeer de moeite waard om te lezen. Voor wie dat geduld niet heeft, scroll maar door naar 6 januari. http://goo.gl/pkwmNl

 8. Henk van Berlo zegt op

  Beste Paul het is niet mijn bedoeling om die kinderen op schoot te nemen of te knuffelen,ik heb zelf
  drie kleinkinderen waar ik mee kan knuffelen.Deze drie kleinkinderen hebben vele kleren en speelgoed
  wat ik dan meeneem en daar afgeef verder nog een klein geld bedrag wat ik daar aan de leiding geef.
  Dit heb ik ook gedaan toen ik 40 jaar getrouwd was,en daar waren mijn kleinkinderen toen bij,ze vonden het geweldig.Dat was in chiang mai STICHTING SUPPORT HILLTRIBE ASIA.
  Zo weet ik wel zeker dat er onderweg niets van het geld blijft hangen,het stoort mij dat sommige
  Directeuren een jaar salaris moeten hebben van bijna 300.000 .

  MVG Henk

  • Mr Bojangles zegt op

   :-))
   Henk,

   die stichting Support Hilltribe van toen, dat is nou dat Piyawat Orphanage.
   Een ander weeshuis nam 2 of 3 jaar geleden namelijk vrijwel dezelfde naam aan, dus heeft dit weeshuis zijn naam veranderd. als je op de website naar “about us” gaat, dan kun je het daar nalezen.

   @Bart,
   ze doen daar veel activiteiten om maar onafhankelijk te blijven. bijv. zijn er nu fietsroutes voor toeristen die hierlangs leiden. En de kinderen maken aardig wat souvenirs om te verkopen. Het weeshuis wordt geleid door 4 onbetaalde volwassenen.

 9. leon zegt op

  Ik sponsor gewoon bij mij in het dorp weleens.Bij ons is een jongen zonder vader en moeder en mijn vrouw en ik betalen soms zijn schooluniform en als ik wat kleding over heb geef ik het ook weg. Maar een ding bliift mij wel bij er is wel geld voor gokken alcohol en m150 maar ja dit is Thailand he

 10. Mr Bojangles zegt op

  O, dat vergat ik nog:
  wat ze in Thailand in het algemeen niet kennen en waar de kinderen razend blij mee zijn, zijn LEGPUZZLES.
  Dus mensen, als jullie kans zien om die een aantal in verschillen leeftijdsgroepen en formaten mee te nemen… Er staan er genoeg op marktplaats.

 11. MACB zegt op

  Deze vraag is eigenlijk niet te beantwoorden want er zijn letterlijk honderden kindertehuizen alleen al in de 3 gebieden die je noemt (Bangkok, Kanchanaburi, Pattaya). In heel Thailand zijn het er duizenden.

  Dat betekent overigens niet dat er honderdduizenden wezen zijn. Natuurlijk zijn er wezen, maar je moet het begrip ‘wees’ ruim interpreteren, want vaak zijn het kinderen of kleinkinderen van minvermogende ouders of grootouders (op het platteland dragen deze vaak de zorg voor de kinderen van elders werkende ouders), of moeilijk opvoedbare kinderen.

  Sommige tehuizen zijn erg groot (bv Pakkret in Bangkok en Pattaya Orphanage in Pattaya), maar de meeste zijn kleinschalig = minder dan 100 kinderen. Ze worden gerund door de overheid (de grotere meestal), of zijn gebaseerd op particulier initiatief (de meeste), al dan niet verbonden met een religieuze organisatie. Het zijn internaten of dagscholen (soms gecombineerd). Sommige zijn goed, andere niet.

  Het meeste effect heeft een bezoek aan een kleiner tehuis, maar je moet wel wat te bieden hebben, en dan aan alle kinderen. Hoeft niet kostbaar te zijn. Aapjes kijken moet worden vermeden, want daar zit niemand op te wachten. Leg je oor bv te luisteren bij een locale Rotary Club. In Bangkok raad ik daarvoor aan de Rotary Club Bangkok South en in Pattaya de Rotary Club Eastern Seaboard (zie internet; Engels is de voertaal in beide Clubs).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website