Lezersvraag: Adressen kindertehuizen in centrum Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 september 2016

Beste lezers,

Wie weet er in de omgeving van het centrum van Changmai nog adressen van kindertehuizen? Ik breng regelmatig knuffels kinderkleding en dergelijke. Er moeten er veel in de omgeving zijn.

We bezoeken de kinderen met de fiets. Dus als iemand iets weet, niet te ver weg.

Al vast hartstikke bedankt.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Adressen kindertehuizen in centrum Chiang Mai”

 1. Ronald schütte zegt op

  Dit Hilltribe kindertehuis (http://www.hilltribeschildren.nl) is misschien een goed idee. Zijn jongere schoolkinderen, niet kleuters. Bekijk hun pagina. Ik sponsor dit tehuis al langer met mijn boek. Ik doneer 2,50 € van ieder boek dat ik verkoop (“De Thaise taal, grammatica spelling en uitspraak”). Joop Rieffs is de oprichter en drijvende kracht. Ik kan je zijn telefoonnummer geven daar, als je aan de redactie mijn Email opvraagt.

 2. aad zegt op

  Er is een kindertehuis op de weg 107 naar Mae Rim Dit zijn de coordinaten: 18.863235, 98.964833.

  Het is op de scooter 25 min vanaf Chang Puak in Chiang Mai. Het gebouw is 1 km voor de afslag naar de 121, voor de nieuwe tunnel.

  Groeten,

  • Guus zegt op

   In dit weeshuis heb ik van 2000 tot 2004 als vrijwilliger geholpen. Maar daar hadden ze toen een pakhuis vol met speelgoed fietsjes en kleding. Zoveel kwam er iedere maand binnen. Het werd gelijk opgeslagen. Het is natuurlijk triest om een weeskind te zijn. Maar materieel gezien hadden ze het veel neter dan veel kinderen met ouders.

  • Guus zegt op

   In dit weeshuis heb ik van 2000 tot 2004 als vrijwilliger geholpen. Maar daar kregen ze zoveel speelgoed, kleding en fietjes. Dat ze daar een speciaal pakhuis voor hadden. En dat was overvol. Het is natuurlijk vreselijk voor een kind om wees te zijn. Maar materieel gezien hadden ze het veel beter dan veel kinderen met ouders. Je kunt beter naar een ander weeshuis gaan of naar een hilltribe village

 3. henk zegt op

  Wij zijn in 2010 met ons gezin op vakantie geweest in Thailand en ook in Chiang Mai ik wou mijn kleinkinderen laten zien dat het in andere landen anders is als hier. Toen ik vertelde dat we naar een weeshuis gingen kreeg ik te horen dat ze daar [ 11 en 12 jaar de kleinkinderen ] niets aan vonden.
  We hadden al een koffer met goede gebruikte kleren meegenomen en van alles wat gekocht ook wat snoepgoed daar gekocht. Ik had van tevoren gebeld vanuit Nederland wanneer wij kwamen en we werden bij het hotel opgehaald.
  Het was een mooie dag geworden en mijn kleinkinderen vonden het geweldig.
  Volgens mij was het midden in Chiang Mai.
  Hilltribe children asia kun je opzoeken.
  Weeshuis Piyawat.

  Zeker doen, fijne vakantie

  • henk zegt op

   Er is ook een fietstocht in Chiang Mai die langs het weeshuis gaat.

 4. Ria zegt op

  http://www.philanthropyconnections.org/

 5. Lilian zegt op

  Google weet veel als je bv. zoekt met zoektermen als , orphanage Chiang Mai, of childrens home Chiang Mai.
  Ook een goede plek om kleding e.d. te doneren is het Freebird cafe aan de noordkant van het oude centrum. Je weet dan zeker dat je spullen terecht komen bij behoeftige Birmese kinderen in vluchtelingenkampen in Thailand of in Birma ( Myanmar) zelf. Deze organisatie is onder bezielende leiding van mevr. Lisa Nesser die met een aanstekelijk enthousiasme kan vertellen over wat ze allemaal proberen te bewerkstelligen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website