Lezersvraag: Kan ik op 19 april normaal in Pattaya verblijven?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
10 maart 2015

Beste lezers,

Volgende maand zit ik weer in Thailand. Mijn vraag is, tijdens Thaise nieuwjaar ben ik in Pattaya. Weet iemand of 19 april nog steeds met water wordt gegooid?

Ik hoor triestige verhalen dat de dagen voor Songkran dronken farangs met water aan het spelen zijn en dat er ook veel minder uitgaansleven is. Bijvoorbeeld mensen die meer binnen blijven omdat ze anders de kans hebben als een waterrat op een party te komen door die water speelvogels die plots opduiken

Ik vindt die 19 april heel leuk voor een dag maar ik wil die dagen er voor normaal kunnen doen! Of zou nu met die nieuwe wetten de politie er iets aan doen?

Bedankt en de groeten voor je reactie

Eddy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Kan ik op 19 april normaal in Pattaya verblijven?”

 1. fransamsterdam zegt op

  Ja, er wordt (vanaf de 11e t/m) de 19e met water gegooid.
  Van een normaal verblijf zal beslist geen sprake zijn.
  Vanaf zonsondergang tot zonsopkomst geldt er een bestand, dat redelijk wordt nagekomen.

  • BA zegt op

   Zoals het hier in Khon Kaen gaat, na zonsondergang is het meeste watergooien wel over, mits je niet in de feeststraat bent.

   Als je gewoon normaal gekleed naar een disco gaat dan word je wel met rust gelaten. Maar als je in je Hawaii shirt en met je waterpistool nog om je nek om 2 uur langs de kroeg moet een groep Thai loopt dan krijg je uiteraard wel de volle laag 🙂

 2. Harry zegt op

  Ja ‘s lands wijs, ‘s lands eer. Net als die calvinistische terpentijnpisser, die met Carnaval in Brabant en Limburg zich ergert aan al die verklede hossende ( en wat drinkende) mensen.
  Doch… het is warm water, en je T-shirt + korte broek zijn in een kwartiertje weer droog.

  Achtergrond: Thailand ( en die hele hoek daar, denk maar aan Tet in Vietnam) zijn rijst-etende naties. Rijst is een moerasplantje, die veel water nodig heeft. Men wenst iedereen dus veel water = eten toe.

  Dronken farangs komen overal voor om de pret te bederven, net als Noorderlingen tijdens het Carnaval.

 3. bob zegt op

  Normaal gezien wordt Songkran In Pattaya op de 18e gevierd (en de dagen daaraan voorafgaand). De 19 is derhalve geen “feestdag” meer. Maar ja zondag en dan kan het ‘feest’ dus nog een staartje krijgen. Met de Farangs zal het wel meevallen dit jaar. Er zijn nog bijzonder weinig Oostblokkers aanwezig. Maar de dans helemaal ontlopen in Pattaya en Jomtien zal er niet bij zijn.

  • Wim zegt op

   Hallo Bob. Waar haal jij 18 april vandaan. Het is altijd op de 19e en dus nu weer.
   Zondag 19 april is dus volslagen gekkenhuis hier. Afhankelijk waar je woont maar de bekende straten in Pattaya en Jomtien staan muurvastvast.

 4. fransamsterdam zegt op

  Voor een vollediger beeld van de toestand in Pattaya zie mijn bijdrage
  https://www.thailandblog.nl/evenementen-en-festivals/ernstige-onlusten-pattaya/

 5. Henk b zegt op

  Beste Eddy, tenzij je de mazzel hebt, dat al het water op is.

 6. Peter zegt op

  een keertje natgegooid worden is geen probleem, hoort erbij. Maar een week lang??? Vorig jaar in Pattaya werden we er doodziek van. De hele dag en avond werd met water gegooid. Op het agressieve af. Vechtpartijen en ruzies. Niet leuk en met de songkran blijven wij voortaan thuis. Thailand is een prachtig land maar niet met de Songkran. Dan wordt je vakantie verziekt. In andere steden, bv. Chang mai.is het hetzelfde. Op het platte land is het een feest, ook met water maar vriendelijk en met mate. Dus niet naar de steden meer, wat ons betreft.

 7. BramSiam zegt op

  Kom naar Thailand voor Loy Kratong, maar zorg dat je weg bent gegaan voor Songkranis mijn advies. Als je niet de hele dag bespoten wilt worden door kanonnen met ijskoud water gedurende meer dan een week en ook niet indirect medeverantwoordelijk wiltzijn voor honderden verkeersdoden en duizenden ongelukken ben je kennelijk een Calvinstische azijnpisser. Ik heb letterlijk mensen van hun brommer af
  gespoten zien worden, hetgeen in de meeste landen als poging tot moord zou worden aangemerkt. Zo niet in Thailand, want daar is dat juist heel komisch. Nou ja, ieder zijn meug.

 8. fernand van tricht zegt op

  Ik woon al 11 j in Thailand
  maar met Songkran ga ik naar Cambodia en kom daar vele frangs tegen die ook uit Pattaya weg zijn.
  Het is echt niet te doen…dus vermijden.

 9. eduard zegt op

  Begrijp ook niet waarom ze het niet bij 2 dagen houden.Nu gaat het in Pattaya per wijk.Dit jaar is er waterschaarste,dus begrijp niet waarom het niet afgelast wordt.Maar ja,wie ben ik.

 10. Ruud zegt op

  Ga een dagje later, of blijf lekker bij je hotel. Het probleem is niet de Thai die respecteren de huisregels en maken plezier, maar de buitenlanders zijn het probleem, ook na zonsondergang en ook in het uitgaansgebied, of als je met een open taxi langs rijdt, daarbij wordt alles afgehuurd, tot tankwagens en brandspuiten en veelal gevuld met kilo’s ijs en water, dus geheel net en ijskoud. En vergeet niet de hoofdaanvoerroutes en de egene tussen Pattaya en Tjomtien staan volledig vast en je komt altijd middenin het tumult. Veel plezier.

 11. henk zegt op

  het bestand waar iedereen het over heeft, wordt in de nacht van 18 op 19 massaal verbroken.
  en ook op de 19e ‘s avonds tot in de nacht dien je op je hoede te zijn.
  en nat pak, en vooral met ijswater, is in de avonduren niet prettig!!

 12. theoS zegt op

  Waar ik woon ,Sattahip, is het gelukkig maar een halve dag. De 17e van 1200 tot 1700 en dan is het voorbij, dus is te doen. Ouwe knarren, zoals ik, worden niet natgegooid maar ik kom toch niet buiten gedurende dat “feest”. Pattaya is en blijft ook op een normale dag een gekkenhuis, vooral met Songkran, helemaal nu de Sukhumvit opengebroken is in verband met de aanleg van die tunnel. Dit wordt de ergste Songkran sinds mensen heugenis in Pattaya. Veel plezier gewenst met dit “feest”

 13. Blottekop zegt op

  Als je de 19 de arriveert in pattaya dan zal je waarschijnlijk voor je beseft waarin je tercht komt al letterlijk uit je schoenen geblazen zijn door een enorm waterkanon bediend door een achterlijke farang die nog eens niet weet wat song kran betekend.
  Voor mij nooit meer Pattaya tussen 11 en 19 april.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website