Lezerstip: Met Voipcheap goedkoop bellen naar Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezerstips
Tags:
25 augustus 2014

Beste lezers,

Zowat zeven jaar leef ik met mijn Thaise echtgenote in België. En evenzoveel jaar belt zij zowat dagelijks naar haar mama, broers en zussen in Thailand. Meestal naar die laatste. Herkenbaar toch? Kan niet met skype, want niemand in haar familie heeft daar internet of zelfs maar een vaste telefoonaansluiting. Trouwens toch nutteloos als je daar de meeste tijd op het land vertoeft?

De enige mogelijkheid is haar familie of kennissen te bellen op hun eigenste mobieltje. Via pc doen we dit al zeven jaar aan 0,01231 euro per minuut. Jawel, voor € 1 bel je dus één uur en 13 minuten naar gelijk welk Thais mobieltje en dat in prima kwaliteit! Eigenlijk is het tarief slechts één eurocent per minuut, doch een herlaadbeurt van 10 euro wordt belast met € 2,31.

Maar, elke herlaadbeurt geeft je bovendien gratis drie maanden bellen naar alle vaste nummers in België, de meeste landen van Europa tot zelfs Australië.
Het tarief vanuit Nederland naar Thailand kan ik niet opvragen daar mijn IP-adres in België is. Maar ik heb een sterk vermoeden dat de prijzen in dezelfde orde te vinden zullen zijn.

Google even Voipcheap op het internet. Persoonlijk heb ik ondertussen zelfs een automatisch ingestelde herlaadbeurt indien mijn belwaarde beneden één euro is “gebabbeld”. Prima kwaliteit, eigen contactlijst, naam aantikken en go!

Met vriendelijke groeten,

Stan

13 reacties op “Lezerstip: Met Voipcheap goedkoop bellen naar Thailand”

 1. pawarana zegt op

  voipdiscount = hetzelfde, maar dan “gratis” naar Thailand bellen.

  • Van Lint Peter zegt op

   Met VOIPdicount kan je ook vanuit Thailand naar België bellen zowel naar mobiele als vast nummers.
   Het tarief taxen inbegrepen voor VOIPdiscount is 12,31 Euro. Dan krijg je wel de eerste 120 dagen gratis en dan het tarief van 0,12 cent per minuut. Dus na 120 dagen niet helemaal gratis doch nog altijd spotgoedkoop.

 2. Koen zegt op

  Wij gebruiken al jaar en dag Skype om naar alle GSM en vaste nummers te kunnen bellen in Thailand. Dit is een speciaal abonnement dat ze aanbieden en je mag tot 5u bellen per dag. Toen ik het abonnement afsloot was het maar 4,54€/maand. Ondertussen hebben ze de formule een beetje veranderd en kan je voor 12,06€ gratis bellen over een groot deel van de wereld. :

  http://www.skype.com/nl/offers/free-unlimited-world-calling-subscription/

 3. jean colson zegt op

  Hallo installeer voip discount en dan bel je 4 maanden voor ongeveer 12 euro naar elk mobieltje in thailand. 0 cent kost het je dan en dat geld wat ik stort (12 euro)kan ik via dezelfde site op een gsm ginder zetten van de mama of de dochter. Groetjes

 4. Aad zegt op

  Hallo telecomvrienden,
  Ik vermoed dat VOIPDISCOUNT hetzelfde is als NONOH.NET, het is een vaste telefoon verbinding via het Internet (of als app op je smartphone) en je krijgt 128 dagen gratis bellen voor euro 12,50 en daarna tegen lage kosten. Wel opgepast want de meeste VOIP aanbieders hebben een max telefoneertijd.
  Veel goedkoper en het werkt totaal gratis is natuurlijk Viber voor portable to portable bellen over de hele wereld. Je hebt een smartphone nodig (ook aan de andere kant) en het enige wat nodig is dat je allebei Viber installeert (gratis). Nog mooier is LINE als videophone (ook gratis) Line werkt beter als Skype.

  Ik gebruik zowel NONOH als Viber als Line om te bellen vanuit Europa naar Thailand. Met alle VOIP programma’s is een redelijke Internet snelheid nodig (upload) maar met Nonoh kun je ook met een langzame verbinding bellen.
  Succes.

 5. Serge zegt op

  Wij gebruiken ook al sinds jaar en dag een Voip aanbieder -waarvan er een hoop te herleiden zijn tot hetzelfde bedrijf. We combineren met Skype, LINE. etc. maar voor het onderwerp hier, naar een landlijn of mobiel bellen, zonder app aan het andere eind, is een van de vele voip aanbieders aantrekkelijk. Skype hebben we altijd wat duurder gevonden – is nu misschien anders (vaak wat lastig vergelijken) maar we zijn blij met de geboden service aan de prijs. De Voip aanbieders houden zich aan de standaard (SIP protocol) zodat je zelf een (vaak gratis) app kan kiezen, of de ingebouwde van je smartphone kan gebruiken (sommige modellen)
  We gebruiken een betalende app om te bellen vanwege het gebruiksgemak en superieure codecs.
  De (geluids)kwaliteit is stukken beter dan een klassieke telefoonlijn; dat geldt zelfs voor nationaal bellen.

  Alleen, als de weerscondities slecht zijn in Thailand (hevige regenval bvb), durft Skype (internet/wi-fi) wel eens weg te vallen ter plekke. Voip blijft dan wel meestal overeind – hoewel het ook over het internet loopt, maar niet tot in de huiskamer en dat maakt wellicht het verschil.

 6. peter zegt op

  Als ze een smartphone hebben kun je LINE gebruiken.
  De tegenpartij moet dan ook de LINE app hebben, anders is het niet gratis.

  Het is met video, je kunt berichten tikken, foto’s sturen en videos sturen en bellen uiteraard en dit helemaal gratis.
  En je kunt het ook net SKYPE gebruiken.

  400.000.000 miljoen mensen gingen u voor.
  Ik gebruik dit nu 3 jaar ongeveer en ben er zeer over te spreken.
  En gratis.
  Er zijn nog meer programma’s op dit gebied, maar ik ben zeer tevreden over LINE.
  Met vriendelijke groet Peter Sapparot.
  Sawasdee khrap.

 7. rob zegt op

  Ikzelf gebruik VOIPDISCOUNT vanuit Nederland.
  Hiermee kan ik vanaf mijn mobiel gratis bellen naar Thailand.
  Ik gebruikt voipdiscount al een half jaar. Dus geen dure telefoonrekeningen meer.

 8. Aad zegt op

  Hallo Rob en allen,
  Dit zijn de voorwaarden van VOIPDISCOUNT:
  * VoipDiscount Free Calls are subject to a fair usage limit, measured over the last 7 days and per unique IP address. Unused free minutes cannot be taken to the following week(s). If limit is exceeded the normal rates apply. With your FREE DAYS you can call for free to all the destinations listed as free! When you have no FREE DAYS left the normal rates apply. You can get extra Freedays by buying credit.

  Dit zijn dezelfde voorwaarden als NONOH. Werkt dus kennelijk goed maar met limoieten.

 9. Evert zegt op

  In Frankrijk is het met een internetbundel + TV en telefoon gratis bellen naar vast nummers in Thailand, USA, Europa enz.
  Illimited noemen ze dat.

 10. Hajo zegt op

  Je hebt ook Viber, dan is het helemaal gratis als je met je mobieltje op Wifi gaat. Het kost je wel je privacy want je moet Viber (net zo als Whatsapp of anderen) volledige toegang tot je mobieltje geven. Ik heb dit opgelost door een goedkope smartphone aan te schaffen die ik alleen maar voor het babbelen met mijn vriendin gebruik en die uitsluitend via mijn eigen router wordt gebruikt.

 11. Hajo zegt op

  Last not least – de andere kant moet natuurlijk ook Viber

 12. Aad zegt op

  Hallo Evert, Wij wonen al een poos in Frankrijk en naar onze eravring is het alsof het gratis ‘lijkt’ maar intussen is het gewoon in de prijs opgenomen als optie, een sigaar uit eigen doos dus.
  Op het ogenblik hebben wij van Bouygues een hotspot (3G/4G) van Huawei en betalen 14,90 euro per mnd voor 6GO. We hebben het nu 4 mnd geprobeerd en we zjn nog nooit boven de 4,5 GO uitgekomen. (geen downloading van videos of muziek welsiwaar) We hebben de hotspot op diverse plaatsen in FR getest en ook naar Th en het werkt feilloos. Dus we gebruiken onze WIKO smartphone (zeer aan te bevelen overigens) dus nu met Viber, Line en Skype. Met speedtest heb ik gemiddeld een download snelheid gemeten 10-15 mbps gemeten en als upload 1,5 – 4 mbps.
  De hotspot kost 30 euro,een prijs van niks vinden we.en hij kan tot 8 apparaten aan met z’n WIFI. We gebruiken hem ook als wifi verbinding naar onze desktop.En we zijn nu benieuwd of hij ook werkt in TH!
  Aad


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website