Beste lezers,

Terugkomend op het verminderde inkomen, we zouden misschien meer georganiseerd moeten optreden. Niet alleen met de mensen in Thailand maar ook expats in andere landen. Want we worden echt flink gepakt!

Ze denken maar dat we met een paar honderd euro een luxe leventje leiden. Terwijl het voor veel mensen echt minimaal is. Ikzelf bijvoorbeeld krijg over 2 jaar mijn AOW maar ik ben gestopt met werken toen ik 47 was. Dus krijg maar 64%. Daar ik getrouwd ben krijg ik dus maar 460 euro. Als ik me wil verzekeren tegen ziektekosten kost me dat al 450 euro.

Dan krijg ik nog een heel klein pensioentje. Maar dan heb ik zelfs minder dan het Thaise minimum. Gelukkig heb ik hier zelf goede inkomsten anders zou ik moeten bedelen.

Dus misschien is er iemand die de weg weet om bijvoorbeeld een kamerlid of zo te benaderen en dit probleem voorleggen. En dan met zoveel mogelijk mensen dit te ondersteunen. In Thailand en andere landen en familie en vrienden in Nederland en België. Want als we blijven zwijgen worden we steeds meer gekort. En je zag het op tv ze zijn er wel goed in om te veel betaald geld terug te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Cees

36 reacties op “Lezersoproep: We moeten niet meer blijven zwijgen anders worden we nog meer gekort!”

 1. ruud zegt op

  Stoppen met werken stopt de opbouw voor uw AOW niet.
  Alleen als u emigreert stopt uw opbouw.
  Maar als u bent geemigreerd met 47 zonder voldoende geld om van te leven, kunt u zich alleen maar beklagen over uw slechte financiele planning.
  De opbouw van de AOW wordt trouwens aangepast van 15 tot 65 naar van 17 naar 67.
  De eerste twee jaar opbouw raakt u dus kwijt.
  Als u dus met 47 jaar bent geemigreerd krijgt maar 60% AOW.

  De kans dat de overheid iets terugdraait, is minimaal, want dat zou een gat van miljarden slaan in de begroting.
  Alle voormalige gastarbeiders uit Marokko en Turkije, die terug naar huis zijn gegaan worden namelijk ook geraakt door deze bezuiniging.
  Niet alleen de expats.
  Daar wordt dus een hoop geld uitgespaard.

  • Fokke baarssen zegt op

   Hoi om wat uit de wereld te helpen over de opbouw van AOW meneer hierboven krijgt er 4% bij niet ervan af. Heb dit zelf bevonden daar ik paar jaren buiten Nl verzekerd was.

 2. william zegt op

  Cees, je schrijft dat je al lange tijd in Thailand verblijft, en ” gelukkig goede inkomsten heeft ” maar waarom dan deze oproep ??. Klagers hebben geen nood zeiden me ouders altijd, en nog steeds.

 3. Cornelis zegt op

  Cees,
  Je bent in NL op je 47e met werken gestopt, begrijp ik uit je betoog. Hoe realistisch denk je dat het is om te verwachten dat NL verantwoordelijkheid zou nemen voor jouw financiële situatie in Thailand, een jaar of twintig later? Denk je echt dat er ook maar één Nederlandse belastingbetaler te vinden is die van mening is dat er bijgesprongen moet worden?

  • Cees 1 zegt op

   Het gaat me niet om mezelf.Maar er zijn zat mensen die gedacht hebben dat ze het hier goed konden redden.Maar door tegenslagen nu steeds minder te besteden hebben.Al de gene die het nog steeds goed hebben.Hoor je zeggen jullie lummels rot toch op.Terwijl die mensen ook hun hele leven gewerkt hebben.En wel hun hele leven belasting hebben betaald.Maar het nu moeilijk hebben.Maar die wel iedere keer zien dat al die buitenlanders die hun geluk in Nederland zoeken.Volop door die overheid worden ondersteund.Maar dat mag je waarschijnlijk niet zeggen.Want door al die buitenlanders die nu weer in hun eigen land wonen en de boel belazeren worden de Nederlanders die wel altijd gewerkt ook als paria gezien.Zeker als je zegt dat je in Thailand woont.Hier een tekstje van eeWat gebeurt er hier toch allemaal ?
   Dit is niet grappig meer hé !

  • Johannes zegt op

   Nee Cees. Ik vind je erg onreel. Je hebt al lange tijd ’n leven in het paradijs achter de rug. Toen we ’n jaar of vijf geleden allemaal 52 bath voor onze Euro kregen, hebben we allemaal gelachen.
   Nu zit ’t ’n beetje tegen……misschien komt ’t wel goed !!

   En anders hebben we ons “vergokt”. ’t Kan vriezen………’t Kan dooien.

 4. Willem zegt op

  Best Cees

  Als je daar voldoende inkomen hebt waar maak jij je dan druk over
  Als je voor je 65 stopt met werken weet je dat je minder AOW krijgt
  Simpel

  • Cees 1 zegt op

   Wat lezen jullie toch slecht.Ik heb totaal geen klagen.Ik doe dit niet voor mijzelf.Maar ik ken hier verschillende mensen die het een paar jaar gelden heel goed hadden hier.Maar door de dalende euro en de maatregelen van de regering nu niet meer aan de eisen voor een visum kunnen voldoen.Denk je eens in wat dat voor mensen die misschien 70 of nog ouder zijn betekend.Dat ze terug naar Nederland moeten en daar op straat komen.Want dan doet de regering echt niets voor ze.Terwijl ze dat wel voor buitenlanders doen Ik ben inderdaad gestopt met werken toen ik 47 was.Ik begrijp uiteraard dat ik minder krijg. En over die 31 jaar dat ik wel belasting heb betaald( En geloof me dat was veel )heb ik toch ook rechten.Maar toen ik Nederland verliet was er nog sprake van solidariteit.Maar nu hoor ik echt Ik heb het goed.En alleen dat is belangrijk

 5. nico zegt op

  Cees, ik het wel met je eens.

  Want de volgende korting heb je alweer aan de broek hangen. AOW niet berekend vanaf je 15 jaar maar vanaf je 17 jaar = 2 x 2% minder AOW. Mocht je gewerkt hebben van je 15 tot je 17e heb je wel inhoudingen “volksverzekering” gehad.

  Als we eens gaan beginnen met de ziektekostenverzekering, als ze alleen gouvernement’s ziekenhuizen zouden vergoeden, zijn de kosten voor het ziekenfonds minimaal. Waarom krijgen ze in Cap Verde, wel de NL. ziektekostenverzekering en wij in Thailand niet?????

  Misschien kan de nieuwe ambassadeur de weg in Den Haag wijzen?

  Nico

 6. Cor zegt op

  De persoonlijke omstandigheden spelen natruulijk een rol.
  Echter de genomen maatregelen gaan daar niet over. Deze maatregelen hebben gevolgen voor alle expats.
  He gaat alleen om bezuinigingen en wel op zo’n manier dat expats over de hele wereld daar de grote nadelige gevolgen van ondervinden.
  Redenen genoeg om een duidelijk signaal af tegeven aan de regering en de Tweede Kamer.

  Dus ik deel de oproep om gezamenlijk op te trekken!

  • ruud zegt op

   Bijna de hele Nederlandse bevolking die in Nederland woont ondervindt de gevolgen van het bezuinigen dat de overheid doet bij de burgers.
   Waarom zou het voor expats anders zijn?

   Overigens hoor ik weinig mensen klagen over het feit, dat het al jarenlang mogelijk is geweest, om geen belasting te betalen in Thailand, domweg omdat de Thaise belastingdienst het te lastig heeft gevonden, om die belasting te innen.
   Voor de mensen die wel belasting betaalden gold echter tot dit jaar een dubbele vrijstelling.
   Over de AOW werd belasting in Nederland ingehouden, maar wel met een vrijstelling in Nederland.
   Over de inkomsten die in Thailand werden belast gold in Thailand ook een vrijstelling.
   Twee keer een vrijstelling dus, waar de inwoners van Nederland maar 1 vrijstelling hadden.

 7. Chander zegt op

  Voor degene die de politiek wilt bereiken over dit probleem bij sommige van onze pensionado’s.

  Hier heb ik wat twitter accounts die misschien wat voor u kan betekenen.

  https://twitter.com/emileroemer – Emile Roemer
  https://twitter.com/geertwilderspvv – Geert Wilders
  https://twitter.com/fritswester – Frits Wester
  https://twitter.com/HumbertoTan – Humberto Tan (niet onderschatten)

 8. leon1 zegt op

  Beste Cees,
  In jou situatie mag je, je handen dichtknijpen dat je kunt leven in het mooie Thailand.
  Onze huidige regering gaat gewoon door met allerlei wetten er door te drukken, er komt geen mens de straat op voor te protesteren.
  Burgers worden naar de arm moede gedreven, duizenden kunnen hun huur niet meer betalen, hun hypotheek mede hun ziekenkosten verzekering.
  Het enigste wat groeit in Nederland is de voedselbank, het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter en niet alleen in Nederland, maar in geheel Europa.
  Het vreemde van de zaak is dat de Nederlanders blijven stemmen op de partijen die hun naar de arm moede drijven, wat heet dan protest.

 9. eddy uit Oostende zegt op

  Steeds hetzelfde liedje Iedereen wil de staat kaalplukken.Vergeet niet als U in een ander land leeft U een
  zuivere onkost bent voor het land waar U vandaan komt.U verteerd niets meer in het land van herkost.Hetzelfde met de ziekteverzekering.Welke maatschappij zou er nog een zorgverzekering willen geven aan 65 jarige en ouder.Een verzekeringmaatschappij is niet zoals de staat-die moeten winst maken
  anders gaan die er onderhuid.In ieder geval veel succes met uw actie -maar vergeet niet dat we het in Europa niet gemakkelijk hebben.Deze die werken klagen steen en been door de hoge taxen en deze die moeten rondkomen met wat vadertje staat uitdeeld schreien dat het niet genoeg is.

  • Chander zegt op

   Eddy,

   Met “iedereen” bedoel je waarschijnlijk de grote graaiers (bankiers, commissarissen, directeuren bij overheidsdiensten, zorgverzekeraars, farmaceutische industrie, enz…).

  • Mario zegt op

   @Eddy uit Oostende,
   Ik heb heel mijn leven gewerkt, sinds mijn 14 jaar (gelukkig) zonder één dag te moeten gaan stempelen.
   Sinds mijn oppensioenstelling (op 60 Jaar dus 46 jaar gewerkt) ben ik naar het buitenland verhuisd. ik heb zoals “iedereen” Sociale bijdragen betaald, rechtstreeks bij afhouding op de wedde (RIZIV), en individueel via mutualiteit.
   Ik denk wel dat ik heb bijgedragen aan Sociale zekerheid,belastingen, enz…. dus als u het hebt over
   ik citeer: “zuivere onkost bent voor het land waar U vandaan komt.U verteerd niets meer in het land van herkomst” enz… daar heb ik toch mijn bedenking over zoals: Iemand zonder papieren of die illegaal het land binnenkomt, kan met een beetje geluk zich laten régulariseren en kan hiermee zelfs een leefloon ontvangen??? Daarna kan hij of zij zelfs genieten van het volledige systeem van onze Sociale Zekerheid! (mutualiteit, kindergeld, hospitalisatie, stempelgeld enz…) zonder ooit één Euro te hebben bijgedraagt, is dat dan normaal???

   • fons zegt op

    beste Mario

    dit is gesproken vind ik,
    ik heb ook 45 jaar gewerkt in belgie
    ken mensen die van buitenland die 30 jaar van ocmw hebben geprofiteert (alleenstaande),
    die hebben 1050 euro pencioen netto ,
    wij moeten uigeschreven in belgie bijna 40% afstaan met verlies alle rechten, ik zeg zijn zotten die werken.

    fons

 10. Pieter zegt op


  ‘We kijken over het cruciale probleem heen, de oproep was, om ons gezamenlijk te verenigen en sterker te maken, tegen de nieuwe beslissingen uit politiek, Den Haag, en wat verder nog komen gaat.
  Afgezien, dat Cees vroegtijdig met de VUT ging, doet niet ter zake, wat de nieuwe maatregelen betreft!
  Die iedere gepensioneerde raakt, het is de nieuwe wetgeving, de participatiewetgeving.
  Ondergetekende, heeft op persoonlijke titel, alle politieke partijen aangeschreven.
  De antwoorden waren beneden alle peil, en niemand komt dan ook op voor de uitgeschreven bejaarde Nederlanders. Uit het oog, is dan ook, uit het hart, volgens Nederland.
  Met andere woorden, die mensen, die Nederland hebben groot gebracht, worden in de steek gelaten.
  Het betreft dan ook duizenden van bejaarde Nederlanders, die na hun pensioen, het recht hebben te wonen waar zij zich thuis voelen. En in het directe geval, financiële slachtoffers zijn geworden, door de lage koers van de Euro’, / Bankenrecessie en verkeerd politiek beleid.
  Om niet teveel door te gaan, over de privé situatie van Cees, heeft hij wel een punt!
  Als de bejaarden, gezamenlijk niks ondernemen, dan zijn ze vogelvrij!
  De pers, en andere media, schenken hier geen aandacht aan? Dus zal het tijd worden, samen aan de klok te luiden. Zodat dit een gehoor krijgt, en we ook gehoord worden.
  Zwijgen mag dan goud zijn maar nu is het de ondergang, van vele bejaarde slachtoffers, die hun leven in Thailand opgebouwd hebben, daar een gezin bij gesticht hebben, en familie en zorg heeft.
  En het bekende spreekwoord luid dan ook, een oude boom, moet je niet meer in Nederland willen poten, die zijn Nederland ontvreemd, en willen en kunnen niet meer terug!
  Als er mensen zijn, die zich geroepen voelen, om voor deze zwakkere groep op te komen, dan is dit rijkdom, en beslist geen overbodige luxe.
  Het is tijd, om de handen ineen te slaan!

  Pieter,

 11. ger zegt op

  Iedereen die gaat verhuizen naar een ander land weet wat de gevolgen daar van kunnen zijn , maar het blijft een grote schande hoe onze overheid met hun burgers omgaat , zeker voor hen die in het buitenland wonen dat kan dat men het adres niet fasoenlijk kan registreren omdat men langere adresregels heeft dan Nederland tot in populere regels ,om het kort te houden ben je vertrokken uit Nederland dan krijg je als burger het gevoel afgeschreven te zijn

 12. printen zegt op

  Als ik de schrijver mag geloven heeft hij voldoende middelen van bestaan hier opgebouwd. Als hij op zijn 47ste naar Thailand is verhuisd, bouwt hij maar tot zijn 47ste AOW op. Daar hoef je dus niet over te klagen. Is hij in Nederland gebleven tot zijn 65ste heeft hij een volledige AOW opgebouwd. Als sinds het begin van de AOW bouw je 2% per jaar op. Of je nu werkt of niet. Woon je een aantal jaren in het buitenland, dan wordt er 2% gekort voor elk jaar dat je in het buitenland woonde. Dat weet je en moet je niet daarover klagen.

  De politiek in Nederland heeft geen enkele band met de Nederlanders die in het buitenland wonen. Die kijken naar de kiezers, die hun kiezen en wat zien ze daar? Dat maar 50.000 van de ruim 500.000 Nederlanders, die in het buitenland wonen, daadwerkelijk stemmen voor de Tweede Kamer verkiezingen. Zouden ze allen gaan stemmen is dat 8-9 zetels waard.

  Dus moet je niet klagen. Je stemde niet, tenminste maar een kleine minderheid, dus wie niet stemt moet ook niet klagen. En trouwens, er zijn partijen die als leus hebben “Nederland voor de in Nederland wonende Nederlanders”.

  • ruudje zegt op

   En dan word er nog niets gezegd over de familieleden van de expats .
   Eigenlijk , als je het goed bekijkt , is de groep van expats plus de in Nederland of Belgie wonende
   familieleden , een groep die wel degelijk druk op de regering kan zetten .
   Alleen moet het in de media verschijnen dat de in Nederland of in Belgie verblijvende familieleden
   solidair zijn met hun expat – familieleden .
   Met andere woorden , hun laten zien hoe groot dit kiezerspotentieel werkelijk is .

   Ruudje

 13. Ton zegt op

  Een reactie tav aanschrijven politicie, heeft zeer weinig zin. Expats zijn geen potentiële stemmers. Zowel in aantal als opkomst cq daadwerkelijke stemmenwinst. Dat is de realiteit. Als je kiest voor emigreren zul je veelal je eigen boontjes moeten doppen. Ervan uitgaan dat de staat der Nederlanden nog iets van zorgplicht besef heeft of ontwikkeld voor deze groep, leeft buiten de nieuwe realiteit. Als je emigreert zul je echt zelf je financiën dusdanig op orde moeten hebben dat je niet teveel afhankelijk wordt van veranderende wetgeving in Nederland. Het gaat nu niet over echt veel geld, maar als in deze nieuwe situatie je het financieel moeilijk krijgt was emigratie geen goede beslissing, gelet op de financiële afhAnkelijkheid nu van je moederland. Hoe aanlokkelijk ook om naar b.v. Thailand te emigreren ook is, als je bestedingsbudget krap is neem je veel risico.

 14. Jos zegt op

  Beste mensen,

  En wat Nico hier boven zegt, ben ik het niet mee eens!
  Hij zegt dat de Nederlanders in Cap Verde wel een Nederlandse zorgverzekering krijgen en wij hier in Thailand niet. Want ik ben al 15 jaar uitgeschreven uit NL en had de eerste 10 jaar een zorgverzekering vanuit Nederland bij CZ , maar ik betaalde wel 329 euro per maand voor deze premie.
  En daar hebben we jouw punt al, jij wil een zorgverzekering uit Nederland van 110 euro per maand en ook nog 40 euro terug van de belasting en dan met hier in de zon liggen, jij kan een Nedetlandse zorgverzekering krijgen ook al woon je niet meer in NL , maar je moet dan wel een hogere premie betalen.
  Als je eerlijk alles zegt en alles volgens de regels van de Wet doet , dan komt het allemaal goed.

  Mvg,

  Jos uit Pattaya.

  • Thailand John zegt op

   Beste Jos,

   En wat denk je van de bedragen die wij uitsparen voor de zorgverzekering, want die zijn goedkoper uit en wij duurder. Daarbij komt dat ieder mens mag gaan wonen en leven volgens de huidige wetgeving.
   Alleen wordt je gelijktijdig uit de verzekering gegooid want je moet 4 maanden perjaar in Nederland verblijven. Dus zo eenvoudig is het niet. Ik woon ook in Thailand maar officieel en ik licht geen enkele instantie op. Maar betaal me wel de krampen voor de zorgverzekering net als veel mensen in Nederland.
   En als je echt eerlijk wil zijn en het volgens de regel van de wet moet doen.Dan wordt je afgescheep en het riet ingejaagd.Ik ben voor mijn ziekte naar Thailand verhuisd want in Nederland had ik allang in een rolstoel gezeten.Maar het is een dure prijs, ondanks het mooie weer.Oja ik hoef geen 40 euro terug van de belasting.Alleen een reele respectvolle behandeling en die beste jos kun je op je buik schrijven.Want overheids instanties of semi overheid vergeet het een burocratisch zooitje. Ik zal er alleen naar terug gaan als Thailand mij buiten zet als mijn AOW en pensioentje niet meer voldoen aan de eisen van de Thaise wetgeving . Laten we dan de handen in eenslaan en een party voor Nederlanders in het buitenland oprichten in nederland. 9 zetels dan heb je wat in de melk te brokkelen.

 15. Cor van Kampen zegt op

  Waar is de strijd gebleven?.
  De bankiers verrijkenen hun. De laagste belasting schijf is voor de armste weer omhoog gegaan.
  Waar heeft mijn Vader voor gestaakt en ik ook. Jaren geleden. Voor een betere verdeling van de welvaart.
  We geven het zomaar weg. Als ouwe lul kan je nog steeds met je rolator de snelweg bezetten.
  Ze blijven achter die beroemde bloemen zitten en lezen misschienThai blog en dan hebben wij het gedaan.
  Ik betaal nog steeds belasting in Nederland.
  Cor van Kampen.

 16. Frans Nico zegt op

  Beste Cees en alle lezers en schrijvers,

  In het algemeen moet gezegd worden dat ieder die Nederland verlaat daar zelf voor kiest (of je moet het idee hebben dat je een economische vluchteling bent). Ik ga er vanuit dat ieder die van plan is naar een ander oord te verkassen, eerst goed informeert wat de financiële consequenties van een vertrek uit Nederland zal hebben. Voor zover je alles in eigen hand hebt is er geen reden om te klagen of voor anderen om medelijden te hebben.

  De werkenden in Nederland moeten de uitkeringen aan AOW-gepensioneerden bij elkaar sprokkelen. Van deze mensen mag niet verwacht worden dat zij ook moeten bijdragen aan het levensonderhoud van mensen die Nederland uit vrije wil hebben verlaten.

  Wat Cees vraagt is in Europa en met name Spanje en Frankrijk al uitgebreid aangepakt. Er zijn procedures gevoerd tot aan het hoogste Europese Hof. En dan ging het nog maar om feitelijkheden als strijdigheid met Europese regelgeving waarmee successen zijn behaald. De kans dat de Nederlandse overheid ook maar iets is gelegen aan expats in Thailand is absoluut nul komma nul.

  De opmerkingen van Cees zijn dubieus te noemen. Cees zegt dat hij op zijn 47ste jaar is gestopt met werken en dus ook gestopt met het afdragen van de premie Volksverzekeringen. Hij mag zijn handen dichtknijpen dat hij nog iets krijgt. Immers, als je voor een particuliere verzekering geen premie meer betaald vervalt überhaupt als je rechten.

  Bovendien zegt Cees dat hij in Thailand nog goede inkomsten heeft. De vraag rijst dan of hij daarvan premies afdraagt voor een pensioenverzekering. Doorgaans mag de expat niet in Thailand werken, maar als Cees een werkvergunning heeft en niets illegaals doet, dan heeft Cees niets te klagen.

  Ik ben van mening dat de vraagstelling van Cees in zijn situatie ongepast is.

 17. khmer zegt op

  Cees, in Nederland waait al jaren een zeer gure wind. Vooral Nederlanders die het zich kunnen veroorloven om buiten ’s lands grenzen een bestaan op te bouwen, hoeven op weinig sympathie te rekenen. Velen zouden jouw en mijn voorbeeld willen volgen, maar hebben simpelweg niet de middelen en/of moed om die stap te zetten. De achterblijvers hebben hun besteedbaar inkomen jaar in jaar uit achteruit zien gaan; velen hebben de grootst mogelijke moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Waarom zouden de Nederlandse overheid en de Nederlandse burgers zich dan ook maar iets gelegen laten liggen aan paradijsvogels zoals wij? Door Nederland te verlaten, hebben we ons aan veel plichten onttrokken waaraan de achterblijvers zich niet kunnen onttrekken. Bedenk wel dat we met de plichten ook afstand hebben gedaan van de rechten. Fair toch?

 18. kees1 zegt op

  Beste Cees
  Leg me nu eens uit wat je nu zou willen.
  Dat ze het vermindert inkomen van de expat aan vullen. Zodat je het luxe leventje
  kan voort zetten? De Euro staat niet alleen laag voor jou. Maar voor iedereen in Nederland
  Je kan natuurlijk verlangen dat ze nog eens een paar 100 voedsel banken openen
  zodat ze hier de ouderen nog wat kunnen afpakken en dat dan overmaken aan de expats

  Ze denken helemaal niet dat je een lux leventje kan leiden van 400 Euro
  Dat interesseert ze geen donder. En terecht jij kiest er voor om met je 47 ste jaar lekker in Thailand te gaan wonen dat willen we allemaal wel. Dat je daar om gekort word op je aow dat geld voor iedereen
  en is ook helemaal je eigen schuld je had je daar voor bij kunnen verzekeren.
  Maar dat heb je niet gedaan. En nu wil je dat de Nederlandse staat dat doet. Slaat nergens op

  We worden steeds meer gekort zeg jij . Waar word jij dan op gekort waar de rest van de Nederlanders niet op gekort worden?

  Ze zijn er wel goed in om geld terug te halen zeg jij
  Daar zijn ze helemaal niet goed in. Of denk je dat die Pool of Roemeen netjes het te veel betaalde door fraude verkregen geld weer netjes terug stort.

  Beste Cees je heb geen enkel recht om te klagen
  En vind je oproep derhalve onzinnig en een beetje schaamteloos
  Zeker om dat je ook nog zegt dat je zelf goede inkomsten heb
  Als je goede inkomsten heb zorg dan voor een goede oude dag
  En probeer niet de rest van het Nederlandse volk daar voor op te laten draaien
  Wand die hebben het misschien nog wel moeilijker dan jij

 19. BramSiam zegt op

  Ik wens de initiatiefnemer veel succes. Tegen de realiteit kun je helaas niet vechten. Er zijn Thais die het nog veel slechter hebben. Dat is ook niet leuk, maar ook daar gaat de Nederlandse regering niets aan doen. Vroeger toen je vader en moeder nog voor je zorgden was alles veel leuker. Rond je 60ste mag je er wel achter zijn dat die tijd voorbij is.

 20. Walter zegt op

  Wat een vertrouwen in een politicus, die vaak niet te vertrouwen is, liegen en bedriegen en het volk heel veel geld aftroggelen. Ik ontvang een ZW uitkering, wekelijkse betaling, per maand netto 1800 Euro. (Ruim 900,00 Euro minder dan toen ik werkte) De vaste lasten bedragen maandelijks Euro 1600,00 per saldo blijft slechts 200 Euro over soms nog minder, vrouw lief ontvangt netto nog geen 300,00 Euro AOW, die spaart ze voor ons beiden naar Thailand te gaan, eerst 1 x per jaar nu vaker 1x per 2 jaar. Ik heb ruim 40 jaar de premies betaald maar na 3 jaar moet je de WW uit, geluk bij een ongeluk is mijn redelijk zware hartkwaal waardoor ik niet meer kan werken, maar ja de dingen die ik graag wil doen kan ik niet meer. Voor de duidelijkheid mijn vrouw is Thaise!

 21. bona zegt op

  Mij dunkt dat vrijwel iedereen in deze wereld, de regering heeft die verkozen is door een meerderheid van de bevolking.Uitzondering natuurlijk voor landen waar geen kiesrecht bestaat.
  Derhalve zie ik het nut niet in zijn beklag te maken op een of ander forum, doch bij een volgende verkiezing enig gezond verstand gebruiken, en niet stemmen op de partij waar je grootouders, je ouders en jijzelf, een gans leven voor gestemd hebben. Laat jullie stem horen bij het invullen van jullie stemformulier !
  Wellicht ben ik een dromer, doch ik denk dat beter mogelijk is.

 22. flepp zegt op

  Elk voordeel heb zijn nadeel (J.C. Cruijff), niemand gehoord toen de euro over gewaarderd was.
  Als er vrijwillge keuze gemaak wordt om elders te gaan wonen is dit eigen verantwoording. In nederland hebben de mensen ook het zelfde probleem je zal maar 2 jaar aow moeten overbruggen of last van de participatie wet met een jongere partner. Het is logisch dat nederland niets met het koers verschil te maken heeft tussen de euro en de bath. Ik zou ook wel willen als de koers slecht is en op vacantie naar thailand gaat een tegemoetkoming krijgt. Inderdaad ik woon er niet.

 23. Dirk zegt op

  Op geregelde tijden is op dit blog verontwaardiging te lezen over het achteruitgaan van bijv. de aow.

  Voor alle duidelijkheid de aow premie is een omslagpremie m.a.w. degene die nu werken en premie betalen, betalen de aow van degene die nu aow. ontvangen. Men is uitgegaan dat je 50 jaar zou werken en bouwt dan 2% per jaar aow op en met 50 jaar is dat 100%. Ook als men tot zijn 65 nu 67e in Nederland woont heeft men dezelfde rechten. Een goede kennis is voor zijn 65e geëmigreerd en heeft het verschil in jaren betaald en geniet nu 100% aow. Dus wat Cees schrijft: zijn gedachte gang is onredelijk en onrealistisch. Ook hij had zich kunnen verdiepen in het sociale stelsel en waarschijnlijk een aantal meer. Mensen die tussentijds in het buitenland hebben gewoond en uitgeschreven zijn geweest en voor hun 65/67 terugkeren krijgen ook een korting op hun aow. Verder wil ik opmerken dat de aower’s in Nederland belasting betalen over hun aow waar expats van zijn vrijgesteld. En dan dit een ieder is verantwoordelijk voor zijn/eigen daden dus als je van te voren niet informeert moet je je eigen incompetentie niet bij de belastingbetaler in Nederland neerleggen.Ben je het hier niet mee eens dan kom je toch lekker terug. De vergelijking met mensen die hier een uitkering krijgen als vluchteling dit; de omstandigheden waarom zij zijn gevlucht staat toch niet in verhouding met de vrijwillige emigratie naar bijv. Thailand.

  • Jos M zegt op

   Foutje, sinds 1-12015 zijn de expats niet meer vrijgesteld van belasting over AOW

 24. Hendrik Keestra zegt op

  Misschien Cees dat je de, door velen hier toegejuichte, militaire junta kunt vragen het verschil in inkomen dat jij lijdt bij te passen. Per slot van rekening heb je je bewust (mag ik aannemen) gevestigd in een land waarin de democratie nu eenmaal niet zo diep is verankerd.

  Degenen die vandaag de dag in Thailand de dienst uitmaken worden er immers niet moe van te herhalen dat ze ‘er-zijn-voor-de-gewone-mensen’; dit in tegenstelling tot de door menigeen hier geuite mening over de Nederlandse regering, die er uitsluitend op uit zou zijn arme Thaise, in zon of vrouwenarmen liggende, ex-Nederlanders kaal te plukken…

 25. theoS zegt op

  Sinds 01 januari 2015 is de AWBZ opgeheven en moeten de Gemeenten de zorg daarvoor overnemen. Iedereen in en buiten NL moet 3% meer belasting betalen wat overgeheveld wordt naar de Gemeenten om te helpen deze zorg, inplaats van de AWBZ te betalen. Van een klein aanvullend pensioen betaalde ik 2% belasting welke nu 5% geworden is. Ik heb daar totaal geen voordeel van, of bij, daar ik daar geen beroep op doe of zal doen. Ik heb hevig geprotesteerd maar alleen doe je niets en de politieke clowns in den Haag vertrouw ik voor geen cent om daar mijn beklag bij te doen, lachen zich rot. We moeten ons verenigen en een vuist maken. Brieven schrijven naar de krant helpt niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website