Lezersoproep: Zijn er liefhebbers voor een of meer jong kat(jes)?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersoproep
Tags: ,
28 juni 2015

In juni 2014 mocht ik voor het Thailandblog een verhaal schrijven over een hondenliefhebber. Falko Douwe was een van die dierenvrienden die er genoegen in vond om straathonden te verzorgen. Ik heb hem daarna nog een aantal malen mogen ontmoeten bij mij thuis daar ik twee honden uit zijn straathondennesten had genomen.

In de tussentijd is mijn buurman verhuisd en heeft zijn hond achtergelaten en u raad het al ik heb sindsdien de zorg voor drie honden. Collo de hond van de buren is een reu en wilt dat weten ook er is geen teef veilig als het de periode heeft. Buiten dat heeft het dier een roversinstinct waar mijn honden ook het nodige van opsteken.

Sinds de honden gedrieën met mij de ochtend of avond wandeling maken zijn de kippen, hanen, eekhoorns en poezen niet meer veilig. Driemaal is er een kip overleden en een aantal eekhoorns hebben ook al het loodje gelegd.

Deze week was het weer eens raak. Een of andere dierenhater heeft zijn poes met 4 jonge katjes in een doos gedeponeerd in een struikgewas aan de weg waar wij dagelijks lopen. Mijn drie honden hadden het helaas eerder in de gaten dan ik . Voor dat ik er erg in had zaten de drie honden achter moeder poes aan. Een hoop kabaal en gepiep klonk er vanaf het weilandje wat langs de weg liep. Ik was wat angstig om over het prikkeldraad te stappen in het donker omdat je nooit weet of in dit hoge gras geen slang o.d. op zijn prooi zit te wachten. Toen ik de moed had verzameld om te gaan kijken was ik dus te laat, 3 honden zaten bij hun prooi die het gevecht met zijn dood had moeten bekopen.

Terug naar de doos zag ik 4 jonge katjes radeloos heen en weer lopen en wachtend op hun moeder die nooit meer zou komen. Ik besloot om de katjes geen prooi te laten zijn van een wrede natuurwet en nam de doos mee naar huis om te zien of de vrouw belangstelling had voor een vorming van een klein dierenasiel. Zij was direct om en zag al tekenen van Budda in de tekeningen op hun vacht dus wij hebben nu 4 poesjes die ik graag wil helpen zelfstandig te worden. Deze week zijn ze ontwormd en binnen 4 weken volgt de 2e keer.

Nu ben ik wel bang dat de poezen en de honden op ons terrein samen het niet kunnen vinden en dus bij deze een oproep voor poezen liefhebbers zijn er mensen die belangstelling hebben in deze huisdieren?

Ze zijn nu ongeveer 5 weken oud en zitten bij ons voor zolang het kan in de kooi van de honden. Ik ga er van uit dat er in Thailand geen asiel is voor dergelijke gevallen.

Om dergelijke toestanden niet meer te moeten meemaken heb ik deze week 3 muilkorven voor de honden aangeschaft wat na drie dagen al gewoon lijkt te worden. Al schudden ze wel vaak hun kop tijdens het lopen. Maar het geeft mij in ieder geval rust als ik ze uitlaat.

Zoals u kunt begrijpen ben ik geen deskundige op het gebied van huisdieren, Ik denk dat de katjes nog te jong zijn om uit elkaar te worden gehaald dus is het nog even wachten een optie?

Naar het zich laat aanzien zijn ze alle vier gezond en vertonen een gezonde eetlust.

Indien u interesse heeft kunt u mij bellen 0950019504 Wij wonen in de omgeving van Pattaya.

Met vriendelijke groet,

Jos

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website