Hallo,

Ik wil graag een oproep plaatsen op Thailand blog. Ik ben een Nederlandse verpleegkundige 51 jaar, nu nog wonend in Nederland, helaas, die dolgraag in regio Hua Hin/Cha-am wil gaan wonen.

Maar omdat ik graag actief wil blijven, en wat extra’s wil verdienen, wil ik graag op zoek naar iemand die mijn verpleegkundige/verzorgende hulp kan gebruiken in die regio.

Ehh, geen sexdiensten aub, puur als hulp voor bijvoorbeeld een gehandicapt persoon, geen dagtaak, maar redelijke tijden.

Vriendelijk groeten,

Marjan

(Volledige naam en emailadres is bekend bij de redactie).

12 reacties op “Lezersoproep: Nederlandse verpleegkundige zoekt werk in regio Hua Hin/Cha-am”

 1. pim zegt op

  Beste Marjan .
  Vraag de redactie of zij je in contact willen brengen met de Nederlandse vereniging Hua
  hin Cha-am .
  Zij doen veel voor zieke mensen in deze omgeving .
  Naar ik vrees zal je moeilijk aan de nodige papieren kunnen komen ,ook daar zouden zij wel een antwoord op kunnen geven .
  Succes .

 2. sjaak zegt op

  Hallo Marjan,
  In Thailand krijg je als buitenlander niet zo snel een werkvergunning tenzij je iets kunt doen waarvoor er geen Thai is. Nou lijkt me dat er genoeg mensen in de verpleegkunde zijn. Misschien kun je bij een organisatie werken op vrijwilligers basis. Verdienen doe je zo goed als niks, maar misschien wel gratis onderkomen en verzorging. Maar hier in Hua Hin? Je zult dan eerder in de armere gebieden terecht komen.

 3. jeffrey zegt op

  Marjan,

  ik vrees dat het verkrijgen van een werkvergunning een probleem is.
  Zonder werkvergunning iets doen in thaialnd is af te raden.

  het lijkt me wel een gat in de markt.

  je zou ook contact op kunnen nemen met de nederlandse zorgverzekeraars en vragen om hun behoefte hebben om een nederlandse verpleegkundige in thaialnd te laten werken. (lijkt me voor hun goedkoper dan die hulpbehoevende nederlanders terug naar nederland te laten halen)

 4. Tino Kuis zegt op

  Er is een groot gebrek aan verpleegkundigen in Thailand. Maar je hebt een werkvergunning nodig, ook bij vrijwilligerswerk. Neem eens contact op met onderstaande organisatie (website alleen in het Thais):

  Nurses Association of Thailand
  21/12 Rang Nam Road
  Rajthevi District
  Bangkok 10400
  Thailand

  Tel:
  +66 2 354 1801

  Email:
  [email protected]

  Website:
  http://www.thainurse.org

 5. Marjan zegt op

  Hallo allemaal
  Dank jullie wel voor de reacties!
  Een werkvergunning is ook niet mijn bedoeling, verkeerde woordkeuze in mijn oproep, sorry daarvoor. Het gaat mij meer om hulp verlenen, waar nodig, bezig te zijn.
  Met de tip van Pim ga ik zeker aan de slag.
  Thnxx voor het meedenken.
  groetjes van Marjan

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Marjan,

   Laat je goed voorlichten bij de eerdere genoemde organisaties.
   Je schrijft – ik wil graag actief blijven, en wat extra’s verdienen.
   Hoe goed je bedoelingen ook mogen zijn, hulp verlenen waar nodig en bezig zijn wordt al snel als werken aanzien, zeker als er een financiële compensatie tegenover staat.
   Ze komen er sneller achter dan je denkt, zeker als een Thai de indruk krijgt dat je op zijn terrein bezig bent, of wanneer hij daar nadeel van ondervindt m.a.w. wanneer hij er niks aan kan verdienen.

 6. Yuundai zegt op

  Een kennis van ons heeft als vrijwilliger een half jaar in het Bangkok hospital gewerkt.
  Sprak wel naast Nederlands ook een aantal andere Europese talen. De directeur ter plaatse heeft haar geholpen bij het verkrijgen van de nodige vergunning(en). In het Bangkok hospital komen heel veel falangs. Succes.

 7. Marcus zegt op

  Nog afgezien de werkvergunning , ben je echt bereid om voor minder dan 20.000 baht per maand daar te gaan werken?

  Voor minder dan dit goed opgeleide en betrouwbare Thaise verpleegsters.

  M

  • Marjan zegt op

   Marcus,
   zoals al gezegd, in een reactie mijnerzijds, gaat het mij niet om betaald werk.
   En, nee, ik wil niet een plek innemen van een Thaise verpleegkundige, want de Thaise gezondheidszorg is goed. Houden zo, wie weet moet ik er nog eens gebruik van maken.
   groetjes marjan

 8. Toon zegt op

  De (commerciele) Bangkok Hospital Group heeft meerdere ziekenhuizen.
  Ook 1 in Hua Hin. Zie website: http://www.bangkokhospital.com voor meer info.
  Iedere vestiging heeft m.i. een “international desk”, waar veel buitenlanders in hun eigen moedertaal te woord worden gestaan. En omdat men in Thailand het medisch toerisme nogal promoot, lijkt me dit zeker een mogelijkheid om aan de slag te komen. Wel hoor ik van enkele nederlands sprekende medewerkers: veel uren maken en tegen een lagere beloning. Maar dat nemen ze voor lief.

  Blijkbaar gaat je belangstelling meer uit naar meer algemene hulpverlening.
  Let op: ook voor vrijwilligerswerk, zelfs onbetaalde assistentie, dien je als “alien” een officiele vergunning te hebben. Doe je dat niet, dan loop je zeker het risico tot ongewenst vreemdeling te worden verklaard en het land voor altijd te worden uitgezet. Lijkt me niet de bedoeling. Dus oppassen en de zaken goed navragen/regelen (Immigration Office), voordat je ergens als vrijwilliger aan de slag gaat.

  Veel succes.

 9. ton en tineke brosky zegt op

  wij zouden graag in contact komen met Marijan.,Wij denken haar ontmoet te hebben of bij het strand van Springfield @sea of bij voormalig Baan Chang.
  Je kunt ons email adres krijgen bij de redactie.
  groetjes T&T

 10. Marjan zegt op

  Hallo Tineke en Ton
  Wat leuk dat jullie reageren, idd ben ik die Marjan.
  Ton, kun je nu je zangtalent elders kwijt nu het bij baan chang niet meer kan?
  Vraag de redactie zeker om jullie mailadres, zo zie je maar dat een oproep op Thailand blog echt door veel mensen gelezen wordt. Geweldig!
  groetjes van Marjan uit koude nederland


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website