Beste mede bloggers van Nederland en Vlaanderen, bij deze een oproep aan iedereen. Ik ben muziekliefhebber en heb heel mijn collectie verhuisd naar Thailand (28.000 stuks). Ik koop nog regelmatig oude 45 toeren plaatjes voor op mijn jukebox, hier in Thailand, ook wat Cd’s en wat dvd’s en muziekboeken. Alles tweedehands.

Ik ga 1 keer per jaar naar België en er komt 2-3 keer per jaar iemand op verlof van mijn familie in Thailand. Door Covid is dat sinds het laatste bezoek van mijn Thaise stiefzoon in januari 2020 geleden. Er staan een 3 tal bananendozen bij mijn broer in Belgisch Limburg te wachten op een oplossing.

Ik heb reeds geïnformeerd via DHL, prijs is doenbaar, maar dan passeert het zeker en vast via de douane en ik vrees voor een taxaanslag op zijn Thais. Verhuisd ben ik indertijd met Windmill Forwarding. 200% service en alles toegekomen zonder 1 euro of baht extra kosten.

Dit was hun offerte voor deze verzending:

 • 1 m3 in een zeewaardige groepage container van huis tot huis. € 750,00
 • 3 m3 in een zeewaardige groepage container van huis tot huis. € 950,00
 • 0% BTW i.v.m. export buiten de EU: € 0,00

Dus er is nog plaats over als ik kies voor 1 kubieke meter. Stel dat er nog een 15 bananendozen mee kunnen. Of indien iemand een wasmachine of klein meubel wil verzenden en we gaan voor 3 kubieke meter.

Ik heb een Nissan pick up, dus ik ben bereid om binnen een straal van 100 km je stuf te brengen hier in Thailand. Of we komen elkaar tegemoet als het van veel verder is. In Nederland en België doet Windmill Forwarding de ophaling. Of je kan het brengen naar mijn broer in Houthalen.

Elk voorstel is bespreekbaar.

E-mail: [email protected]

Ingezonden door André Jacobs, Bangsaray, Pattaya, Thailand

4 reacties op “Lezersoproep: Ik heb ruimte over in een zeecontainer voor goederen”

 1. jean pierre zegt op

  waar woon je in Thailand?

  • André Jacobs zegt op

   Jean Pierre,
   Zoals je onder het bericht kan zien is dat in Bangsaray. Een 20 minuten vanuit Pattaya!!
   mvg
   André

 2. Roland zegt op

  Wat groepage betreft bij container verzendingen vanuit België naar Thailand kreeg ik destijds de raad dit niet te doen wegens de risico’s dat dit met zich kan brengen.
  Bij mijn uittocht uit België (2012) heb ik ook gebruik gemaakt van een zeecontainer.
  Ik had ook ruimte over en wou die aanbieden aan anderen die iets te verzenden hadden naar Thailand.
  Doch de vertegenwoordiger van de verzendfirma raadde mij dit ten stelligste af.
  Dit wegens het risico dat iemand (een vreemde) ontoelaatbare zaken (kan van alles zijn, zelfs wapens, drugs, verboden medicijnen enz…) netjes verpakt zou meegeven en als ze er bij aankomst op uitkomen in Thailand zou ik de klos zijn. En de gevolgen hiervan zijn niet min.
  Dus heb ik dan die raad maar netjes opgevolgd.
  Alles is zonder problemen aangekomen.

  • Harry Romijn zegt op

   Dit is op te vangen door gezamenlijk ieder een Less Container Load – deel aan te laten leveren, samengevoegd bij een vrachtafhandelaar in NL / B / ? en in de aankomsthaven ( Leam Chebang, Klong Thoey ) in Thailand weer te splitsen in het magazijn van een freight forwarder, waarbij ieder over zijn eigen deel verantwoordelijk is, in laat klaren en aldaar ophaalt.
   Ik kreeg vroeger vragen over het omgekeerde: Goederen in TH bijladen in een container naar R’dam. Nooit goede ervaringen daarbij gehad.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website