Lezersoproep: Wie in Pattaya wil mijn levensverhaal redigeren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersoproep
Tags:
15 februari 2015

Beste lezers,

Ik woon nu 10 jaar in Thailand. Ik ben nu 65 en ik heb mijn levensverhaal geschreven, wat nu op een USB stick staat. Gewoon open en eerlijk. Ik heb het middelbaar onderwijs niet afgemaakt, de reden staan in het “kladboek ” omschreven.

Ik beschrijf mijn leven en mijn leven. leefomgeving, prive, scholing, werk, eerste horeca ervaring, leuke militaire dienst, 3 scheepskok jaren, verdere horeca-verhalen, waaronder 10 jaar Roosendaal, mijn eigen eetcafé, [20 jaar] mijn getrouwd zijn, mijn dochtertje en het nooit meer zien van mijn kind, heel uitvoerig en zo een 500 pagina,s!!!

Ik begrijp van uitgevers en anderen, dat het veel te veel is. Ik zie op dit blog diverse goede schrijvers en ik vraag mij af, of iemand mij kan helpen, dit boek, terug te brengen in en goed leesbaar geheel tot zo’n 350 blz. het liefst iemand in Pattaya, voor vooral overleg, dat er geschrapt moet gaan worden. Ik ben geen BN er, maar heb net als ieder een verhaal te vertellen. Commercieel ben ik ook niet, daar ik al een jaar geleden beloofd hebt een deel aan een Shelter te schenken!

WIE KAN EN WIL MIJ HELPEN??? Telf 0827892724

Met vriendelijk groet,

Huib


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersoproep: Wie in Pattaya wil mijn levensverhaal redigeren?”

 1. jan paul boomsma zegt op

  Hallo, ik woon in Bangkok en je vroeg hulp om je eventueel boek te redigeren. 1 tip heb ik voor je. Begin er niet aan. Iedereen heeft een eigen verhaal.

  vrg

 2. ko zegt op

  ik woon wel niet in Pattaya maar in Hua Hin, dus persoonlijk overleg is moeilijk. Maar via internet kan veel. Ben 20 jaar hoofd en eindredacteur geweest van bladen bij defensie, maar wel nog nooit een boek geredigeerd. Van 500 pagina’s naar 350 is een hele klus, het ligt eraan wat je ermee wilt! Uitgeven? Of in eigen beheer voor vrienden en bekenden? In het laatste geval kan het gewoon je eigen verhaal blijven, de kosten zijn wel voor jezelf.
  Ko

 3. YUUNDAI zegt op

  Hallo, wij wonen in Khok Charoen, Lopburi mocht dat géén probleem zijn voor jou? Dan…….
  Mijn eerste vraag is, wat wil JIJ met je levensverhaal?
  Wie zou volgens jou geïnteresseerd zijn in jouw story?
  Is het idee om, mocht er een uitgever of iemand anders in je levensverhaal geïnteresseerd zijn, er óók nog wat euro’s aan over te houden, of ben je bereid om de financiële kosten te dragen om je verhaal op je eigen kosten uit te geven?
  Graag zie ik eerst antwoord op deze essentiële vragen. Mochten jouw antwoorden mij uitdagen, dan kunnen we per telefoon of via VIBER of iets dergelijks verder praten.
  Groet YUUNDAI (nickname)

 4. Fransamsterdam zegt op

  Heeft zich al een uitgever gemeld die het boek wel wil uitgeven als de omvang is beperkt tot 350 bladzijden? Anders is het een zinloze excercitie.
  Maak een gratis weblog aan bij WordPress of iets dergelijks. Je kunt dan bijvoorbeeld elke week een hoofdstuk plaatsen. Mocht het aantal bezoekers echt de spuigaten uitlopen, dan is er heus wel een uitgever te vinden die met liefde een boek van 500 pagina’s in de markt wil zetten.

 5. Jaap van Kluijven zegt op

  Dag Huib,
  Mijn naam is Jaap van Kluijven, onafhankelijk eind & hoofdredacteur van diverse bladen/uitgevers en radioproducent & presentator (www.mediaservices.international)
  Ik zou met veel plezier je tekst in een mooie publiceerbare vorm willen gieten er er een radioproductie-serie aan koppelen. Ik reis naar diverse landen om producties te maken en Thailand is wel héél aanlokkelijk, omdat ik daar in de jaren ’80 deels heb gewoond. Laat maar weten of je dit aantrekkelijk vindt, dan kunnen we een modus vinden om dit bij jou ter plekke te verwezenlijken.
  Veel over mijn achtergrond en professionaliteit vind je op de genoemde site en op https://www.linkedin.com/in/jaapvankluijven
  เห็นคุณ,
  Jaap

 6. huib den tuinder zegt op

  bedankt Frans , ik denk dat jij de Frans ben, die dichtbij me woont en wij kennen elkaar dan van de jaren ’84 toen je in de horeca zat , ik dacht is soi 2.
  Yuudaai , ik heb meer tips gehad op wat jij me vraagt. Je zult eerst mijn verhaal moeten lezen, om te begrijpen of het interessant is, het is echt een mix van , van div, verhalen, met tal van anekdotes, leuk, triest, kritisch en vooral mijn verdriet, bij het verliezen van mijn dochter, die de echte waarheid. nog nooit heeft gelezen of gehoord. Daarom ook de vele details over de verlopen

  Jaap, ik vind jou aanbod wel interessant, ik ben al dagen aan het piekeren, hoe ik er een korter leesbaar verhaal van kan maken, maar het lukt me niet.Ook thailand, is ruim , open en eerlijk in het verhaal, naar voren gebracht. Het is voor mij niet commercieel bedoeld, evt winst, zal zeker naar goede doelen gaan, die ik al en jaar terug hebt toegezegd. Mijn telefoon nr is hier in Pattaya 0827892724 , na 10 uur in de morgen hier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website