Geschiedenis van de krijgskunde

Door Dick Koger
Geplaatst in Lezersoproep
Tags:
16 mei 2014

Mooi woord eigenlijk, krijgskunde. Krijger betekent volgens de Van Dale strijder of roverhoofdman. Een krijger is dus iemand die door vechten krijgt wat hij wil.

Er zijn mensen die gek zijn op alles wat met krijgskunde te maken heeft. Wouter Dooren, lid van de Nederlandse Vereniging in Pattaya, is alleen geïnteresseerd in alles wat met de tweede wereldoorlog te maken heeft. Hij heeft dan ook een schat aan geschreven, maar vooral gefilmd materiaal over de periode 1940-1945.

Hij plaatste eens een oproep in het digitale magazine van de vereniging om te kijken of hij hier in Pattaya iemand kon vinden met wie hij zijn hobby kon delen. Hij kreeg daar zowaar één reactie op van een ander lid: Robert Ogilvie. Deze was hevig geïnteresseerd in krijgskunde. En daar had hij een aardige bibliotheek over. Kennelijk vond er een amicale uitwisseling van ervaringen plaats, want na het overlijden van deze kompaan bleek uit zijn testament dat hij zijn krijgskundige bibliotheek aan Wouter had nagelaten.

Wouter heeft nu ruim honderd boeken in een speciale kast over een onderwerp waar hij niet primair in geïnteresseerd is. Daarom de vraag van Wouter: is er iemand hier in Thailand of elders geïnteresseerd in de geschiedenis van de krijgskunde? Zo ja, dan kan hij een afspraak met Wouter maken om eens te komen kijken. Hij kan boeken lenen of zelfs, als hij (M/V) echt geïnteresseerd is, de gehele bibliotheek meenemen. Krijgen dus, maar zonder gevecht.

Ik heb er een blik op geworpen en ik heb, hoewel ik geen kenner ben, het vermoeden dat er veel standaardwerken aanwezig zijn. Ik noem maar encyclopedieën, kloeke werken over Napoleon en Hitler, maar ook Modern Bombings of Bomberboys. Of boeken over Birma.

Het telefoonnummer van Wouter is: 038 252050. Of e-mail naar: wouter.dooren@gmail.com.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website