Oproep: Ik zoek contact met Nederlanders/Belgen in Cha-am

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersoproep
Tags:
13 juni 2014

Beste lezers,

Ik, vrouw van 53, zou graag met Nederlandssprekende mensen in contact te komen die in Cha Am wonen. Zou het mogelijk zijn om die via jullie site te plaatsen?

Ik ben vanaf 22 juni voor een maand in Cha Am en ben me aan het oriënteren op een eventuele immigratie vanuit Nederland naar Thailand.
Aangezien na verschillende bezoeken aan Thailand mijn voorkeur uitgaat naar de plaats Cha Am om mij tzt te gaan vestigen wil ik graag in contact komen met Nederlandssprekende mensen om wat ervaringen uit te wisselen.

Ik hoop dat u mijn oproep wilt plaatsen.

Veel dank hiervoor alvast.

Vriendelijke groet,
Valerie

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Oproep: Ik zoek contact met Nederlanders/Belgen in Cha-am”

 1. do van drunen zegt op

  Beste Valerie,
  heb je oproep gelezen en wil je best helpen.Woon ruim 8 jaar met heel veel plezier in het rustige en ontspannen Chaam en ik was van plan dit nog heel lang vol te houden.Ik woon bij het oude gedeelte dus niet Chaam Beach maar aan de rand van de rijstvelden.
  Hoor graag wat je plannen zijn,
  met Groet
  Do van Drunen

  • Arie & Maria zegt op

   Mogen wij svp aanhaken. Gaan nu 8 oktober naar Cha Am voor de 2e keer en nu voor een half jaar. Zoeken daar Nl contacten, die daar al langer wonen om te kijken of dat wellicht ook iets voor ons is om daar te blijven. Willen graag leren.

 2. Oean Eng zegt op

  http://nvthc.com/

  Nederlandse vereniging HuaHin/Chaam.

 3. Marjan zegt op

  Hallo Valerie
  Ik ben net terug van 6 maanden Chaam. Heerlijke plaats en contacten zijn makkelijk gelegd ter plaatse.
  Neem als voorbeeld de woensdag avondmarkt, bij het grootste terras aan de linkerkant ( 2de vlgs mij) barst het van de Nederlanders. Vooral veel longstayers en emigranten, daar heb ik veel van op gestoken en vrienden gemaakt.
  Als je er van houdt is er iedere maandag quizavond in ” The Blue Lagoon”, is wel engelstalig maar zitten groepen Nederlanders en Belgen. Heel leuk om contacten op te doen en het eten is er ook lekker ( klein buffet voor 100B).
  Verder is het terras voor de Okay supermarkt een ideale plek om mensen te ontmoeten. Als je al eens in Chaam geweest bent, ken je deze vast wel? Eigenaar is Nederlands, dus vanzelfsprekend veel Nederlanders en Belgen onder zijn klanten. Trouwens ook lekkere Nederlandse producten ter afwisseling van het heerlijke Thaise eten.
  Ook het restaurant The Thai/farang connection is een bekende ontmoetingsplaats voor Nederlanders en Belgen, vooral de vrijdagavonden. Helaas zijn ze buiten het seizoen gesloten ( nu dus).

  Eigenlijk kom je altijd overal wel weer bekenden tegen, Nederlanders en Belgen, dat is het leuke van Chaam, niet zo grootschalig. Zo zat ik vaak op het terrasje van Sakol ( als ik het goed spel?), in de straat naar de fresh market, aan de iced cappucino, en altijd fietsten of liepen er wel bekenden voorbij. Wat er vaak op neer kwam dat er meer koffie besteld moest worden.
  Veel plezier in Chaam en doe iedereen de groeten van ons, ” Big Leo en Marjan”

 4. eddy zegt op

  Beste Valerie,

  ik ben een nederlandstalige ( Vlaming ) belg en woon sedert enige tijd in Pathiu ( prov Chumphon ) op zowat een 250km van Cha Aam . Ben gepensioneerd ingenieur en resideer hier. Ik kwam voordien vele malen hier in Thailand en heb ondertussen het reilen en zeilen van de Thais leren begrijpen en waarderen . Ik ben hier heel goed ingeburgerd en, indien je wenst, wil ik graag je vragen betreffende het langere verblijf hier in Thailand beantwoorden voor zoverre ik dat kan .
  Met groeten, Eddy ( email eddy.decooman@gmail.com )

 5. Rino zegt op

  Neem contact op met Paul Christiaans e-mail adres thepanom20@hotmail.com.
  Deze man weet alles over Thailand en woont in Cha-Am.
  Groeten Rino

 6. M. Goedvolk zegt op

  Beste Valerie,

  Tussen alle positieve meldingen even wat plaats voor de realiteit.

  Ik koos voor Cha-am vanwege haar centrale ligging in Thailand daar ik vaak naar zowel Phuket als Chiangmai moet.

  Had anders voor een plaats gekozen met mooi strand en leuke mensen. Ik vind thais uit petchburi niet echt de leukste en gezelligste. Ze staan bekend om hun slechte humeur en chagrijn en ook om hun inborst.

  Petchburi is de provincie met de grootste maffia invloed van Thailand en Cha-am kent het hoogste aantal inbraken per 1.000 inwoners van Thailand.

  Ga ook eens kijken in het iets zuidelijker maar veel vriendelijkere Tap Sakae of nog mooier in Khanom, Nakhon sri Tammarat.

  Een in ieder geval goed de tijd

 7. Nora zegt op

  Beste Valerie,
  Zelf ben ik ook 53 en ben ik de laatste jaren vrij veel in Cha Am geweest. Ik zou het leuk vinden om mijn ervaringen met je te delen. Je kunt mij per mail bereiken en dan kunnen we wellicht een afspraak (tel) maken. Hartelijke groet,
  Nora


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website