Een vrije zaterdagavond in Chiang Mai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
22 mei 2010
Chiang Mai FC

Allereerst zal ik me eerst even voorstellen, ik ben een Vlaming en  gehuwd met Thaise partner uit Chiang Rai.

Woon reeds enkele jaren in Chiang Mai in een multiculturele “moo Baan” met onder meer onderdanen uit Nederland, Canada, Duitsland, Engeland en de VS. Zeg maar een verhouding van 65/35 procent Thai/Farang.

Vorige week zaterdag 15 mei  ben ik samen met  mijn vrouw die enorm van het spelletje houd, vooral de Engelse Premier League, naar het Thaise voetbal  gaan kijken in het “700 Year Anniversery Stadium” gebouwd  destijds voor de SEA Games van 1995 in Chiang Mai. Dit is gelegen in Mae Rim, dichtbij de Chiang Mai University (CMU)

De wedstrijd was in het kader voor de “AIS Regional League” zeg maar  de Belgische 2de klasse.
Daar in de vooravond aangekomen was de parking al goed gevuld. Een ticketje gekocht voor 30 baht, een stempeltje van een tijger op je hand en binnen in het stadiium. De Thai hadden plastic zakjes vol met bier bij en ik denk dat velen de avond wel “Maew” zijn thuisgekomen.

Eens de tribune betreden was daar al een soort volksfeest bezig met tromgeroffel, toeters, enz… zeg maar lawaai voor duizenden mensen. Geen dranghekken en enkel drie politiemensen gezien. Tijdens de opwarming werden de spelers al aangemoedigd alsof het “de match van hun leven” was.
De wedstrijd was van een middelmatig niveau,ook door de hitte, maar was aangenaam om volgen.

Ach ja, voor de liefhebbers  Chiang Mai FC vs Phitsanuloke FC: 4-0

De bijnaam van het lokale team is de Tigers en enkelen durfden het zelfs aan om in deze  temperatuur als tijger verkleed te gaan.
Voor de geïnteresseerden is dit de website:

 • www.Chiang Maifc.net

De wedstrijden worden de ene keer in het “700 year” stadium gespeeld en de andere keer in het oude National Stadium nabij Chang Phuak Gate (Pratu Chang Phuak).
Voetballiefhebbers die eens de lokale geur wil opsnuiven is dit een gepaste gelegenheid.

Met vriendelijke groet,

Chris & Thanaporn  Vercammen

PS  tot de volgende…

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Een vrije zaterdagavond in Chiang Mai”

 1. Ria en Wim zegt op

  Oooooh DAT hadden de mannen moeten weten hier in de Moo Baan
  Baan som wang /Mae Rim, allemaal voetbal liefhebbers,en zitten dan ook gekluistert aan de buis BVN als er ook maar een glimp te zien is van iets met…….een groen veld haha
  Vr.gr. Ria Wuite

  • Chris zegt op

   Nadat Chiangmai FC kampioen is gespeeld in de AIS regional Liga is men nu begonnen aan de play-offs voor wie uiteindelijk naar de Ere afdeling verhuisd.
   Verleden week zaterdag ,na het behalen in de openingswedstrijd(2-2) van een gelijkspel thuis gewonnen van Rangsit University FC met 2-0.
   Volgende thuiswedstrijd is tegen Buriram FC op 7 november ek in het 700year Anniversery Stadium met aanvang te 18u00 te Mae Rim
   Buriram FC is waarschijnlijk de grootste concurrent en er worden voor de wedstrijd circa 10000 toeschouwers verwacht en er is nu een voorverkoop gestart in Robinson Airport Plaza.
   De deuren zouden extra vroeg geopend worden voor deze wedstrijd.
   Alle info op hun website(in het Thai)maar steeds te vertalen met Google translate.
   Iedereen op post!

 2. Anne zegt op

  Hi hoi

  Mooie verhalen heb je vind ik. Ik kom 11-12 aann bangkok ik wil ook naar chiang mai.
  Weet jij hoe het zit met wisselen van de euros naar baths?
  Wat zijn de dingen die je in chian mai echt moet zien? Gr anne

  Moderator: email adres vermelden is niet toegestaan.

  • chris&thanaporn zegt op

   Beste Anne,
   wisselen kan je bij onder andere SuperrichChiangmai gelegen in de Loy Kroh Rd en bij de meeste banken in de Department Stores en de stad.

   De vraag wat je zeker moet bezoeken?Mss eens het blog doornermen en ik weet ook niet wat je prioriteiten zijn.
   Doi Suthep en de Wat Phra Sing als voornasme tempels.
   Mae Rim met de Orchid Farms en Tiger Kingdom!
   Een olifantentochtje en eventueel Lamphun en Lampang is zo mar een gedachtengang.
   In ieder succes gewenst tijdens je trip

   Thanaporn&Chris

  • Fred CNX zegt op

   Het ligt eraan wanneer je in Chiangmai bent maar de viering van oud en nieuw is geweldig in het centrum, duizenden heteluchtballonnen die opgelaten worden geven het een sprookjesachtige sfeer en middernacht een groots vuurwerk, echt de moeite waard.
   In hotels liggen gratis boekjes met daarin alle bezienswaardigheden maar deze zijn ook in de Thailandblog en op het internet te vinden.
   De Superrich bank geeft de hoogste koers en ligt in het centrum schuin tegenover het Raming Lodge Hotel.
   Op de weg naar het Maesa Elephant Camp zijn verschillende attracties/bezienswaardigheden wooronder de orchideeen farm maar ook de Monkey school, Snake farm etc.(niet allemaal even proper/diervriendelijk); een tochtje op een bamboevlot is ook alleraardigst
   Verschillende heetwaterbronnen in de buurt, watervallen, grotten etc, ook het houtdorp Ban Tawai is leuk om te bekijken maar, zoals Chris al schrijft, het hangt een beetje van je interesse af; Doi Suthep is een must.
   Flight of the Gibbon en rafting zijn actieve mogelijkheden om te doen.
   Uiteraard de nightmarket maar het meeste wat je hier tegenkomt zal je al in BKK hebben gezien al is Chiangmai wel goedkoper.
   Een topper om te eten (uitsluitend Thais eten) vind ik The White House in het weekend; je zal hier weinig buitenlanders tegenkomen, als de Thai wat gedronken hebben wordt het altijd een groot feest. Ook restaurant de Riverside is een aanrader en hier hebben ze ook europees eten.
   In Chiangmai kan je je prima vermaken Anne, kom hier al meer dan 20 jaar en woon er inmiddels; het verveelt me hier nooit.
   Veel plezier in ‘mijn’ stad;-)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website