Waar is ze?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
7 september 2021

Als parttime Thailandganger zou ik nu mijn koffer aan het inpakken zijn om de komende drie maanden naar Thailand te reizen. Oké, via vijftien dagen afzondering en de nodige papierwinkel, zou ik toch naar mijn huis in de Isaan kunnen gaan. Maar ik twijfel. Mogelijk gebeurt er in oktober een wonder en gaat de vijftien dagen afzondering ingekort worden tot….?

En dus wacht ik wel wat onzeker af wat er in oktober uit zal komen, wat het orakel Prayut in Bangkok voor ons in petto heeft. In de tussentijd stuur ik ons huishoudgeld van 300 euro, via Wise, elke maand keurig naar mijn vrouw. De ongeveer 11.000 Baht is volgens mijn vrouw aan de magere kant. Waarop ik reageer dat, nu de inkoop van levensmiddelen beperkt is, ze wel een goed figuur blijft houden. Daar kon toch geen Thaise glimlach vanaf en volgens haar blijf ik een Cheap Charly.

Dit laatste valt eigenlijk wel mee, we wonen gratis en buiten 1500 baht elektra en 800 baht voor internet zijn dit wel de grootste uitgaven aan vaste lasten per maand.

Bij mijn verblijf van ongeveer zes maanden in Thailand ga ik ook een paar maanden naar Pattaya. Als we daar verblijven gebeurt het met grote regelmaat dat we na een wandeling even langs de stamkroeg (bar) gaan. Mijn vrouw kan niet poolbiljarten maar ik heb een vaste medewerkster die graag met mij een partijtje wil spelen. Noa heet ze en ze werkt enkel overdag.

Ze is klein, ik denk anderhalve meter en ze zou een Nederlandse kunnen zijn als het op zuinigheid aankomt. Enkele voorbeelden. Haar vervoer is een kinderfiets want ze wil geen geld uitgeven aan brommertaxi. Daarnaast als ze naar het toilet moet gaan, gaat ze naar de overkant naar een klein winkelcentrum met bowlingbanen, daar is toilet gratis en zo spaart 5 baht uit voor de wc. Ze woont in een kamer zonder airco of fan want de stroom is apart van de huur.

We spelen tien partijen, voor elke partij die ze wint krijg ze 20 baht van mij. Nu spelen we al misschien tien jaar samen en kon ik het jaren volhouden om enkele partijen te winnen, die tijd is allang voorbij. Ik denk dat ze daarom graag met mij speelt. Mijn vrouw kijkt van de zijlijn mee naar het spel. Hoewel Noa niet een soort Jennifer Lopez is, komen er bij mij weleens andere gedachten door mijn hoofd, als ze door haar lengte over biljart heen hangt. Ik moet natuurlijk wel uitkijken. Zoals jullie weten worden veel Thaise vrouwen al jaloers als je te lang naar een damesfiets kijkt.

Corona, we kunnen er niet omheen, ook Noa niet. De stamkroeg is inmiddels gesloopt en Noa heeft nog geprobeerd ander werk te vinden in Pattaya, maar de huur van 3000 baht per maand werd haar toch teveel.

Waar is ze?

Net als veel van haar collega’s is ze terug naar haar geboortedorp. Gratis wonen oké, maar hoewel ze zuinig is met eten, dat is niet gratis. Dus Cheap Charly maakt ook via Wise elke maand 55 euro over naar haar en ik heb haar gezegd als alles weer normaal is, ze geen geld meer krijgt voor een gewonnen poolpartij.

Hoop weer snel iedereen in Thailand te kunnen ontmoeten.

Ps: niets over Noa tegen mijn vrouw zeggen, he

Ingezonden door Piet

5 reacties op “Waar is ze?”

 1. Florian zegt op

  Leuk en goed geschreven verhaal! Alsof ik er bij sta.

 2. Hans van Mourik zegt op

  Leuk comisch geschreven
  De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
  Altijd optimistis blijven.
  Het bedrag, wat je schreef, is het zelde als ik, indien ik voor een paar maanden in Nederland verblijft.
  Heb dan in Nederland ook kosten
  Verblijft ik hier, dan krijgt ze huishoud geld,+ elke 3maanden 1000 euro via wise opgestuurd, dat is haar AOW mocht ik er niet meer zijn, en moet ze zelf opzij houden, op haar manier, doe dat al ruim 20 jaar.
  Dat is mijn budget, wat ik op kan brengen..
  Daar bemoei ik mij er niet mee, vind dat is mijn personelijke plicht.
  Hans van Mourik

 3. cheapoisano zegt op

  Veel van die Isan mensen weten donders goed hoe de bahtjes te sparen. En hebben er ook geen moeite mee dat anderen uit te leggen of als principe aan te prijzen.
  Mooi verhaal, meer van dit soort!

 4. keespattaya zegt op

  Leuk geschreven verhaal. Ik hoop dat het snel weer mogelijk wordt om naar Pattaya te gaan. Heb een vlucht staan met vertrek op 20 november , maar ik ben bang dat ik deze weer uit moet stellen. Ik zal het tegen die tijd wel zien.

 5. Peter van Velzen zegt op

  WoWw Ik wou dat mijn vrouw daarvoor rond kwam, maar met behulp van haar kinderen en achterkleinkinderen maakt ze een veelvoud op van de bedragen die julliie noemen, Wel in en rijkere provincie (Trang) en ze moet mij er ook van in leven houden, (en de vis is duur) dat kost ongetwijfed méér, maar toch.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website