Beste lezers,

Ik wil jullie er graag op attent maken dat als je in de situatie verkeert waarbij je (nog) in Nederland bent gevestigd, maar jouw Thaise echtgenote in Thailand – aangenomen dat zij niet in Nederland belastingplichtig is, en je in gemeenschap van goederen bent getrouwd – je slechts de helft van je vermogen aan de belasting hoeft op te geven voor box 3. Ook als de totale som alleen op jouw naam op een rekening staat.

Ik wist dat eerder niet en heb tot dusver dus aldoor braaf 2x teveel betaald. Daar heeft de belastingdienst geen problemen mee!

Groet,

Jasper

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Vermogensbelasting in Nederland, echtgenote in Thailand”

 1. John Chiang rai zegt op

  Zo zie je maar dat een goede belastingadviseur eigenlijk onbetaalbaar is,en zeker geen luxe.

  • Ger zegt op

   meer een kwestie van de toeliching op de vragen van de belastingdienst goed lezen en eventueel verder de site van hen raadplegen of informatie aan hen vragen. Geheel gratis en bespaart je een belastingadviseur.

   Googlen wil ook wel helpen.

   ( En ja ik ben belastingdeskundige )

   • John Chiang rai zegt op

    Zeker is het goed lezen van de toelichting op de vragen,of het raadplegen van de site, en zelfs het informatie vragen geheel gratis. Schijnbaar heeft Jasper dit niet gedaan,of voelde zichzelf belasting deskundig genoeg,en daar was achteraf een belastingadviseur de goedkoopste variant geweest. Bovendien als iedereen een makkelijk antwoordt had op de gestelde vragen,dan waren alle belastingadviseurs werkeloos,en moesten zich omscholen laten. Bovendien als je zelf informatie vraagt bij het belastingkantoor,zal deze in het beste geval uiterst minimaal zijn,omdat dit onder advies valt,en niet tot hun opgave hoort.

 2. NicoB zegt op

  Beste Jasper, ik denk niet dat je 2 x te veel hebt betaald. Als je deze fout maakte, dan hebt je 50 % te veel betaald in het Box 3 inkomen.
  Je kunt de Inspecteur vragen om het te veel betaalde terug te geven gezien de fout die je gemaakt hebt. Dat kan door je verhaal te doen zoals je in hierboven hebt beschreven. De Inspecteur kan dan amtshalve een vermindering van je aanslag geven.
  Succes.
  NicoB

 3. lydia zegt op

  Beste Jasper, lees dat je jaren 2x teveel hebt betaald aan de Belastingdienst.
  Je kunt tot 5 jaar nog een correctie uitvoeren. Gewoon dus even contact opnemen met belastingdienst.
  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website