(Foto: Thailandblog)

Vandaag 22-12-2021 naar de Nederlandsche ambassade in Bangkok geweest voor het aanvragen van een paspoort. Zoals gebruikelijk eerst naar de fotoshop gegaan gevestigd in het gebouw voor de ambassade voor een pasfoto.

Maar de fotoshop was/is er niet meer. De portier van het gebouw gevraagd en die vertelde dat ze weg zijn en een motorbiketaxi kan je naar een fotoshop brengen. Vervolgens naar de portier van de ambassade gegaan en die vertelde hetzelfde verhaal.

Gelukkig er stopte een motorbike en die bracht me gelijk naar de fotoshop en wachtte daar en bracht mij terug. Prijs 120 baht. Was bij elkaar een 15 minuten oponthoud.

Goed als er lezers zijn die dit maar nonsens vinden dan kan ik enkel zeggen zo is het vandaag met mij gegaan.

Ingezonden door Happy Peter

Rating: 5.00/5. From 10 votes.
Please wait...

6 reacties op “Verdwenen copyshop tegenover de NL ambassade (lezersinzending)”

 1. Dennis zegt op

  Inderdaad is SC Smart Travel Service ermee gestopt voorlopig. Hun telefoonnummer is +66-81-914-4930, ze werken vooralsnog vanuit huis (maar geen pasfoto’s natuurlijk).

  Ze verwezen me door naar Close Up Photo (+66-2-650-7739, closeupphoto2510@gmail.com) welke in het complex zit naast BTS Ploenchit; 874 Mahathun Plaza, Ploenchit Road.

 2. Bert zegt op

  Dank, maakte er ook wel eens gebruik van.

 3. Frank zegt op

  Klopt wat Dennis zegt. Wij hebben begin van de week nog contact gehad met Nattaya van SC Travel. Zij verlenen nog steeds hun diensten.
  Wij willen wat documenten vertaald en gelegaliseerd hebben en hebben afgesproken, dat wij hen bellen, zodra we in Bangkok zijn. Dan halen ze papieren bij ons op.

 4. peter janssen zegt op

  Volgens mij was die copyshop een vorm van pure corruptie.
  Een paar jaar geleden moest ik naar de ambassade om mijn paspoort te laten verlengen.
  Ik liet thuis nieuwe pasfoto’s maken die ik aanvulde met oude pasfoto’s die ik eerder nodig had en die zonder probleem werden geaccepteerd. Dat waren in totaal 8 (acht) verschillende foto’s.
  Toch werden al die foto’s afgekeurd door de vrouwelijke beambte achter een dikke wand van glas.
  De foto’s die ik vervolgens gedwongen liet maken in de copyshop tegenover de ambassade waren geen succes. Die werden wel geaccepteerd. Dus elke keer als ik nu in mijn paspoort kijk en die foto zie word ik herrinert aan het toneelstuk dat daar werd opgevoerd. Mijn brief met klachten naar de ambassade werd op een professionele wijze gebagatelliseerd. Datwas het ultieme bewijs van mijn gelijk/\.

 5. henk appelman zegt op

  denk in Godsnaam om de verklaring van nieuwpaspoort overdracht, is het eerste waar Thai immigratie om vroeg en staat uitgebreidt op de checklist van de NL ambassade voor het aanbieden van een nieuw paspoort aan de Thaise immigratie, kosten 30 euro…..doen voorkpmt een hoop gekakel

  • chris zegt op

   En denk er vervolgens aan dat Immigratie bij ELKE verlenging of wijziging van visa extension een copie wil van de pagina in je nieuwe paspoort waarin staat dat dit paspoort een vervanging van het oude paspoort (met natuurlijk je paspoortnummer erin). Heb dat nu sinds 2016 meegemaakt.
   Om ergernis te voorkomen maak ik nu altijd een copie van ELKE pagina in mjn ‘nieuwe’ paspoort.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website