(Editorial credit: Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com)

Wij zijn vandaag in Khon Kaen om 12:45u vertrokken. Wij, dat zijn mijn vrouw en ik en haar nichtje van 15 jaar. Mijn vrouw en ik hadden elk een kleine koffer van 7 kg en een grote koffer van 15 kg. De nicht van mijn vrouw had een rugzak van een paar kilo mee. We zijn met Thai Lion Air naar Bangkok Don Mueang gevlogen. Rond 13:45u zijn we daar aangekomen.

Vandaag hebben wij daar voor de eerste keer de trein genomen. Van de aankomsthal naar het treinstation is het een eindje (zo’n 5 tot 10 minuten) wandelen. Steeds overdekt en liften ter beschikking om te stijgen of te dalen. De eerste trein was van Don Mueang langs de Dark Red Line naar Bang Sue. Prijs per persoon 33 THB. Op het perron heb je een prachtig zicht op de luchthaven. Je kunt er de vliegtuigen zien landen en opstijgen. Goed om de wachttijd – ik denk zo’n 10 tot 15 minuten – te vullen. De treinrit verliep zeer vlot. Zeer weinig volk in de trein van typisch Japanse makelij. Je zit er op banken met de rug naar het venster.

In Bang Sue zijn wij overgestapt naar de metro van de Blue Line. Het was steeds effen zoeken naar de liften. Vooral op weg naar de Blue Line, maar een vriendelijke dame van de security heeft ons begeleid. De rit van Bang Sue naar Chatuchak Park – met 1 tussenstation – kostte 19 THB per persoon. Hierbij moet ik meteen opmerken dar er op de Dark Red Line ook een station is met de naam Chatuchak. Chatuchak (Dark Red Line) en Chatuchak Park (Blue Line) zijn dus twee totaal verschillende stations!

In het station Chatuchak Park moet je opletten met de uitgangen. Er zijn 2 uitgangen die aansluiten met het BTS station Mo Chit. Je kunt dat zien op een plan aan de muur. Echter, daar zijn geen liften ter beschikking. Als je echt de liften wilt gebruiken, dan moet je juist niet deze uitgangen nemen, maar wel de andere die uitkomen aan de ingang van het park, dus aan de straat. Daar kun je even verderop de lift nemen van het BTS station Mo Chit.

In Mo Chit hebben wij de BTS Skytrain genomen tot Phaya Thai, waar ons hotel gevestigd is. Die rit kostte 40 THB per persoon. Het was ongeveer 15:45u toen we in Phaya Thai aangekomen zijn.

Helaas hebben wij bij het verlaten van het perron in Phaya Thai de verkeerde lift genomen, waardoor we uitkwamen aan de gang naar het station van de Airport Link trein, terwijl ons hotel zich juist aan de andere kant van het station bevindt. Gelukkig is daar wel een lift naar het straatniveau. Het is die lift, die je ook moet nemen als je naar de verdieping van de loketten van de trein wilt gaan.

Besluit: de verplaatsing is – afhankelijk van het aantal personen – veel goedkoper dan met de taxi: per persoon hebben wij 33 + 19 + 40 = 92 THB betaald, maar we zijn wel bijna 2 uur onderweg geweest. Dat is vooral te wijten aan de afstanden bij het overstappen en de wachttijden.

Wij zullen – denk ik – toch maar de taxi nemen als we terug via Don Mueang naar Khon Kaen zullen vliegen.

Ingezonden door Daniël M.

3 reacties op “Van Don Mueang naar Phaya Thai per trein (lezersinzending)”

 1. metdebusvlotter zegt op

  En dan te bedenken dat-zelfs geheel zonder overstap, dit trajekt, vermoedelijk zelfs in minder totaal reistijd, met de gewone stadsbus lijn 29//59 of AC510 gedaan kan worden-tref je nog zo oud rood nonAC bakbeest dan is het nog steeds maar 8 bt.

  • PEER zegt op

   Maar je kunt ook nog steeds met de ac-shuttlebus(25 Bth) óp het vliegveld nemen naar Mo Chit en die bus zet je af aan de roltrap naar het BTS-station. Daar nemen wij altijd de sky train rechtstreeks naar Sukumvith.
   Reisduur: plm 45 min.

 2. Brabantman zegt op

  Weet niet wanneer u voor het laatst deze trip gemaakt heeft maar ik was afgelopen week bijna 2 uur kwijt voor het busritje naar Mo Chit. Het verkeer lijkt na de lockdown wel verdubbeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website