Beste lezers,

Een update van mijn eerder verhaal ‘Ger is in Thailand ernstig in de problemen geraakt, hoe kunnen wij helpen?’.

Om te beginnen Ger is in Nederland, wat ik ten tijde van mijn verhaal op 14 dec 2014 nog niet voor mogelijk hield.

Nadat Ger was opgevangen in een Thais opvanghuis en daar een periode heeft vertoeft is het langzaam beter met hem gegaan niet dat het de oude Ger was, maar toch.. we konden weer redelijk met hem praten, soms kwam alles weer in zijn herinnering naar boven, maar op een ander moment was hij alles weer kwijt. Maar dat werd gaandeweg wat beter vandaar dat er werd besloten hem weer naar huis te laten gaan om in zijn eigen omgeving weer tot rust te komen en dat is redelijk goed gelukt. Omdat zijn financiële situatie nogal nijpend was en zijn visum en paspoort verlengd moesten worden hebben ze hem toch zo ver kunnen krijgen om naar Nederland terug te keren wat volgens veel reacties op mijn verhaal ook het beste leek.

Nu hij in Nederland is, wordt hij opgevangen en heeft een tijdelijk woonadres en een maatschappelijk werkster zal hem bijstaan om alles te regelen wat nodig is, wat nog veel werk zal zijn, maar toch blijven we goede hoop houden dat alles goed komt. Hij heeft zijn terugkeer mede te danken aan hulp van zijn naaste Fam. en vrienden, zonder hen was dit niet mogelijk geweest en was het met Ger waarschijnlijk minder goed afgelopen.

Nu we dit allemaal van nabij hebben meegemaakt pleit ik er (misschien overbodig) nogmaals voor dat mensen die voornemens zijn om zich voorgoed in Thailand te vestigen, zich goed voorbereiden niet alleen w.b.t. de cultuur maar ook de finaciele kant. Zoals al vaak op Thailandblog het onderwerp ziektekostenverzekering is behandeld kan ik nog steeds niet begrijpen dat mensen zonder een degelijk inkomen of buffer hier verblijven zonder een degelijke verzekering, inderdaad is het zo dat je bij de huisarts om de hoek voor een paar Bath wordt geholpen, maar wanneer er echt iets aan de hand is verdwijnen je Bathjes als sneeuw voor de Thaise zon, zo hebben we dit al eerder in onze nabije omgeving meegemaakt….dus u bent gewaarschuwd.

Verder wens ik een ieder een fantastisch gezond en veilig verblijf in dit mooie land en wil een ieder nogmaals bedanken voor de positieve reacties.

Met vriendelijk groet,

Roelof


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

13 reacties op “Update van het verhaal “Ger is in Thailand ernstig in de problemen geraakt, hoe kunnen wij helpen?””

 1. Khun Peter zegt op

  Beste Roelof, jij verdient zeker een dikke pluim. Ger mag zijn handen dichtknijpen dat hij een vriend heeft zoals jij, anders was het minder goed afgelopen vrees ik.
  En je merkt terecht op dat je niet van je laatste centen naar Thailand moet reizen. Als je niet erg veel geld achter de hand hebt moet je een ziektekostenverzekering afsluiten. Kan je deze niet betalen, ga dan niet. Je kan niet anderen met de problemen opzadelen als het mis gaat.

 2. noah zegt op

  Beste Roelof, Respect!!!!

  En nee, men kan niet genoeg waarschuwen voor onverzekerden!!! Het is hun verantwoordelijkheid, maar wil er wel bijzeggen dat de eindverantwoordelijke de Thaise overheid is!!! Die gaan hier mijns inziens in de fout. Is het nu zo moeilijk om verzekerd te moeten zijn voor een minimaal bedrag per bezoek? Waarom kom je Nederland of Belgie niet in zonder een verzekering? Zijn wij zo slim of de Thai zo dom? Waarom verplicht de Thaise overheid een ziektekosten verzekering niet? Belangen…..? Simpel, geen verzekering, enkeltje retour direct aan de immigration!

  • Cornelis zegt op

   Zelden een zo bevreemdend standpunt gelezen als dit: ‘de Thaise overheid is eindverantwoordelijk’!

   • noah zegt op

    Beste Cornelis, wat ik hiermee zeggen wil is dat zij dit soort problemen simpel kunnen oplossen door net zoals voor een schengenvisum verplicht te stellen dat men onverzekerd het land niet binnen komt. Het zou de reizigers helpen, de ziekenhuizen helpen en dit soort misstanden zoals nu omschreven in de posting zouden niet meer kunnen voorkomen. Is de Thaise overheid dan niet eindverantwoordelijke voor hun eigen land? Is een CEO niet eintverantwoordelijke als er toch ergens in het middenkader ernstige problen voordoen? Sorry, maar voor mij is dit hetzelfde! Waarom problemen veroorzaken als men ze simpel kan voorkomen?

  • Sir Charles zegt op

   Dé eindverantwoordelijke is ten alle tijde de persoon in kwestie zelf, het is wel heel makkelijk het af te schuiven op een ander. Neem je verantwoording ipv in de slachtofferrol te kruipen.

  • ruud zegt op

   Zo slim zijn we blijkbaar niet, als we zonder verzekering naar het buitenland afreizen.
   Op zich geen probleem, als je genoeg geld hebt, om zelf voor de kosten op te draaien.
   De verantwoording ligt trouwens bij de reiziger.
   Dat is degene die de problemen veroorzaakt (en ondergaat).

 3. lung addie zegt op

  Ergens goed te vernemen dat alles nu beter gaat met Ger en een pluim voor Roelof Ik hoop echter dat uit dit verhaal de mensen tenminste een les trekken en beseffen dat naar een ander land emigreren bepaalde consequenties heeft en dat men goed voorbereid moet zijn. Dat men financieel sterk genoeg moet staan want dat Thailand niet het land van melk en honig zeker wat sociale voorzieningen betreft. Dat de Farang andere noden heeft dan de Thaise bevolking en dat je met een minimum inkomen en geen kapitaaltje achter de hand dik in de problemen zal komen. De Euro staat momenteel op een zeer laag peil en heeft als gevolg dat er snel 10 tot 20% van het maandelijks inkomen vervlogen is. Las in een vorig artikel dat vele expats zouden moeten terugkeren wegens maatregelen genomen door de regeringen. Als je goed voorbereid bent dan heb je van deze invloeden weinig of geen last. Toen de Euro sterk stond, maar dan hoorde je de hanen niet kraaien, wie dan een goede “tampon” aangelegd heeft die hebben van deze schommelingen geen enkele last.
  Dit onderwerp werd reeds vele malen behandeld op het blog en ik blijf bij mijn stelling: vele expats horen hier gewoon niet thuis. Ik stel me vragen bij de manier waarop ze hun verblijfsvergunning verkregen hebben; Ik weet het antwoord wel hoor, geen probleem. Ik heb zelfs ooit kritiek geleverd bij de redactie hoe het mogelijk was dat hier, op het blog, openbaar reklame gemaakt werd met als titel ( in het engels dan) : onvoldoende fondsen, te weinig inkomen…. wij regelen het wel voor jou. Ik vond dit niet kunnen. Zo breng je mensen in gevaar en maak je tevens dat, mensen die wel voldoen, met een scheef oog bekeken worden en vergeleken worden met parias die hier als armoeizaaiers rondlopen.
  lung addie

 4. Rob V. zegt op

  Gelukkig dat het uiteindelijk goed gekomen is, zonder zulke behulpzame mensen als jijzelf had Ger veel verder van huis geweest met alle gevolgen van dien! Top!

 5. Sir Charles zegt op

  Dat doet me deugd dat Ger goed terecht is gekomen en moraal van dit verhaal is overduidelijk dat je ten alle tijde goed voor zorg verzekerd behoort te zijn.
  Kom nou niet aan boord omdat het te duur is of schuif het niet af als het pesten van pensionado’s door de Nederlandse overheid, het is zoals het is, accepteer dan óók de nadelen bij uitgeschreven te zijn uit Nederland!
  Tsja, kom dikwijls landgenoten in Pattaya tegen die onverzekerd zijn en die de risico’s dan ook nog net zo makkelijk wegwuiven onderwijl lurkend aan de onvermijdelijke fles Singha…

 6. daniel zegt op

  Ik tel vast dat in Nederland voor het bekomen van een visum de inkomsteneisen lager zijn dan in België. Dit voor een O of OA

 7. Jan Hoekstra zegt op

  Goed om te horen dat Ger weer terug is in Nederland waar hij wordt opgevangen. Ger mag blij zijn dat hij jou als vriend heeft. Veel farang in Thailand hebben geen vriend die zoiets voor hen zou doen. Veel geluk.

 8. Peter@ zegt op

  Een pluim voor Roelof, ik ken genoeg landgenoten die gewoon de gok wagen om zich niet te verzekeren onder het mom van mij kan niks gebeuren.

 9. David zegt op

  Allemaal bewonderenswaardig, Roelof.
  Vooral ook dat je het vervolg of zo gewenst het resultaat van je hulpvraag post.
  Ook dat vind ik moedig, en zo hebben de mensen die met de situatie begaan waren op het blog, ook weer een geruststelling. Mooi Roelof, thanks!
  Rest me nog het beste te wensen aan Ger.
  David.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website