Mijn partner Nung en ik (Nico) hebben een huis laten bouwen op een heerlijke plek. Toen we voor het land keken ben ik in de boom geklommen voor het uitzicht en het is indrukwekkend. We bouwen wel eens meer een huis voor de verkoop, maar nu heb ik er iets extra moois van gemaakt.

Op de 2e verdieping is aan de ene kant een soort glazen serre met er naast een balkon. Je ziet vanaf hier de skyline van Naklua en de kranen van Leam Chabang haven. Ramen en deuren kunnen open om de wind door de serre te laten waaien. Het land is zo’n 45 meter boven zeespiegel. Het land glooit langzaam naar beneden tot aan de zee 4 km verderop. Dit zorgt ook vaak voor een lekker windje.

Het huis staat op een stuk grond van 756 vierkante meter en het stuk ernaast kan ook gekocht worden. Samen is het bijna 1 rai (1592 vierkante meter). Vanaf de rustige hoofdweg gaat een 6 meter brede doodlopende betonnen weg naar het land. Aan de andere kant is geen weg, alleen landbouwgrond dat naar beneden loopt naar een riviertje verderop.

Het huis heeft een oppervlakte van 192 vierkante meter en een betegelde parkeerplaats van 60 m2 met dak, waar makkelijk 4 auto’s onder kunnen parkeren. Daarnaast nog een schuur van 26 m2 met water en licht.

Er zijn 3 bijzondere slaapkamers. De eerste is op de benedenverdieping en heeft een hele grote badkamer met een 2 persoons jacuzzi. De 2e slaapkamer heeft een grote extra ruime van 2 bij 4 meter voor een inloop kast of een gezellig hoekje. Vanaf deze slaapkamer kijk je landinwaarts en zie je onder andere kleine bergjes in de verte. De derde slaapkamer heeft een fantastisch uitzicht. Heel veel bomen een glooiend landschap tot aan de kranen van Leam Chabang haven in de horizon. Vanuit de slaapkamer kun je door de glazen schuifdeuren naar het grote balkon. Op de 2e verdieping is ook een extra woonkamer of game room of er kan een 4e slaapkamer van gemaakt worden. Deze kamer is verbonden met de serre en het fantastische uitzicht. In totaal zijn er 4 badkamers.

Beneden is een woonkamer met Europese keuken. Vanuit de woonkamer loop je het grote terras op en naar de tuin. Het huis is op palen gemaakt, wat sterker is dan de “voeting” die veel gebruikt wordt. Alle buitenmuren zijn dubbele muren met een luchtlaag ertussen. Op de buitenmuur hebben we conwood aan laten brengen. Het lijkt hout, maar het is van vezel en beton. In het geheel dus energiezuinig en geluid reducerend. Het huis is met de platte dakpannen en houten uiterlijk dus in Thaise stijl aan de buitenkant en modern aan de binnenkant. De stroom is 3 fasen en er is overheidswater. We hebben evengoed een 1000 liter tank en vandaar een goede 200W waterpomp, zodat er een krachtige waterstraal in het huis is. We hebben vele licht- en waterpunten voor het gemak. Er zijn 4 CCTV camera’s. Er is veel ruimte voor een groot zwembad, een mooie tuin of extra bouwsels.

Het huis staat op een goede locatie in Nong Plalai ten noorden van Pattaya. In de directe omgeving staan mooie en luxe huizen. In 15 a 20 minuten kun je met de auto bij Pattaya central road zijn. Weg 36 en snelweg 7 zijn niet te ver weg. Bangkok en Rayong zijn ook goed te bereiken vanaf deze locatie.

De prijs van dit huis met 756 vierkante meter grond is 6.200.000 baht (inclusief een extra afscheidingsmuur) met de volledige 1592 vierkante meter is het 8.700.000 baht. De kosten voor het overschrijven worden gedeeld. In deze prijs zit ook 100.000 baht die wij gereserveerd hebben om airconditioners te plaatsen op het moment van verkoop.

We vragen zeker niet de hoofdprijs want dit huis hebben we ook gebouwd, omdat het leuk is om iets moois te maken. Hier is nog een link naar een diavoorstelling op de facebook van Nung. https://fb.watch/a59h_jqHcK/

Voor meer informatie nicostokvis@hotmail.com Mijn Thaise telefoon +66 (0)85-7955383 Dit nummer ook voor WhatsApp of Line.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website