Slang in Pattaya (lezersinzending)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
18 maart 2022

Tijdens mijn dagelijkse fietstocht in Pattaya neem ik halverwege een drinkstop. Meestal is dit aan een braakliggend terras voor een vervallen eetgelegenheid langs de Sukhumvit Road in de buurt van de Makro.

Gefascineerd kijk ik er rond naar de bloemen van de overwoekerde planten en uit de potten gegroeide bomen. Op een stuk ijzer zie ik een vrucht liggen; tenminste dat dacht ik. Toen ik naderde bewoog dat ding. Een slang? Vlug een kiekje genomen (zie bijlage).

Het blijkt volgens internet de vliegende boomslang te zijn (chrysopela-ornata). Toegegeven, het is toch een prachtig dier. En dan zijn er sommigen die beweren dat er in Pattaya geen slangen leven.

Ingezonden door Fernand S (BE).


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 9 votes.
Please wait...

3 reacties op “Slang in Pattaya (lezersinzending)”

 1. Bacchus zegt op

  Golden tree snake. Ongevaarlijk.

 2. Jan Scheys zegt op

  Overal in Thailand kan je slangen tegenkomen. Ooit in Bangkok buiten de verluchtingsstenen van de badkamer een lange slang opgemerkt die daar ‘s morgens vroeg probeerde vogels te pakken. Met de doucheslang heb ik die kunnen bespuiten en verjagen.
  Een andere confrontatie was achter het Koninklijk Paleis in Bangkok waar ik met mijn vriendin aan het wandelen was en er viel plots een groene slang uit een boom pal voor de voeten van die vriendin die daar niets van merkte. De slang was waarschijnlijk op jacht naar vogels in de bomen en viel per ongeluk naar beneden na een misser veronderstel ik. Toen ze vluchtte tussen de benen van een paar Thaise mensen die daar zaten sprongen die erg verschrikt op waarschijnlijk omdat ze wisten dat het een giftig dier was dus overal kan je in Thailand geconfronteerd worden met slangen zelfs in het midden van Bangkok.

 3. Lieven Kattestaart zegt op

  Is zo te zien inderdaad een Golden Tree Snake. Bij schoonma in de Isaan regelmatig gespot, en ook enkele malen uit huis verwijderd met een bezem.
  Mooie slang, zeer mild giftig, ( wat niet wil zeggen dat ik deze met blote handen zou oppakken.)

  Zijn gif is alleen gevaarlijk voor kleine dieren, zoals hagedissen en kikkers. Om een mens echt een flinke dosis gif te bezorgen zou hij beslist een tijdje op je moeten kauwen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website