Lezersinzending: Registratie simkaart in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
27 januari 2017

Beste lezers,

Bij aankoop van een simkaart in Thailand dien je een paspoort te laten zien voor registratie. Ook bij de 7-Eleven of andere winkels dien je met paspoort de registratie te voltooien. In een aantal 7-Eleven is de registratie al gedaan door de winkel medewerker op zijn of haar ID kaart. Je kunt dus de simkaart zonder verdere registratie van je eigen paspoort kopen.

Echter wanneer er zich een probleem voordoet met je simkaart of een beschadigde sim kun je normaal gesproken terecht bij bijvoorbeeld de True Move shops.  Op vertoon van je paspoort kun je dan gratis een nieuwe meekrijgen. Ook als je een andere telefoon koopt kun je bijvoorbeeld veranderen van micro sim naar nano sim.

Nu dient zich het probleem voor dat je dus een paspoort moet tonen. En jawel hier start het probleem. De registratie staat niet op jouw naam maar op een medewerker van de 7- Eleven. De gegevens corresponderen dus niet met elkaar. Gevolg: je krijgt dus geen nieuwe simkaart. Het beltegoed wat er op stond is dus weg.

Heb je geluk dat je weet welke medewerker de simkaart verkocht heeft dan moet diegene dus naar de True shop. Ook dtac en Ais werken op deze manier.

Koop dus een sim die op jouw eigen naam wordt geregistreerd.

Groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersinzending: Registratie simkaart in Thailand”

 1. Gerrit bkk zegt op

  Bovenstaande is niet het grootste risico.
  Als je om een of andere reden met politie of army te maken krijgt… en die komen te weten dat je een vals geregistreerde sim gebruikt…. dan is kans groot dat je vroeger mag vertrekken… en dat je voor volgend visa op een blacklist komt.
  Het zijn hier momenteel andere tijden momenteel. en het ziet er niet naar uit dat dat snel ten makkelijker verandert.
  Zo moeilijk is het toch niet om gewoon je sim te registreren?
  Waarom dom risico lopen?
  Prettige vakanties gewenst zonder heisa.

  • Hendrik S. zegt op

   Het personeel van de 7/11 etc. die de simkaarten op hun naam laten registreren zijn dan ook strafbaar bezig, neem ik aan?

   Als je paspoort niet gevraagd wordt, terwijl hun dat dienen te registreren….

   Leuk als je als onwetende toerist daardoor in de problemen zou kunnen komen

 2. Daniël M. zegt op

  Dankjewel voor deze zeer goede raad.

  Maar hoe zit het dan op Suvarnabhumi Airport?

  Begin december 2016 heb ik bij True een sim-kaart voor mij en een sim-kaart voor mijn vrouw gekocht voor gebruik tijdens ons verblijf gedurende een maand. Ik heb toen geen paspoorten moeten afgeven (als ik me goed herinner).

  Is de registratie van de sim-kaarten daar dan niet verplicht?

 3. ton zegt op

  Er zijn hier in de Isaan vele vele telefoonshops waar helemaal niks word gevraagd

 4. Harrie zegt op

  Ook ik heb begin december 2016 bij True move een simkaart gekocht, op de luchthaven, en je kon hem alleen kopen met je paspoort, denk dat je dat vergeten ben Daniel.

 5. Johan zegt op

  Hier blijkt ook uit dat medewerkers van 7/11’s die SIM cards op hun eigen naam registreren blijkbaar geen flauw idee hebben van de reden voor registratie.

 6. Gerret zegt op

  Het is net wat Henk zegt;

  Verkopers gebruiken, bij de verkoop van een sim kaart, voor “het gemak” hun eigen ID kaart, alleen begrijpen ze niet welk risico zij en de toerist lopen. Net als Gerrit BKK zegt; Bij een criminele actie van de telefoon kaard, zal de verkoper zich enorm in de nesten werken en een toerist wordt gewoon non grada verklaart.

 7. KhunBram zegt op

  ALS 7-11 hiervan op de hoogte is…………..is dit een zeer slecht zaak voor het ‘management’ van deze keten.

 8. Dennis zegt op

  Wie gewoon goed en betrouwbaar z’n kaart wil laten registeren (als je een nieuwe koopt), dan kun je dat het beste doen bij een officiele shop van de provider (AIS, DTAC, True). De medewerkers zijn doorgaans goed geinstrueerd, goed opgeleid (voor hun taak althans) en beleefd.

  Maar die hele sim-registratie is natuurlijk een lachertje. Lijkt me sterk dat je daarvoor ge-blacklist wordt, maar goed, wie het gelooft moet dat maar doen. In MBK worden gewoon sim’s geregistreerd op ID-kaarten van jonge kinderen, dus wie neemt dat nu serieus?

 9. Hetty zegt op

  Wat ik mij afvroeg. Nou kom ik in december weer terug. Moet ik dan weer een nieuw nr aanvragen bij 7 elf. Mijn kaart bij true is nu tot april geldig. Wie weet hoe je je nr kan behouden???.
  .

  • Nelly zegt op

   Geld er opzetten. is ie weer geldig

 10. peter zegt op

  ik kan me ook niet voorstellen dat je problemen krijgt wanneer
  de simkaart niet op je eigen naam geregistreerd staat
  Waar komt die informatie vandaan? Lijkt op bangmakerij.
  Stel de simkaart staat op naam van je Thaise vriend (in)
  Dat kan toch niet illegaal zijn?

  • Henk zegt op

   Klopt helemaal. Er is niets illegaals aan als de sim geregistreerd staat op een andere naam.
   De strekking van het verhaal is dan ook als je een nieuwe vervangende sim nodig bent om wat voor redenen dan ook dat de geregistreerde persoon het moet regelen. De. Politie zl dit voor de normale personen nooit als illegaal betitelen.
   Em kriminelen weten dit heel goed te omzeilen.
   Op zich is er niets mis mee als je vriendin de sim registreert.
   Ik heb zelf al jaren een abonnement op naam van mijn vriendin.
   Echter wil ik iets wijzigen dan mag/moet ze mee naar de dtac shop.
   Op dit moment worden er true telefoons verkocht voor 200 baht. Met 4 maand een beltegoed van 100 baht.
   De geregistreerde sim op naam van de verkoper.

 11. Paul zegt op

  In 2015 en 2016 diverse keren meegemaakt dat in 7-eleven er geen sim werkt verstrekt omdat de klant geen paspoort bij had. Op het vliegveld moet je ook je paspoort afgeven.

 12. eduard zegt op

  Voor Hetty, je nummer kan je behouden bij sommige winkels een 10 baht stuk te gebruiken, bij iedere 10 baht krijg je een maand verlenging, dus 10 keer opladen met 10 baht heb je voor 100 baht 1 jaar geldigheid en tevens als je in Holland zit ,kan je op google ,, internationaal opwaarderen,, ook je nummer behouden. Succes.

  • hetty zegt op

   eduard, dat heb ik dus ook gedaan, maar opeens ging hij maar een week verder, ik kom nu gewoon niet verder dan april, en dat vond ik nou zo vreemd.

 13. lung addie zegt op

  vraag me gewoon af: wat is daar nu zo moeilijk aan om je simkaart te laten registreren? Ook in Belgie wordt een sim geregistreerd. Is dat nu zo moeilijk om zich te houden aan de regelgeving in Thailand? Op naam van de vriendin, op naam van een winkelbediende… waarom niet gewoon op je eigen naam? Het kost niets die registratie, dus waarom toch steeds naast de lijnen te willen lopen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website