Beste lezers,

Hiermede vraag ik uw aandacht voor het uitzetten van de stoplichten bij de voetgangersoversteekplaats van vrijdagavond tot en met zondagavond op de Petchkasem Road bij het Bangkok Hospital in Hua Hin door de politie, met een excuus kaart aan de zelfbediening.

Wij moeten nu oversteken met gevaar van eigen leven van deze zeer drukke weg. De stoplichten bieden ons daarbij de enige bescherming en zelfs dan rijden de auto’ en tuk-tuks’s zelfs nog gewoon door. Geen politie die daar op let. Moet er eerst een dode vallen in het weekend alvorens de lichten weer mogen functioneren?

Kunt u er bekendheid aan geven opdat de lichten weer kunnen werken.

Wij zijn bewoners van Condochain gedurende 3 maanden en velen klagen over het uitzetten van de lichten. Aan het verkeer wordt kennelijk meer voorsprong gegeven dan het risico van een mensenleven.

[youtube]http://youtu.be/PSrUPWQfDuI[/youtube]


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersinzending: Politie in Hua Hin zet verkeerslichten voor voetgangers uit, levensgevaarlijk!”

 1. Carl zegt op

  Het uitzetten van de verkeerslichten voor het Bangkok Hospital in Hua Hin gedurende het weekend komt
  waarschijnlijk ? omdat de verkeersstromen op Petchkasem dan wat “vlotter”verlopen……..!
  Bedenk wat dit zal worden als in 2016 de nieuwe shopping mall ” Blue Port ” wordt geopend…..
  De infrastructuur in het centrum van Hua Hin is een ramp !!
  Ik beschouw deze verkeerslichten , in werking , zo wie zo als een Russische roulette : stopt ie wel of stopt ie niet….
  Maar bedenk , alles begint met voorlichting en educatie , dus neem daarvoor nog maar 25 jaar de tijd..!!

  Intussen sterkte en goed opletten met het oversteken.

  Met vr. gr.

  Carl.

 2. Cor van Kampen zegt op

  In Pattaya zijn voor miljoenen Bath”s oversteekplaatsen gemaakt voor voetgangers.
  Weggegooit geld, Je kon ze zelf bedienen door op een knop te drukken.
  Ongeveer 70 % van het verkeer reed gewoon door. Levensgevaarlijk.
  Ze staan nou uit. Alleen het knipperlicht werkt nog. Wat het ook mag betekenen.
  Je kan regels maken, maar als niemand weet wat regels zijn kan je het geld beter in de zak houden..
  Cor van Kampen.

 3. wibart zegt op

  Tsja voetgangersbruggen of tunnels zijn de enige echte oplossing. Ziet er misschien niet mooi uit en kost een paar centen maar het werkt wel.

  • ruud zegt op

   Het werkt wel, maar dan moet je er wel een lift bij hebben voor mensen in een rolstoel.

 4. Jo zegt op

  De mens is in staat om hele mooie voetgangersbruggen te maken.
  Het verkeer in Thailand is nu eenmaal wir war van heb ik jou daar. Een ander land een ander cultuur. Het is niet anders, accepteren.

  Johan

 5. Jan W. de Vos zegt op

  Stoplichten creëren een schijnveiligheid .
  Dus het is beter dat ze uitgezet worden als er al geen controle is en geen sancties bij overtredingen zijn .

 6. Sjaak S zegt op

  Ik kom net uit Hua Hin vanaf Soi 80 gereden, na een verjaardagsfeestje. Ik woon ca 15 km ten zuiden van de stad. Dus kwam ik ook langs dit stoplicht. Het is zondagavond en de stoplichten van de voetgangersoversteekplaats werkten gewoon. Maar, het is zoals terecht opgemerkt werd, een soort van russisch roulette voor de voetganger die zich dan veilig waant.
  Elders op de straat (vooral bij Market Village) wordt op diverse plekken illegaal overgestoken op deze drukke weg.
  Wat stelt zo’n hinderlijke voetgangersoversteekplaats nou voor? Je moet echt onnozel zijn wil je je veilig wanen bij zo’n plek in Thailand, waar je door iedere te snel rijdende gek ondersteboven gereden kan worden.
  Wanneer de eerste auto’s stil staan, heb je nog de kans dat een motorrijder meent nog snel langs de wachtende auto’s te kunnen rijden. In Thailand geldt altijd dat je als voetganger prooi bent van alles dat sneller rijdt…pas daarom altijd goed zelf op…

  • BethWaiter zegt op

   Illegaal de weg oversteken, zou Immigration je daarvoor de nor kunnen indraaien? 🙂
   BethWaither

 7. Dan zegt op

  … misschien een agent ? en zware bekeuringen ? er zijn al gewonden gevallen, Rene kan het bevestigen …

 8. noah zegt op

  Bijna al die Aziatische landen zijn gestoord als het op een zebrapad aankomt. Singapore is een grote uitzondering. Maar daar weet je ook wat je te wachten staat als je die regel overtreed. In Nederland is de boete ook 230 Euro bij geen voorrang geven. Zou hier in Thailand ook moeten gelden, enige manier om het ze te laten voelen is de portemonnee. Helaas met deze politie en mentaliteit is dit een droom…

 9. Anton zegt op

  uw gebed is verhoord, er stond vanochtend een politiemacht van minimaal 10 man te schrijven, ik had een bon van 400 bath te pakken

  • Soi zegt op

   …..die heb je niet gekregen omdat je door groen reed. De posting gaat over het disrespect voor voetgangers, vooral op zebrapaden, zelfs al staat het licht op rood. Als jij je bon hebt gekregen omdat je niet bent gestopt, had het 4000 baht mogen zijn.

   • Marc Otten zegt op

    Ik kreeg vorig jaar de grootste ruzie met mijn vriendin in, toen ik met de motorbike voor mensen die op het punt stonden over te steken bij een zebrapad stopte. Zij verklaarde mij voor gek, omdat het volgens haar levensgevaarlijk was voor ons. Het andere verkeer zou hier geen rekening mee houden en bij ons achterop knallen. Waarschijnlijk had zij op dat moment wel gelijk, maar ik verklaarde alle Thaise weggebruikers voor gek. Iets wat zij niet echt kon waarderen.

 10. Visser zegt op

  Prettig dat Thailand blog het schrijven over het uitzetten van de stoplichten in het weekend opgenomen heeft. Mijn vraag is nu in hoeverre de politie van Hua Hin de mail over dit onderwerp te lezen krijgt en wat ze er aan gaan doen.

 11. jos zegt op

  In Pattaya is het helemaal een ramp, staan er voor de show, op sommige plaatse staat er for you safty?Als je aan de politie vraagt die 10 meter verder staan , wij hebben voor deze lichten geen bevoegdheid. Alleen voor moterbike controle. Moet dan toch lachen . Ze kunnen hier dan veel geld met verdienen.Soms is er wel een vriendelijk agent die je helpt straat over te steken. Vooral moterbike, veel taxi rijden door het rood, maar zij denken dat ze alles mogen , is ook hun land.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website