‘Op elk potje past een dekseltje’

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
20 september 2018

Je herkent dit misschien van jezelf, je bent na een x aantal jaren door omstandigheden alleenstaand en denkt, waar zou ik eens heen gaan op vakantie? En dan zie je op een dag een reis naar Thailand in de krant staan.

Ja, waarom niet? En boekt een reis naar Thailand. Weet buiten wat in de advertentie stond niets van Thailand en lees mij als voorbereiding in via Google.

Zo kom ik in Pattaya aan na lange reis, hotel met uitzicht op zee even een rustperiode op mijn hotelkamer. Toch wel zin in een biertje, dus loop tegen de avond het hotel uit en denk bij mijzelf ga ik links of rechtsaf? Alles is hier links, dus ik ga ook links. Loop een stukje door naar de eerste bar: ‘Five Star bar’ was en is nog de naam van de bar. Ze vragen of ik binnen wil komen, vriendelijke mensen waarom niet? En ik loop naar binnen. Een paar biertjes dan en loop ik verder, dacht ik toen nog.

Je raakt aan de praat met de meisjes die in de bar werken en voor je weet is het sluitingstijd. Ik reken af, viel best mee. Het meisje waar ik heel de avond mee gepraat had vroeg of ze mee mocht met mij naar mijn hotel. Maar na zo’n vliegreis en de nodige biertjes heb ik haar aanbod maar afgeslagen en eigenlijk was het ook niet geheel mijn type.

Het type vrouw die ik wel leuk vond, had ik wel gezien in die bar, maar zij was meer op de achtergrond bij de keuken en het toilet en kwam af en toe in zicht.

De andere dag een beetje rondgehangen bij zwembad en de zee en ‘s avonds weer naar dezelfde bar. Nu zag ik de vrouw die mij de eerste dag al was opgevallen en vroeg of ze iets wilde drinken. Zo kwamen we in gesprek en vroeg haar of ze met mij mee wilde. Ze lachte eens en zij nee, vraag maar aan een jonger meisje.

Ben maar alleen verder gegaan, en heb mijn ogen uitgekeken. In de vele bars die ik passeerde was ik natuurlijk ook welkom.

Dag er op, zelfde avond zelfde bar, en weer gevraagd aan dezelfde vrouw of ze met mij mee wilde wandelen. Nu zag ik de twijfel in haar ogen. Ze kijkt rond naar de veel jongere collega’s en zegt oké. Ik reken af en we zijn gaan wandelen.

In de dagen erna leer je elkaar een beetje kennen. Na de vierde dag ga ik weer naar de bar, maar ze is nergens te bekennen. Navraag leert dat haar moeder is overleden en dat ze terug is naar Khon Kean. Khon Kean nooit van gehoord? Is dat ver weg vroeg ik? Ja, elf uur met de bus.

De vakantie gaat gewoon verder en toch miste ik haar. Bij de bar gevraagd om haar telefoonnummer. Heb haar toen gebeld, gecondoleerd met verlies van haar moeder en gezegd dat haar wel miste.

Een paar dagen voordat mijn vakantie erop zat, was ze terug.

Nu precies twaalf en een half jaar later zijn we nog steeds gelukkig samen.

Ja, op elk potje past een deksel.

Ingezonden door Piet

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “‘Op elk potje past een dekseltje’”

 1. henri zegt op

  Gefeliciteerd Piet, goed om een positief verhaal van je te horen. Bijzonder om bij het eerste contact een goede en stabiele relatie te bekomen. Lot uit de loterij en dan speel je voor het eerst mee.
  Ik heb er een jaar of drie over gedaan, om de ware te vinden, nu zeven jaar samen. Misschien is het mijn aangeboren argeloosheid wel, die me de verkeerde keuzes deed maken, niet alleen met Thaise vrouwen en hun achterban, maar ook met zogenaamd Nederlandse vrienden. Poen, list en bedrog voerden de boventoon.
  De financiele schade viel achteraf nog mee, maar de vertrouwensschade was vele malen groter. Goed maar aldoende leert men. En sommige nooit.. Nog vele mooie jaren Piet, met je Thaise vrouw.

 2. fred zegt op

  Heel herkenbaar verhaal. Ook ik was paar jaren alleen. Beviel me best maar ging me uiteindelijk toch wat eenzaam voelen. De westerse vrouwen waar ik op viel moesten mij niet en diegenen die mij wel zagen zitten moest ik dan weer niet. Ik begon me ook te ergeren aan de talloze eisen die ze stelden. Ik kreeg meer en meer de indruk nooit aan al die eisen te kunnen voldoen. Wat zij in tegenstelling te bieden hadden vraag ik me nu soms nog altijd af. Meestal gewoon wat miserie.
  Toen ook met een vriend voor de eerste maal naar Thailand. Ik kwam in een soort pretpark voor volwassen single mannen terecht. Paar maanden de flierefluiter uitgehangen maar ook dat ging vervelen.
  Toen mijn vrouw gewoon meegenomen uit de bar. Ondertussen al 12 jaar gehuwd en samen bijna 24 op 24 u 7 op de 7. We leven halftijds in Europa en haltijds in Thailand. Ik heb een normaal pensioen (1800 EU)waar we mee rondkomen. Met de jaren ben ik ook gaan houden van haar familie en het dorpje in de Isaan waar we een normaal huis hebben gebouwd. Vroeger gingen we veel naar Pattaya maar nu zijn we liever in de Isaan voor de rust. Ook hebben we er nu goede internet verbinding en zijn er mooie warenhuizen bijgekomen in het nabije stadje.
  Als we al eens kibbelen komt dat meestal door de taal en we elkaar verkeerd begrijpen. Mijn vrouw praat ondertussen al een aardig mondje Nederlands maar nuances leggen blijft toch eigen aan je moedertaal.
  Ik durf gerust zeggen dat ik een leuk mooi en lief vrouwtje. Toen ik haar leerde kennen was ik 50 en zij 32. Weliswaar heel wat jonger maar zeker niet overdreven naar Thaise normen.. . Ik voelde me nooit goed met meisjes die te veel jonger waren. Ik wou bewust een rijper vrouwtje.
  Ik heb verder totaal nooit de indruk gehad dat ze van mij profiteerde noch haar familie. Iedereen trekt zijn plan en de dochter van 20 hebben we wel wat geholpen . Maar dat deed ik met plezier want zelf heb ik toch geen kinderen;
  Over haar barverleden hebben we het nooit meer. Mijn vrouw vertelt me dat ze naar Pattaya kwam om een goede man te ontmoeten. Net als eens westers meisje in feite naar een café of club trekt om een partner te ontmoeten.
  En ja ik heb mijn min en pluspunten net als mijn vrouw maar ja ik zeg altijd het is altijd en overal wel iets.

 3. Sjaak S zegt op

  Op elk potje past een deksel. Klopt, maar als wij de potjes zijn en de dames het dekseltje, zijn het wel dekseltje die zeer ruim zitten en op vele potjes passen. En wij als potjes kunnen best snel een dekseltje in Thailand tegen komen. De potjes en deksels in Nederland en ook andere westerse landen hebben vaak heel grillige randen en om daar iets passend voor te vinden is bijna onmogelijk. Hier is het alles een beetje meer afgerond.
  Ik ben super blij met mijn dekseltje. Want ik had het mijne ook na tien dagen vakantie in Thailand ontmoet. Ik kwam dertig jaar lang naar Thailand en kwam nooit de vrouw tegen, met wie ik voor langere tijd samen wilde zijn. Over een maanden zijn wij al zes jaar samen en ik heb van geen enkele dag spijt gehad!

 4. Caspar zegt op

  Heel herkenbaar Piet alleen mijn meisje komt uit BKK en was een weekend in Pattaya waar ik woonde en op een weekend was ze weer bij me want ze had een goede baan in BKK ben er een paar keer geweest op kantoor.
  Ik zei haar ik voel me zo slap en mijn ontlasting zo zwart ze zei meteen naar de doktor aangekomen viel ik meteen flauw,ze kon me nog net opvangen de doktor zei we leggen hem hier op bed nee zei ze bel maar een ambulance.
  Dus ik met ambulance naar Bangkok hospital Pattaya wat blijkt ik had een maagbloeding moest onmiddelijk geopereerd worden dat was 3 weken hospitaal ze is al de tijd bij me gebleven aan mijn zijde in de ziekenhuiskamer maar was der baan in BKK kwijt.
  Nu samen 12 jaar in de isan en een fantastische vrouw en getrouwd in 2011.

 5. marcello zegt op

  Gefeliciteerd man, op naar 25 Jaar. ,

 6. quillaume zegt op

  Goed Casper, en een herkenbaar verhaal.
  Ik ben afgelopen mrt/april opgenomen geweest in het Bangkok hospital in Kholat met een longontsteking.
  Mijn vriendin die ik inmiddels 7 jaar ken is geen meter van mijn zijde geweken. Niets voor haar teveel.
  Thuis gekomen in Dan Khun Thod kreeg ik vervolgens alle aandacht. Kon mij niet beter wensen.
  Bovenstaande reacties doen mij goed.Is wat anders dan die negatieve verhalen die ik vaak lees over Thaise dames.

 7. Dennis zegt op

  Paar weken geleden (eind augustus 2018)in Thailand ook net de laatste dag of 2 dagen een leuk meisje (dame) tegen gekomen.
  Kostte ook wat moeite om haar mee te krijgen.
  Misschien inderdaad de betere keuzes dan diegene die met iedereen mee gaan.

  Nu heb ik besloten om zeer binnenkort terug te gaan voor een kleine 3 weken in de hoop haar beter te leren kennen.
  Hopenlijk dan uiteindelijk ook een succes verhaal.
  Maar kans is klein, nog een lange weg te gaan en vele onzekerheden. Maar toch ook wel de moeite waard.

  Leuk om te lezen dat het wel kan.

 8. Mithra zegt op

  Wat een mooi verhaal Piet.

 9. Chiang Moi zegt op

  Leuk om bovenstaande verhalen te lezen van die gelukkige mannen die in Thailand hun liefje gevonden hebben. Zo past mijn verhaal daar ook mooi onder. Ik kwam ook al een aantal jaren in Thailand natuurlijk in die jaren verschillende vrouwen/meisjes “tegen gekomen” (ik wil niet heiliger dan de Paus zijn). Mooi land, mooi weer, mooie vrouwen. In een periode dat ik niet in Thailand was heb ik eens uit verveling een Thaise chatsite op gezocht en daar raakte ik aan de praat met een vrouw uit Nhakon Sawan we hadden een leuk gesprek en spraken de volgende dag weer af. zo hebben we 3 maanden elke dag gechat. Na 3 maanden ben ik naar Thailand gegaan en hebben we elkaar ontmoet en 2 weken samen opgetrokken. 2 maanden later is ze 3 maanden in Nederland geweest en er na nog eens en erna nog eens. In 2013 is ze in Nederland komen wonen en heeft alle verplichtingen doorlopen. In 2015 zijn we getrouwd en vorig jaar kreeg ze haar Nederlands paspoort en we zijn beide super gelukkig tot de dood ons scheidt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website