Ik zou graag willen weten of er mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt als ik. Dit is een verhaal over een ernstige situatie en ik verzoek alleen serieuze reacties. Ik was heel naïef, maar ik hoop dat er iemand is die me kan helpen. Door haar voel ik me echt vastgezet.

Ik ben twee jaar geleden getrouwd, na eerst vijf jaar samengewoond te hebben met een Thaise vrouw met drie kleine kinderen uit een vorig huwelijk en dit huwelijk is in Thailand wettelijk voltrokken en in Nederland geregistreerd.

Ik ben uitgeschreven uit Nederland en ingeschreven in het RNI en woon nu al zeven jaren met haar samen. Verleden jaar verkocht ik mijn huis in Nederland en zette al mijn geld op de bank in Thailand zodat ik makkelijk aan mijn visa eisen kon voldoen, en liet ik mijn uitkering direct overmaken op deze rekening.

Na terugkomst uit Nederland wou ze verhuizen omdat het huis oud en kapot en zij het te duur vond. Nadat ik een nieuw huis had gevonden en het helemaal had ingericht naar ieders smaak, bleek er 300.000 Thb van mijn rekening te zijn opgenomen met mijn bankpas. Ik was mijn pincode kwijt, maar zij was degene die mijn pincode kon weten.

Ik heb bij de bank en de politie aangifte gedaan, maar ik kon de videobeelden niet zien. Ik spreek geen Thais, dus mijn vriendin moest de aangifte doen. Ze heeft uren op het politiebureau moeten wachten, maar het bleek dat zij niet eens om de videobeelden heeft gevraagd.

Voordien had ik een retired O visa en gebruikte de visumondersteuningsbrief, maar zette deze om naar een marriagevisa omdat ik dacht aan de kinderen en evt adoptie. Ik ben met mijn vrouw en de kinderen op vakantie gegaan waarbij ik dacht aan 400.000 thb hebben we genoeg omdat ik dacht we hebben een marriagevisa.

In jan/febr was opeens mijn jaaropgave van het UWV niet op mijn adres aangekomen, elke keer was er wat en ik geloof niet in toeval, zodoende opnieuw gebeld met UWV en in afwachting van een nieuwe jaaropgave. Als ik nu in mei/juni mijn visa aanvraag opnieuw in moet dienen en er geen getuige op komt dagen en/of paspoort kwijt of weer jaaropgave etc. weg.

Ik wil beslist niet slecht praten over haar, maar ze, denkt echt alleen maar aan haar kinderen en niet meer aan mij, alleen maar aan geld, geld, geld. Ik heb haar echt alles gegeven, meer dan dat, en nu ben ik helemaal blut en depressief van deze situatie. Ik voel me niet meer veilig in mijn eigen (huur)huis waarvan ik alles alleen betaal, eten, drinken, huur, water etc. en heb nu zelf voor mijn eigen situatie bijna niets.

Ik ben bang om in het detentiecentrum te belanden want als ik in mei het schoolfeest betaal voor de kinderen dan ben ik blut en ik ben bang voor de volgende smerige streek van haar. Terug naar Nederland is geen optie.

Kan iemand mij helpen en/of advies geven om een nieuw adres te vinden, zodat ik opnieuw kan beginnen en de hel waarin ik nu leef achter me kan laten? Ik ben niet slecht, misschien wel goedgelovig en naïef.

Als ik mijn jaaropgave binnen heb dan heb ik meer dan 800.000 thb en wil ik z.s.m. verhuizen, misschien heeft u of weet uw ergens een appartement of huisje te huur (dicht bij strand en/of zwembad).

Wie kan mij a.u.b. echt helpen en zeg of denk niet als reactie” This is Thailand” of “No money no Honey” ook al is dit voor mij nu wel de keiharde realiteit.

Ik had een zes goede jaren in Thailand, maar het laatste jaar plukte zij mij helemaal kaal, maar ik ben sterk en kom er  mentaal en financieel wel overheen.

Met vriendelijke groet en in afwachting van serieuze z.s.m. reacties,

Ronald

33 reacties op “Noodkreet: wie kan mij helpen? (lezersinzending)”

 1. Erik zegt op

  Ronald, wat een trieste situatie. Wat ik je kan adviseren:

  1. Als post verdwijnt zou ik uitkeringsorgaan/pensioenbetalers een p/a doorgeven in NL. Je hebt vast wel familie daar? Die nemen de jaaropgave in en sturen jou een scan. Die print je uit en je hebt wat je wilt. Zorg dat je thuis de spullen en jouw computer kunt afsluiten. Als jouw paspoort verdwijnt heb je een giga probleem dus doe daar iets aan. Vrienden-NL-ers in de buurt en een kopie op zak…?

  2. Je kunt jouw bankpas verliezen; meld dat de bank en je krijgt een nieuwe. Maar krijg je dan ook een andere pincode? Kijk daar eens naar. Anders moet je een tweede betaalrekening openen en een pinpas vragen waarvan je de code geheim houdt.

  3. Verhuizen en kinderen en vrouw niet ondersteunen? Ik denk dat je dat niet gaat lukken in Thailand. Dan heb je geen andere keus dan Thailand te verlaten want men komt je op het spoor. Overigens ben je dan in NL ook niet echt veilig voor maatregelen. Zie punt 4.

  Raadpleeg een jurist en niet een die ‘zij’ kent. En wel hierom: wat ik niet duidelijk lees is of je nu nog wel geld hebt. Is die 800.000 veilig of kan zij daar ook bij? Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd?

  4. Overweeg ernstig echtscheiding. Daar heb je die jurist voor nodig. Vertrek zelf zo spoedig mogelijk uit dat huis (staat de huur op jouw naam? Zeg de huur op!) maar ik denk dat je niet ontkomt aan een onderhoudsplicht als je getrouwd blijft. Verhuis daarna naar de andere kant van Thailand of verlaat het land, afhankelijk van haar reactie op jouw voornemen tot echtscheiding.

  • Ger-Korat zegt op

   Dat punt 3 schrijf je hier maar er is nergens onderbouwing van je verhaal. Zoals sommigen weten wordt er incidenteel iets via de rechterlijke weg geregeld maar afdwingen van een soort van alimentatie en uitvoering en verder is niet aan Thais besteed en/of hebben er geen boodschap aan, sterker nog ik heb nog nooit iets gelezen of van iemand gehoord over een afgedwongen alimentatie maar wel dat als er wat geregeld werd dat de vader vrijwillig bijdraagt voor de kinderen. Laat staan als er een buitenlander bij betroken is, er kan toch niets worden afgedwongen of beslag gelegd en een verblijf in Thailand staat helemaal los van schulden of verplichtingen of alimentatie.

   punt 4 is ook zo wat, getrouwd dan kan er helemaal niets afgedwongen worden, dus mijn advies is gewoon vertrekken en elders iets huren, condos genoeg voor 2000 tot 5000 baht buiten de toeristen plaatsen. Niet scheiden naar gewoon vertrekken dan kan je financieel niets overkomen of worden verplicht. Huur opzeggen ook zoiets, gewoon vertellen en niet meer betalen is de Thaise manier.

   Vertel de bank dat de code ten onrechte bekend is bij de partner en vraag een nieuwe pincode, de bankbediende loopt nadat de nieuwe codebeschikbaar is met je mee naar de automaat en je kiest een nieuwe code, niet moeilijker maken dan dat het is.

   • Ger-Korat zegt op

    ad punt 1, jaaropave kan je via digitaal inloggen altijd verkrijgen, wat is het probleem dan als de papieren versie kwijt is?

    En zo kan ik nog wel meer adviezen geven. Geen beren op de weg zien die er helemaal niet zijn.

 2. Sake zegt op

  Hallo,
  Als allereerste zou ik m’n pincode veranderen.
  Dan is het zaak dat je gaat scheiden. Als ze meewerkt kan dat bij de gemeente en in een kwartiertje gepiept.
  Nu ben je vrij man en een huurhuis vind je talloze op internet in alle soorten en maten
  Sterkte man!

  • Erik zegt op

   Sake, kun je de pincode veranderen als je de huidige code niet weet? Die pincode kun je toch alleen wijzigen als de kaart in de machine steekt? Of kan dat aan de balie?

   • Ger-Korat zegt op

    Las dat je naar de balie van je bankkantoor gaat met je paspoort met je je bankkaart en je bankboek als je deze 2 nog hebt is dat beter, zoniet volstaat je paspoort. Daarna wordt direct bij de bank een nieuwe bankkaart gemaakt waarbij je in de automaat , ATM, je nieuwe pincode kan invoeren behorende bij de nieuwe kaart. En vraag de bank om de oude kaart te blokkeren, als ze dit al niet standaard doen bij uitgifte van een nieuwe kaart.

 3. Henk zegt op

  Ik kan U waarschijnlijk wel aan een huis met zwembad helpen om te huren in Huahin

  • Ronald zegt op

   Beste Henk,
   Als uw mij zou kunnen helpen zou ik uw heel dankbaar zijn.
   Hoeveel is de huur per maand?
   Gaarne zsm uw reactie.
   En dan zal ik zo spoedig als mogelijk scheiden en mijn visum veranderen van marriage naar Retirement O.
   Gaarne zsm Uw reactie.
   Met vriendelijke groeten,
   Ronald Rijntjes
   Sattahip

   • Kees 2 zegt op

    Beter eerst vertrekken en later scheiden.
    Wel zo veilig… als madam woest wordt.

  • André zegt op

   Geachte Henk ; zou U mij het adres en huurprijs kunnen zeggen , want ik zoek met mijn Thaise vrouw een appartement of huurhuis en dit voor lange basis omdat ik maar enkele maanden naar België terug moet en wij zeker 9 maanden in Hua Hin zouden verblijven . Met vriendelijke groeten

 4. HAGRO zegt op

  Vreselijke situatie Erik.
  Je weet nu wat voor vlees je in de kuip hebt.
  Beoordeel een mens naar zijn handelen en niet naar haar mooie praatjes.
  Ga zo spoedig mogelijk scheiden, werkt ze niet mee dan is wellicht verhuizen naar een ander Aziatisch land een optie?

  • Erik zegt op

   HAGRO, ik ben niet de topicstarter…. Heb slechts een advies gegeven en gelukkig dragen anderen ook bij. Ronald zal zo wel een beeld krijgen van wat hij minimaal moet regelen en waar de twijfels liggen.

 5. Pjotter zegt op

  Qua bankrekening vermoed ik dat de rekening alleen op jouw naam staat ? Dit omdat bij de jaarlijkse verlenging, indien je voor ‘banksaldo gaat’ ipv visumondersteuningsbrief, deze Thaise bankrekening alleen op jouw naam moet staan. Bij een gezamelijke rekening eist men meestal een dubbel bedrag.

  Dus lijkt me dat jij de betaalpas kunt blokkeren ?

  Weet niet of je een app op de telefoon hebt van je bank ? Heb even gekeken bij ‘mijn’ Kasikorn en Bangkok bank, en in beide apps kun je de debitcard blokkeren. Dit staat compleet los van de pincode van je debitcard. Zo niet, zou je de app van je bank alsnog kunnen downloaden en activeren ? (En daarna de debitcard blokkeren).

  Verder de tips van Erik idd. Zeker ook proberen alvast een nieuwe bankrekening te openen.
  Weet ook niet of je nog een NL bankrekening hebt ? Je kan dan voorlopig ook het UWV vragen dit NL rekeningnummer te gaan gebruiken om de UWV uitkering op te laten storten. Daarna kun je dit overmaken naar je nieuwe Thaise bankrekening.

  Denk als je dit financiële deel hebt geregeld, dat je al heel wat rustiger wordt. Zeker als je van je uitkering, desnoods gecombineerd met bankgeld, je jaarextensies kunt veilig stellen.

  Suc6 en sterkte in deze klote periode

 6. Jan Hoekstra zegt op

  Direct stoppen met zo’n dame. Weglopen en nooit meer contact mee zoeken, dat is echt de enige oplossing. Verhuis ver van haar en verander alles. Ben niet die softe westerling die na een maand weer contact gaat zoeken, nooit meer contact en verhuis ver van haar en haar ellende. Dit houdt nooit op, het is NOOIT genoeg.

 7. Ton zegt op

  Beste Ronald,

  Jij hebt je wel behoorlijk laten manipuleren en jij bent vergeten om ook aan jezelf te denken. Dat is in Thailand dodelijk. Zeker als je getrouwd bent met een Thaise. Maar oké, wat gebeurd is, is gebeurd.

  Nu Ronald, het is inmiddels wel duidelijk wat voor (stinkend) vlees jij in de kuip hebt met die vrouw van jou. Het is zaak, dat jij zo snel mogelijk jezelf geheel en al losmaakt van die vrouw.

  Mijn advies:
  1) Neem een andere bankrekening bij een andere bank alleen op jouw naam en houd alle codes geheim. En zorg ervoor dat alle bankpasjes buiten haar invloedsfeer blijven.
  2) Zet al jouw overgebleven geld, wat jij in Thailand hebt, op die rekening.
  3) Indien het mogelijk is, open een nieuwe bankrekening in Nederland laat daar al jouw inkomen op storten. Maak vervolgens alleen voor jouw persoonlijke levensonderhoud in Thailand online minimale bedragen over van jouw Nederlandse bankrekening naar jouw nieuwe Thaise bankrekening. Zodra deze stortingen zijn gedaan en op jouw Thaise bankrekening staan, haal jij deze rekening leeg en steek het geld in jouw zak.
  4) Schaf een kluisje aan. Waarin jij al jouw belangrijke documenten, jouw paspoort, jouw rijbewijs, jouw pinpassen, jouw creditcards, sleuteltjes van auto en motorfiets, jouw smartphone, tablet en portable, sieraden, etc. in bewaart.
  5) Breng alles wat van waarde is onder bij een stalling. Ik denk aan computers, TV’s, geluidsinstallaties en ook deels jouw kleding, etc. Zeg maar tegen jouw vrouw dat jij geen geld meer hebt en jij dit allemaal moet verkopen om haar en haar kinderen voorlopig nog te kunnen onderhouden.
  6) Zolang jij nog in dat huis woont met jouw vrouw en haar kinderen, zorg er dan voor dat, ook jouw auto en motorfiets, etc. bij een betrouwbare instantie wordt ondergebracht, kan een vriend zijn die zij niet kent (maar absoluut geen Thai).
  7) Neem in de woonplaats waar jij woont in Thailand een postbus en laat daar al jouw post, met name die uit Nederland, naar toe sturen.
  Bovenstaande vier punten houdt jij geheim voor jouw vrouw. Zij mag dus niet eens weten dat jij ook maar iets doet wat er op lijkt! Zij mag dus geen argwaan krijgen omtrent deze handelingen.
  8) Zoek een advocaat die goed Engels spreekt. Ik weet wel een (zeer) goed advocatenkantoor in Thailand, die ook Nederlands spreken en zeer goed bekend staan. En ga zo snel als maar enigszins mogelijk is: SCHEIDEN.
  9) Ga weg uit dat huis en weg van haar.
  10) Neem emotioneel afscheid van haar en van die kinderen van haar. Doe jij dat niet, dan wordt dat hoogstwaarschijnlijk uiteindelijk jouw definitieve financiële ondergang. Met alle praktische en emotionele gevolgen van dien. Want zij zal blijven plukken.
  11) Tot jij gescheiden bent van jouw vrouw ga jij low profile leven.
  12) Is de scheiding er eenmaal definitief door, dan ga jij ergens anders in Thailand wonen. Ver weg van waar jij nu woont in Thailand.

  Maar ik ben bang (ik ben er eigenlijk wel zeker van) dat zij niet zal meewerken aan de scheiding. Want dan is zij minder zeker van haar inkomen, waar jij voor zorgt. Dus dat gaat hoogstwaarschijnlijk een hele en mogelijk lang durende klus worden.

  Wat ik niet begrijp is:
  “Als ik mijn jaaropgave binnen heb dan heb ik meer dan 800.000 thb.” Een jaaropgave is een document wat jouw inkomen vermeld. Dat staat los van fysiek geld! Dus hoe bedoel jij dat? Of bedoel jij met jaaropgave jouw jaarinkomen? Maar uitkeringen worden per maand uitgekeerd en niet per jaar. Dus ook dan begrijp ik het niet.

  Wat ik ook niet begrijp is:
  “wil ik z.s.m. verhuizen, misschien heeft u of weet uw ergens een appartement of huisje te huur (dicht bij strand en/of zwembad)”
  Jij plaats hier een ‘NOODKREET’, dat wil naar mijn idee zeggen dat jij jouw situatie als zeer ernstig ervaart, eventueel zelfs als hopeloos. Maar jij maakt je nog wel druk om een eventueel zwembad. Man in jouw situatie zou ik overal reuze blij mee zijn, als ik maar verlost werd van die vrouw van jou. Het zou niet eens bij mij opkomen om aan zwembaden en/of kort bij het strand te gaan wonen. Dus dit rijmt niet met elkaar. Enerzijds NOODKREET en anderzijds nog eisen stellen.

  Overigens zijn er in Thailand meer appartementen te huur dan er farangs wonen, dus met het vinden van een appartement zal je geen problemen ondervinden. Hier in Jomthien zijn er appartementen te huur (ca. 45 m2 en ingericht) met een enorm zwembad voor ca. THB 8.000/mnd. Met loopafstand tot winkels, restaurants, markt, bars, etc. Ook het strand is slecht een tien minuten lopen van deze appartementen. Stel je minder eisen, dan kan je al voor een slordige THB 3.000 tot THB 4.000 een onderkomen huren.

  Ik wens jou sterkte,
  SiamTon

 8. Grumpy zegt op

  Beste Ronald, je bent in een hele nare situatie beland en dat is zeer triest. Je denkt iemand na 5 jaar samenwonen te kennen: een Thaise vrouw met 3 kinderen. Je huwt haar, dus krijg je de zorg over haar 3 kinderen op, je verkoopt je huis, je gaat definitief in Thailand wonen, en dan blijkt jouw vrouw een eigen agenda te hebben. Je wilt uit deze situatie, orde op zaken stellen en opnieuw beginnen.
  Goed. Je vraagt om een serieuze reactie, aldus bij deze. Stap om te beginnen eerst maar eens uit je emotie, stop met jammeren en kijk zakelijker naar jouw ontstane omstandigheden. Je hebt er zelf een groot aandeel in gehad en daarmee de regie over je leven uit handen gegeven. Je wilt die terug. Prima, maar neem dan wel emotioneel meer afstand van vrouw en de kinderen. Een hard gelag maar als je sentimenteel gaat reageren ben jij op den duur flink de klos.

  1- Vraag lezers op Thailandblog of iemand woonruimte te huur heeft. Vermeld dan wel waar je woont en eventuele wensen- “dicht bij strand en/of zwembad”. Heb het ook niet over waarom je nieuwe woonruimte zoekt want dat kan mensen afschrikken. Voorbeelden? Klik op de link- https://www.thailandblog.nl/?s=appartement+te+huur&x=24&y=10

  2- Ga naar jouw Thaise bank met bankboekje, pinpas en paspoort en laat een nieuwe pincode aanmaken. Zorg ervoor dat je die onthoudt!! En geef die code niet aan anderen!
  Je hoeft de bankmedewerkers niet op de hoogte te stellen waarom en hoezo je een nieuwe pincode nodig hebt. Je bent huidige vergeten, je hebt een nieuwe nodig. Klaar. Regel online bankieren en geef geen inlogcodes aan jouw vrouw.

  3- Ga scheiden. Zoek een goede jurist in de plaats waar je woont of vraag lezers van dit blog of zij een goed kantoor kennen.Voorbeelden? Klik ook nu op de link= https://www.thailandblog.nl/?s=advocaat&x=0&y=0 Wees ervan bewust dat door echtscheiding je te maken hebt met een ex, en zorg blijft dragen over haar 3 kinderen. Maar beperk de schade.

  4- Maak een MijnUWV account aan en download jouw benodigde jaaropgave- https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/bekijken-jaaropgaaf.aspx

  5- Ga naar Immigration en vraag daar wat je moet/kunt doen om jouw verlenging van verblijf veilig te stellen. Ben je in juni as gescheiden kun je geen gebruik meer maken van Thai Marriage, maar keer je terug naar Retirement. Je hebt nog 400K ThB op de bank, dus kun je gebruik maken van de combinatiemethode: jouw banksaldo plus jaarinkomen minstens 800K ThB. Vraag Lung Addy/RonnyLatYa zo nodig om advies: https://www.thailandblog.nl/contact/

  6- Blijf komende maanden/jaren weg bij de vrouwen en reflecteer op jezelf want het moge duidelijk zijn dat je jezelf het beste help door van je naïviteit af te komen. Door te ondernemen wat nodig is komt je zelfvertrouwen/eigenwaarde terug en wordt je weer baas over je eigen leven. Sterkte en succes.

  • Ger-Korat zegt op

   Ad punt 3: het zijn niet zijn kinderen dus hij heeft 100% geen zorgplicht, niet tijdens en niet na het huwelijk. Vrij duidelijk.
   Daarnaast als je getrouwd bent heb je helemaal geen zorgplicht en hoef je geen baht aan haar te betalen, waar haalt een ieder toch dat Thaise sprookje vandaan, het is in Thailand net als in Nederland dat een ieder geacht wordt voor zichzelf te zorgen. Bij een scheiding kan er over een alimentatie voor de vrouw worden gesproken maar dat is toch nooit af te dwingen en de vrouw zal toch ook veel geld voor een advokaat dienen te betalen (wat ze niet heeft) en dan nog een uitkomst waarbij het vast staat dat als een partner niet betaalt er toch geen enkele weg is om het af te dwingen.
   Ik zou zeggen blijf lekker getrouwd en verdwijn uit haar leven dan kan ze ook niets aanhangig maken en ook geen beroep doen op financiële ondersteuning na een scheiding, 100 % zeker. En na een jaar of 3 vraag je eenzijdig een scheiding aan en vertelt niet te weten waar de echtgenote is en dan kan het geregeld worden, allemaal niet zo moelijk om te regelen. Met hulp van de advokaat, deze vertelt wel hoeveel nodig is, kan je de scheiding dan regelen en kun je later een beroep doen op een alleenstaanden AOW, scheelt weer een Euro of 400 per maand wat je extra krijgt, nog een reden om nooit te trouwen.

   • Eduard zegt op

    Precies Ger-Korat zo heb ik het gedaan, Na 3 jaar uit haar zicht, heb dan direct en zonder twijfel een advocaat ingeschakeld, koste mij al met al 40,000 Baht, ben nu vrij als een vogel in Thailand.

 9. peter zegt op

  Allereerst, dit gebeurt niet alleen in Thailand, maar net zo hard zoals bv. in Nederland.

  Je hebt je huis verkocht en al het geld is weg? Dan praat je toch over miljoenen baht?
  Je MOET scheiden, indien je dit niet doet, blijf je verantwoordelijk voor haar. En dus zal zij waarschijnlijk naar politie gaan om dat te regelen, aangifte te doen. Daar ben je dan niet bij.
  Ik heb ooit eens met een Thaise vrouw contact gehad, die zei dat ze om deze reden getrouwd bleef, totdat ze een ander had ontmoet, die het over zou nemen. Voor mij reden niet verder te gaan. Vond haar wel eerlijk daarin. of …dom?

  Evt. rekeningen zal je DIREKT MOETEN veranderen, zodat zij daar niet verder op kan. Doe je dat niet, wel dan kan je net zo goed door gaan in bestaande relatie.
  Aangifte doen met je vrouw(?) als tolk (dievegge) is onzin. Je zou een zelfstandige tolk moeten in huren.
  Of was dit de vriendin waar je het over hebt? Immers je bent getrouwd, dus vrouw. Verwarrend.

  Moet je toch wel, want je MOET scheiden, kan je niet voor weg lopen. Immers jij blijft in Thailand onder andere visa. Je bent dan digitaal geregistreerd en wellicht makkelijk te koppelen aan een politie rapport.
  Met alle negatieve gevolgen van dien. Je kan weg gaan, maar je blijft bekend.

  Indien je getrouwd blijft en daardoor zorgplicht hebt, zal een verblijf voor je vrouw essentieel blijven en zal je moeten blijven betalen voor een onderkomen en alles, voor haar en de rest.
  Een Thaise man komt er wellicht makkelijker mee weg, maar jij niet, een farang.

  Een wijze les voor de toekomst geleerd, ik heb zelf ook door schade en schande geleerd.
  Ik herinner me de tekst van een song: “Als het gaat om geld, als het gaat om vrouwen. Vertel me wie kan je dan nog vertrouwen”. En zeker de combinatie van deze 2.
  Houdt ze nu ook compleet gescheiden en laat me nooit meer vermurwen tot openbaring, delen.

  Wat betreffende de pin code, zet die in je telefoon. In je contacten maak je een naam (fictief of echte naam) aan met telefoon nummer, waarin je de pincode verwerkt. Ok, wordt lastig als je geen lijst aan namen erin hebt. Of zet het in je email adres welke je hebt? Ja, ok heb je een pw voor nodig, welke je moet onthouden.
  Maar bedenk dan dat je nooit iemand erover verteld, nooit je pin afgeven, ook al is het je vrouw of zo !

  Weg gaan, een optie. Afhandelen, een betere optie.
  Je praat over een hel, kan ik me geheel voorstellen. Echter nu is het de hoogste tijd je financiën te scheiden van je vrouw. No more, mister nice guy !

  • Steven zegt op

   In principe geen plicht voor alimentatie:
   https://www.siam-legal.com/legal_services/Spousal-Support-for-Divorce-in-Thailand.php

   Verdwijn stiekem, zeg niet dat je wilt scheiden, maar vertrek. Als zij weet dat je gaat vertrekken en zij is heel erg slecht, dan kun je een ‘ongeluk’ krijgen, zij begraaft je ergens en vangt nog vele maanden jouw uitkering.
   En echt: er zijn buitenlanders vermoord door hun ‘lieve’ Thaise vrouw.

   Kom maar naar Jomtien, ik help je vinden met een studio.
   [email protected]

   • Steven zegt op

    Sorry, hier boven verkeerde email: [email protected]

    Maak je niet druk over scheiding: ken iemand die na paar maanden huwelijk ontdekte dat zij geld stal. Hij stuurde haar weg, na 5 maanden smeekte zij hem of hij svp van haar wilde scheiden.
    Vroeg geen geld, wilde alleen scheiden

    • Grumpy zegt op

     Steven, je zit er naast. De link die je opgeeft betreft de spouse-echtgenote. Over de kinderen staat het volgende vermeld: I

     In tegenstelling tot partneralimentatie is kinderalimentatie in Thailand verplicht. De Thaise wet verbiedt partijen zelfs om een ​​overeenkomst te sluiten waarbij een of beide partijen zijn vrijgesteld van het betalen van kinderalimentatie in geval van een scheiding.

     De volgende factoren bepalen hoeveel kinderalimentatie moet worden gegeven nadat de echtscheiding is uitgesproken:

     de leeftijd van de kinderen;
     de opvoeding van de kinderen;
     de gezondheid van de kinderen;
     de levensstijl waaraan de kinderen gewend zijn;
     de financiële draagkracht van elke ouder.

 10. Steven zegt op

  Vertrek zsm, desnoods morgen. Verzin een smoes, bijv dat je een vriend in BKK of elders gaat bezoeken.
  Of dat je je jaaropave of ander document op de NL ambassade moet laten legaliseren.

  Er wordt jou gevraagd in mei schoolgeld voor 3 kinderen te betalen, ze heeft al 300,000 baht van jou gepikt, dus je wilt niet ook nog dat schoolgeld betalen, dus WEGWEZEN!
  Niet eerst een scheiding aanvragen, zolang je nog onder 1 dak woont met haar: je kunt wakker worden zonder ‘jonge heer’, of wellicht krijg je een ‘ongeluk’.

  Heb je een vriend met een auto die jou kan ophalen? Is zij weleens een halve dag weg? Vertrek met de noodzakelijke spullen, evt laat je later door iemand andere zaken ophalen.

  Ga misschien naar Jomtien, Pattaya. Hoogseizoen is voorbij en je huurt voor minder dan 10,000 baht een studio.
  Huur eerst ergens een kamer voor een week of zo (Jomtien Long Stay hotel (goedkoop) heeft altijd wel wat vrij als je midweeks aankomt; of kijk in soi 3 Jomtien, veel goedkope guesthouses daar) en zoek daarna een leuke studio vlakbij het strand of klein huis iets verder weg. Er is een overvloed aan accommodaties!
  Ik wil wel iets voor je boeken (als je dat prettig vindt) voor de eerste dagen, of kan je wat tel nrs en adressen sturen: [email protected]

  Dan werd hierboven in een reactie genoemd dat je misschien alimentatie moet betalen.
  Dat is niet een automatisch recht, maar wel mogelijk (op basis van jurispurdentie), als jij de oorzaak bent van de scheiding:
  https://www.siam-legal.com/legal_services/Spousal-Support-for-Divorce-in-Thailand.php
  Spousal support is not mandatory in Thailand. There is no law which obligates the giving of spousal support, or one which dictates the amount to be given after the divorce is granted.
  However, recent jurisprudence supports the giving of spousal support if the erring spouse (and eventually the paying spouse) is the only reason of the collapse of the marriage. (Aannemelijk is dat zij jou bestolen heeft; neem je weleens gesprekken op als je ruzie hebt?)

  Mocht je niet je marriage-visum (extension van verblijf)) kunnen omzetten naar verlenging op basis van 800,000, doe een borderrun naar Cambodia, kom binnen op visum-extension voor 30 dagen, zet dit na na 10-14 dagen (ongeveer) om naar Non-O, en 2 maanden daarna vraag je verlenging aan voor een jaar op basis van 800,000 die dan 2 maanden voor einde 90 dagen verblijf op basis van non-O op je rekening hebben moeten staan.

  Ben je niet gerust op langer in Thailand verblijven, ga een half jaar naar Cambodia, bijv Kampot (goedkoop) en bekijk even wat zij doet. Zij kan scheiding aanvragen een jaar nadat jij vertrokken bent.
  https://www.expatden.com/cambodia/best-places-cambodia/

  Jij vermoedt dat zij jouw jaaropgave zoek gemaakt heeft… wellicht hoopt zij dat je je verlenging niet krijgt en wil ze jou op deze manier kwijtraken? Zij maakt juw leven niet voor niets tot een hel, ze pikte 300,000 baht (en ze weet dat jij weet dat zij het gepikt heeft, dus ze heeft het risico genomen dat jij haar als dief beschouwt en om die reden weg kunt gaan.

  Anyway: vertrek zsm (morgen?) en laat de rest van je leven (morgen?) beginnen!

 11. Raymond zegt op

  Waar haalt ‘bijna’ iedereen toch de zorgplicht en alimentatie vandaan. De enigste die het juiste vertelt omtrent dit, is ger-korat.

  • Erik zegt op

   Raymond, ik begrijp bovenstaande opmerking van jou niet. Zie de link van Steven hierboven; die link sluit onderhoudsbijdragen niet uit. Er staan daarentegen wel ‘als .. dan’ voorwaarden die een rechter zal invullen aan de hand van mededelingen en bewijsstukken van beide partijen.

   • Raymond zegt op

    Mijn opmerking is heel duidelijk. Idd wat jij zeg “als… en… dan”. De vraagsteller geeft duidelijk aan dat het niet zijn kinderen zijn en geeft ook aan hoe de situatie is. Dus wijzen op een link van ‘als of dan’ is in deze niet echt van toepassing. Uitzonderingen in zeer speciale gevallen daargelaten, maar die vlieger gaat hier niet op op basis wat de vraagsteller beschrijft. Dat er vrijwillig iets geregeld wordt is echter altijd mogelijk, maar de praktijk zal uitwijzen dat er de vrouw niets te eisen heeft. Dit alles heb ik ondermeer ook uit eigen ervaring met de Thaise ex van mijn vrouw en met vele lotgenoten van de situatie van mijn vrouw. Ik zorg vrijwillig voor de kinderen van mijn vrouw en de ex, terwijl hij de biologische vader is, geen ene reet doet. Mijn vrouw had verschillende bevriende advocaten geraadpleegd, en kreeg van iedereen te horen dat ze er gewoon alleen voorstond en geen schijn van kans had op ondersteuning. Ook andere vrouwen in deze situatie kregen stuk voor stuk hetzelfde te horen. Als je de link aanhaalt klinkt dat wel leuk maar de praktijk is anders. Vergeet niet dat regels en uitvoering in Thailand niet altijd hand in hand gaan. Maar als jij het beter weet… Prima hoor.

    • Erik zegt op

     Raymond, dat is dus jouw ervaring. Met de nadruk op ‘jouw’. Mijn ex heeft ook die ervaring met de pa’s van haar kinderen (nee, dat ben ik niet…) die nimmer hebben gedokt.

     Maar die link staat er niet voor niets en er zijn dus gevallen waarin wel degelijk onderhoud van ex of kinderen werd opgelegd. Wel, waarom dat dan niet tegen Ronald zeggen? Hij vraagt informatie en ik zie niet in waarom dat niet volledig zou mogen zijn.

     • Raymond zegt op

      Beste Erik, Als je mijn reaktie nog eens goed leest, dan geef ik daarin aan dat niet alleen de situatie van mijn vrouw maar ook vele lotgenoten van haar zonder uitzondering niks geen financiële ondersteuning krijgen. Dus niet alleen Mijn ervaring. De geraadpleegde advocaten wisten allen van de uitzonderingen on de door jouw genoemde link, en gaven onmiddellijk aan dat dit weliswaar klopte, maar dat dit in de praktijk niet werkt. Bovendien stelt vraagsteller dat het niet ‘zijn’ kinderen zijn, dus heeft hij sowieso hiervoor geen zorgplicht. De andere voorwaardes in de link zijn ook niet van toepassing op deze situatie. Dus de vraagsteller attenderen op deze link heeft weinig nut. Wet en uitvoering is in deze, zoals zo vaak in Thailand, niet gelijkgestemd. Ook dat is niet alleen Mijn ervaring, maar wat iedereen wel weet.

  • William-Korat zegt op

   Zo is dat Raymond.

   Mijn mond valt open hoe sommige van de reageerders hun advies is en oordeel.
   Het verhaal van Ronald zit vol met gaten die het zelf heel subtiel, goedgelovig en naïef noemt.
   Er zijn best wel wat partners in Thailand die de boel in de maling nemen, maar daar zijn de meeste Thailand bewoners naar een periode wel op ingespeeld, maar waar niet.
   Ronald zijn zelf benoemde goed gelovigheid en naïviteit tart iedere realiteit ietsje te veel.

   Stappen te doen naar de bank codes pinpas veranderen en dus een nieuwe aanvragen.
   Trek je harde schijf uit je PC of neem dat hele ding mee of/en duw je laptop in je vakantiekoffer samen met documenten kleding, huur een kamer voor een maandprijs in een hotel naar keuze, handjeklap lijk mij zeker in de drie sterren of minder klasse geen probleem.
   Excuus, even uitwaaien naar je partner toe.
   En onderhandel van daaruit met een advies Lawyer hoe het leven er verder uit gaat zien.
   Roerend goed afboeken.
   En regel je IMM als toekomstige ‘alleenstaande’.
   DigiD idem.
   Of zijn dat zaken die je in je uppie niet aankan gezien de ‘noodkreet’?

 12. Henk zegt op

  Beste Ronald
  Vanaf wanneer zou je hier een huis met pool willen huren.
  Heb je voor mijn een contctadres om verder met jou te communiceren. groet Henk

 13. Andre Chiangmai zegt op

  Beste Ronald,

  Ik heb velen adviezen gelezen die naar je toe gestuurd zijn,
  Mijn vraag heb je een Dgid zoniet dan kan je dat aanvragen bij de Nederlandse Ambasade in Bangkok,
  Daar mee kan je bijna alles regelen in Nederland.
  Groet Andre

 14. Sjaak S zegt op

  Wanneer ik van mijn vrouw weg zou willen, is het toch heel eenvoudig, denk ik zo. Gewoon de belangrijkste spullen in de auto doen en wegwezen. Scheiden kun je later wel. Kinderen? Vergeet ze. Het zijn niet eens jouw kinderen. Onderdak? Het wemelt in Thailand van leegstaande woningen of desnoods vakantiehuisjes. Je verhaal geeft de indruk dat jij zelf niet veel zelfstandig kunt doen. Ik zou het niet eens in mijn hoofd halen om hier op Thailandblog in die situatie om hulp te vragen.
  Je krijgt het wel, maar dan zet je je toch bij mensen in een situatie waarin je dan ook weer van die mensen afhankelijk bent.
  Ik ken je niet en mag geen oordeel geven, maar tot nu toe is alles wat jij vraagt niet erg moeilijk te doen.
  Ik denk zelfs dat dit een reden kan zijn van het gedrag van jouw vrouw. Had je wat steviger in je schoenen gestaan…Wie weet of je dan in deze situatie zou zijn gekomen. En mocht jij weer rijp zijn voor een nieuwe relatie, kan ik jou alleen maar het advies geven jouw centen zelf te beheren.
  Geef je vrouw nooit meer dan je voor jezelf nodig hebt. Haar kinderen en haar familie zijn niet jouw verantwoordelijkheid.

  • Niko zegt op

   ‘Ik ken je niet en mag geen oordeel geven…’ En toch doe je niets anders dan oordelen.

   ‘Ik zou het niet eens in mijn hoofd halen om hier op Thailandblog in die situatie om hulp te vragen.’
   Wat is hiervan de meerwaarde? Wat draagt dit bij tot de vraagsteller zijn probleem? Deze reactie zorgt er enkel voor dat personen in gelijkaardige situaties gaan twijfelen om hier raad te vragen. Uit de andere talrijke reacties hier blijkt trouwens dat zijn vraag om hulp op zijn plaats is, want hij krijgt veel zinvolle raad.

   Of mogen hier enkel stoere mannen posten die stevig in hun schoenen staan?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website