Door @HayeurJF – CC BY-SA 2.0

Het leven zit vol verrassingen. Zo blijkt mijn (jonge) Thaise vriendin een oud liedje van een Nederlandse artiest geweldig te vinden. Als ze het hoort staat ze te dansen in de kamer. Wie had dat gedacht?

Little Green Bag is een hit van de George Baker Selection uit 1969. In 1992 werd de single met veel succes gebruikt als intro van de film Reservoir Dogs van Quentin Tarantino en bereikte het nummer tevens de nummer 1-positie in de Japanse hitparade nadat het gebruikt werd bij een Japanse whiskyreclame. George Baker (zijn echte naam is Hans Bouwens) is er rijk van geworden.

Hoewel ik het zelf ook een leuk liedje vind, had ik nooit verwacht dat mijn Thaise vriendin van 29 jaar gaat dansen als ze de song hoort. Vooral omdat zij eigenlijk alleen maar geïnteresseerd is in moderne popmuziek zoals Justin Bieber en dat soort ongein.

Misschien een idee voor George Baker om het ook in Thailand uit te brengen?

Wat ik mij afvroeg of andere expats ook dergelijke ervaringen hebben? Dus liedjes van Nederlandse bands/zangers die Thai leuk vinden? Ben erg benieuwd.

Ingezonden door Arnold


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: Little Green Bag van George Baker valt in de smaak bij mijn Thaise vriendin”

 1. Roy zegt op

  Heb een tijdje met mijn Thaise vrouw Noy in Duitsland gewoond, tijdens ons oponthoud daar was ze verplicht Duits te leren vanwege de wet “Familienzusammenführung” we keken daarom ook vaak naar Duitse tv uitzendingen.

  Tijden zo’n uitzending zag ze ook een keer Jantje Smit zingen, ze fond dit geweldig, heb toen gezocht of er ook een karaoke uitvoering van was (de Thais zijn gek op karaoke) en ja die was er, en ze vond dit prachtig.

  Weken later op de les stonden ze er versteld van hoe snel ze de Duitse taal al onder de knie had.

  Nu jaren later zingt ik zelf dit lied nog wel eens in het Nederlands, ze begrijpt er niets van, staat dan lachend te schudden met haar hoofd, ik zeg dan “now together in German” .

  https://youtu.be/O7mky4qBkOA

 2. Daniël M. zegt op

  Persoonlijk ben ik ook een fan van George Baker Selection. Heb thuis een LP liggen met zijn grootste hits.

  En dat Thaise vrouwen gaan houden van westerse muziek, is eigenlijk niks nieuws. In de grote steden in Thailand hoor je ze ook vaak…

  Mijn Thaise echtgenote – niet meer zo jong, maar altijd jonger dan ik – houdt ook van liedjes zoals van Abba en Boney M. Thuis staat de radio steeds op Radio 2 – Vlaams Brabant. Zo hoort mijn echtgenote ook Vlaamse artiesten en daar heeft zij ook een duidelijke voorkeur voor bepaalde nummers…

  Leuk toch?

 3. kevin zegt op

  jantje smit is ze helemaal weg van

 4. RonnLatPhrao zegt op

  Mijn vrouw hoort graag de Belgische Belle Perez.
  Ze zingt wel in het Spaans.

 5. theoS zegt op

  Ik herinner nog dat begin ’60 Una Paloma Blanca van George Baker uitkwam en was een geweldige hit over de hele wereld. In was toen met een schip in Singapore (toen nog een Britse colonie) en in de toendertijdse bar Tobi’s Paradise werd deze plaat continu gespeeld. Is trouwens mijn lijf lied. Heb net weer geluisterd via mijn YouTube op deze blog. Geweldig nummer. Geweldige tekst.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website