In een land waar de golven zachtjes tegen de prachtige stranden kabbelen en waar indrukwekkende tempels stoer over het landschap uitkijken, gaat er niets boven het avontuur dat wacht in de dichte, groene jungle van Thailand. In het hart van Chiang Mai, een stad die als poort naar de noordelijke jungle dient, begon mijn avontuur. Na een zorgvuldige zoektocht koos ik een tourorganisatie die een veelbelovende jungle trekking aanbood. Mijn verlangen naar avontuur riep me naar de wildernis.

Met een zucht van opwinding stapte ik in de vroege ochtendmist het dichte groen binnen, gekleed in een lange broek en stevige wandelschoenen, klaar om de verborgen schatten van de Thaise jungle te ontdekken. De gids leidde ons over ongebaande paden, waar elke stap ons dieper in het hart van de wildernis bracht. De lucht was gevuld met het gezang van exotische vogels en het gefluister van de wind door de bladeren.

Al snel vonden we onszelf slingerend aan lianen over kabbelende beekjes, onze weg banend naar de verborgen watervallen waarvan de lokale legendes spraken. Toen we de waterval bereikten, werden we beloond met het schouwspel van fonkelend water dat van de rotsen danste en in het heldere bassin beneden stortte. Het was een plek onaangeroerd door de tijd, een stukje paradijs in het hart van de wildernis.

De avond viel en de jungle omarmde de nacht met een koel briesje. Het kampvuur knetterde vrolijk terwijl we ons nestelden in onze tenten, gelegen aan de rand van een rustig beekje. Ik trok een warme trui aan tegen de avondkou en luisterde naar de symfonie van de nacht; het gezoem van insecten, het ritselen van bladeren en het verre gebrul van een wilde dieren. Dankzij mijn reiskussentje kon ik comfortabel rusten, ondanks de harde junglebodem.

De regen begon zachtjes te tikken op het tentdoek, een melodie die samenvloeide met het orkest van de jungle. Ik had mijn regenponcho en insectenspray bij de hand, voorbereid op wat de natuur ook op ons pad zou brengen. De nacht bracht een serene stilte met zich mee, alleen onderbroken door het zachte geritsel van de jungle die zich klaarmaakte voor een nieuwe dag van avontuur.

Met de ochtend kwam een nieuwe golf van opwinding en een verlangen om meer te verkennen. De jungle had nog zoveel meer te bieden en ik was klaar om elk moment van deze wildernis trekking te omarmen. Wat begon als een eenvoudige verkenningstocht, werd een onvergetelijke ervaring, een avontuur dat me voor altijd zou binden aan de betoverende wildernis van Thailand.

Ingezonden door Rudolf

2 reacties op “Lianen en verborgen watervallen: Een jungle trekking avontuur in Thailand (lezersinzending)”

  1. Hans Pronk zegt op

    Je hebt je tocht fraai omschreven Rudolf.
    En ik moest natuurlijk aan Tarzan denken: “slingerend aan lianen”. In onze tuin hebben we ook lianen maar ze kunnen mijn gewicht ongetwijfeld niet dragen en bovendien zijn ze stekelig, dus slingeren doe ik niet. Maar je kan er wel een bloedzuiverend drankje van maken en een neef van ons komt af en toe wat lianen halen om inderdaad er een drankje van te maken. Hij heeft mij eens van het verse sap van zo’n liaan laten proeven en het lukte mij pas na uren om die afschuwelijke smaak ervan kwijt te raken. Dus dat drankje is niet aan mij besteed. Maar ik ga er overigens van uit dat ik zuiver van bloed ben dus heb ik het gelukkig ook niet nodig.

  2. Jim van den Berg zegt op

    Inspirerend verhaal, dit wil ik ook! Waar was dit, hoe lang duurde de tocht, hoe organiseer je het?
    Jim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website