Beste lezers, inmiddels zijn 8 verzekeraars volledig verwerkt. Van de grote verzekeraargroepen mis ik nog: Eucare Aevitae, Zorg en Zekerheid en Eno Salland. Klik hier voor het resultaat.

Verzekeraars met een CoE goedkeuring zijn: DSW, VGZ, ASR, ONVZ, Menzis en OHRA.

DSW (krijgt 4 sterren) is enige met de gevraagde steekwoorden [Covid, inpatient, outpatient] met de gevraagde bedragen [$100.000, 400.000 / 40.000 baht].

Korte verklaringen, zelfs zonder bedragen en het niet noemen van disclaimers of beperkingen zoals “Dutch rate” of “lowest nursing class” helpen bij goedkeuring. Zie VGZ, ASR, ONVZ, Menzis en OHRA.

Deze verzekeraars krijgen 2 sterren, behalve OHRA – 1 ster. OHRA verwijst naar polis, zonder definitie te geven wat vergoed wordt.

Verzekeraars met CoE afwijzing: Bewuzt VGZ en ZK Achmea.  

ZK Achmea [ik denk alle dochters van Achmea zoals FBTO, die gebruik maken van dezelfde verklaring], heeft grootste probleem: is de enige met vette disclaimer [rubriek G]. Gebruikt veel tekst en beperkingen zoals “Dutch rate”.

Beter is om dit weg te laten zoals de verzekeraars die wel een CoE goedkeuring hebben. Achmea krijgt 3 kruisjes, vanwege de 3 genoemde factoren. Bewuzt krijgt 1 kruisje, vanwege slechts 1 beperking.

Sommige lezers zeggen dat er sprake is van willekeur. Dat verklaringen afgewezen worden, waar andere wel een goedkeuring hebben gekregen. Ik wil hiervoor bewijs zien.

Oproep: denk je dat er sprake is van willekeur, stuur svp jouw verklaring met context [soort visum, verblijfsduur, datum uitslag CoE] naar eddy.thailandblog@gmail.com.

Tenslotte, klagen helpt wel degelijk. Zie VGZ voorbeeld. VGZ gaf in 2020 de beperking “lowest nursing class”. Na klacht is dit weggehaald. Bewuzt, dochter van VGZ heeft anno 2021 exact dezelfde VGZ 2020 verklaring. Dus als je klant bent bij Bewuzt, pak de pen!

Ingezonden door Eddy


» Laat een reactie achter


Rating: 4.78/5. From 9 votes.
Please wait...

16 reacties op “Lezersinzendingen: Tussenstand 25 sept 2021 – Oproep – Engelse verklaringen zorgverzekeringen hier verzamelen!”

 1. Hans zegt op

  Beste Eddy,

  Bedankt voor deze info helaas kun je menzis doorstrepen word niet goedgekeurd door ambassade.
  Heb nu OOM verzekeringen is extra verzekering en moet nu ook nog afwachten.

  • Eddy zegt op

   Hans, stuur me svp jouw verklaring met context informatie. Want van iemand anders was deze in september geaccepteerd.

   Met jouw informatie kan ik misschien aantonen of er sprake is van willekeur. Zonder verklaring kan ik geen conclusies trekken

   Dank voor je bijdrage!

   • Michiel Spaapen zegt op

    Mijn CoE application is gisteren approved met dezelfde Menzis verklaring als een jaar geleden. Alleen andere datum erop.
    Dat moet dan willekeur zijn. Of het feit dat ik al jaren achtereen kom.
    Michiel

 2. Alain zegt op

  Hoi,
  Alvast dank voor het vele opzoekingswerk!
  Iemand een idee en liefst vanuit ervaring hoe het zit met de covidverzekering van Etihad die je krijgt bij aankoop van een vliegticket. En hoe te bewijzen?

  Groeten
  Alain

 3. judith zegt op

  De verzekeringen Menzis, Centraal Beheer en AIG hebben geweigerd de 40.000/400.000 baht te vermelden.
  Alle 3 de verklaringen zijn afgewezen door de Thaise ambassade in Den Haag, hoewel in de verklaring staat dat ALLE kosten, ook ivm covid 19, worden gedekt.
  Het betreft vluchten naar Bangkok.
  Voor de Phuket sandbox gelden andere regels.
  Je kijkt maar war je doet met deze info. Ik ga geen papieren opsturen.

  • Eddy zegt op

   Judith,

   Ik inventariseer alleen NL zorgverzekeringen. Dus kun je checken of jouw Menzis verklaring dezelfde is als wat in mijn inventarisatie staat?

   Zo ja, wanneer was de afwijzing? En betreft de afwijzing bij een visum aanvraag of een CoE aanvraag? Mijn inventarisatie hebben betrekking op een CoE aanvraag die m.i. centraal worden afgehandeld

 4. Eddy zegt op

  Ik had me voorgenomen alleen NL zorgverzekeringen [o.a. Menzis] en CoE aanvragen te inventariseren.

  Kun je wat meer context geven tav de afwijzing van Menzis? Ging het om een visumaanvraag of een CoE aanvraag?

  Ik denk een visumaanvraag, omdat de ambassade meer tijd krijgt om te beoordelen en dus kritischer kan zijn, terwijl de eisen op papier dezelfde zijn – afhankelijk van de visumsoort, maar ongeacht welk route je neemt.

  Als je naar je Menzis verklaring kijkt, komt het overeen met de verklaring in mijn inventarisatie?

  • Wil zegt op

   Sorry ik kan niet scannen maar ik heb begin december 2020 mijn Menzis verklaring opgestuurd.
   Deze werd in eerste instantie afgewezen maar na telefonisch contact met de Thaise Ambassade
   toch goed gekeurd.

   • TheoB zegt op

    Wil,

    Heb je een smartphone? Dan duidelijke foto’s maken van de relevante pagina’s, eventueel de persoonlijke gegevens doorstrepen met de beperkte bewerkingsmogelijkheden van de foto-app, en die opsturen naar Eddy: eddy.thailandblog@gmail.com

    Er zijn ook apps voor het mooi fotograferen van documenten. Bv. Microsoft Lens.

 5. Rik zegt op

  Is dit overzicht enkel voor Nederlanders en Nederlandse verzekeringen of komt daar later nog een Belgisch luik bij ?

 6. Mattheus zegt op

  Eddy,
  Alle goed gekeurde zijn re-entries of visa exemption. Dus zonder tussenkomst van de ambassade maar direct via CoE. Dus wordt er met 2 maten gemeten. In 2020 was er nog geen100.000 usd etc verplichting dat is ergens eerste helft van december 2020 ingevoerd. Mijn conclusie op basis van deze informatie is dan ook; vraag je een visa exemption aan of een re-entry dan is een engelstalige verklaring, zonder extra toegevoegde beperkingen, blijkbaar voldoende voor een CoE. Maar bij een visum met een bezoek en beoordeling door de ambassade ben je overgeleverd aan de desbetreffende ambtenaar en die kijkt naar de bedragen. Ook bij b.v. een O visum verlenging in Thailand wordt niet naar een verzekering gevraagd.
  Groet.
  Mattheus.

 7. Dirk zegt op

  Volgens mij speelt de duur van het verblijf en de visaklasse ook een rol bij de goedkeuring.

 8. Frank zegt op

  Wat een goed werk heb je geleverd Eddy. Wij zijn al jaren bij DSW tot volle tevredenheid, dus dat komt mooi uit.

  Wat ik iet zo snel kan vinden, is hoe oud zo’n verklaring mag zijn, om het CoE aan te vragen bij de ambassade. Onze polissen zijn een kalenderjaar geldig. Dus als wij bijvoorbeeld in januari willen gaan ,dan zouden we die verklaring toch medio december moeten aanvragen, denk ik zo.

  • Jos zegt op

   Nee Frank. Die kan je dan pas in januari, wanneer je nieuwe polis ingaat, aanvragen. Anders zou je die aanvraag in december kunnen doen en wanneer je die verklaring hebt alsnog overstappen naar een andere zorgverlener.

   • Mattheus zegt op

    Kan je in december gewoon aanvragen. Geen enkel probleem. Ik had mijn verklaring ook in december aangevraagd en gekregen terwijl ik pas in mei er gebruik van maakte.

 9. Jos zegt op

  Kreeg vandaag deze verklaring van DSW:
  Hartelijk dank voor uw e-mail. In verband met de drukte heeft ons antwoord langer op zich laten wachten dan normaal. Onze excuses hiervoor.

  In onze Engelstalige verklaringen worden deze inderdaad de bedragen van $100.000, 40.000 THB en 400.000THB genoemd. Graag maken wij u erop attent dat dit gebaseerd is op onze voorwaarden van 2021. Onze voowaarden kunnen jaarlijks veranderen. Wij adviseren u om de voorwaarden voor het nieuwe jaar af te wachten.

  U kunt naar ons overstappen per 1 januari 2022. U kunt zich aanmelden via onze website, http://www.dsw.nl.

  Voor eventuele vragen kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

  Met vriendelijke groet,

  Rosy Gomes Almeida
  Polisbeheer


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website