(Athawit Ketsak / Shutterstock.com)

Opnieuw een verstikkende zwarte rook door affakkelen van suikerriet velden. Spontane branden en daders liggen op het kerkhof. Daders kunnen niet gepakt worden in verband met bewijslast.

Waarom geen draconische maatregelen waar de Thaise overheid voorop loopt in dit land? Totaal verbod op vervoer en verwerking van geschroeid suikerriet op straffe van een miljoenen Baht en gevangenisstraffen voor vooral de bestuurders van de suikerfabrikanten.

De arme boeren een bijdrage laten betalen ter compensatie van meer werk zodat ze niet meer brand hoeven te stichten. Geef de controlerende ambtenaren/politie een bedrag van 1.000 baht als ze overtreders van het wettelijk verbod pakken. Je zal ongekend ijverige politie/ambtenaren zien en het probleem is opgelost.

Ingezonden door Rick

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersinzending: Weer luchtverontreiniging in de Isaan door verbranden van oogstresten”

 1. RonnyLatYa zegt op

  “De arme boeren een bijdrage laten betalen ter compensatie van meer werk zodat ze niet meer brand hoeven te stichten.”

  De arme boeren een bijdrage laten betalen ?

  “Geef de controlerende ambtenaren/politie een bedrag van 1.000 baht als ze overtreders van het wettelijk verbod pakken. Je zal ongekend ijverige politie/ambtenaren zien en het probleem is opgelost.Je zal ongekend ijverige politie/ambtenaren zien en het probleem is opgelost.”

  Denk je dat ? En wat als het nu eens familieleden van die personen die je noemt, of wanneer ze zelf eigenaar zijn van de grond en het verbranden net in hun opdracht gebeurt ?

  • Rick zegt op

   Sorry .De arme boeren een bijdrage laten betalen moet natuurlijk zijn Hen een bijdrage te geven enz.
   Wat betreft zoals je stelt familie of eigenaar van de grond Voor 1000 bath per keer worden ze zeker verlinkt want dat een hoop geld en de verrader slaapt niet.

 2. Koge zegt op

  Ik woon in Isaan en rijd ook nog wel eens hier en daar heen, Roi et, maar zie geen enkele brand meer. Terwijl
  dit een aantal jaren geleden wel voorkwam.Hier zijn alleen rijstvelden, geen suikerriet

  • Koos zegt op

   Ik woon op het platteland in udon thani maar zwarte sneeuw genoeg hier.
   Ze kunnen inderdaad oogsten en niet eerst alles afbranden.
   Doen ze ook wel eens maar dan blijven de bladeren achterop de grond.
   En je raad al wat ze daar mee doen.

 3. Jules zegt op

  Rick, het heeft er alle schijn van dat je Thailand niet (helemaal?) begrijpt… Op elk punt loopt je betoog vast: bewijslast? draconische maatregelen? totaal verbod? ijverige politie/ambtenaren? Het zijn open deuren in Thailand, waar ik niet hier en nu op kan ingaan, vanwege mijn eigen veiligheid 🙂

 4. Aad van Vliet zegt op

  Hallo, ik heb het met je te doen Rick. Al geruime tijd geleden heb ik geleerd dat het woord ‘Waarom’ alleen betekent dat je te weinig hebt geleerd! Werkt niet, accepteren wel of vertrekken als je dat niet kunt. Veel beter voor je gemoedstoestand! Als je er wel iets van wil leren het Nederlandse calvinisme af,weren en het boeddhisme bestuderen.
  Begrijp me niet verkeerd, ik doe dat niet maar ik accepteer veel meer als 10 jaar geleden en ik zeg nooit meer WHY!

 5. J.A. zegt op

  Ja het was / is in Buriram ook weer raak met verbranden…Ze staan er gewoon bij te kijken hoor degenen die het hebben aangestoken. Nog een hoop afval erbij op het vuur want dat hebben we ook niet meer nodig en hoppaa…..is echt niet zo moeilijk om aan te pakken als je dat zou willen tenminste…Gruwelijke mensen met een hele dikke plaat voor hun kop.. Maakte laatste een wandeling in de ‘prachtige’ natuur rondom Buriram en ja zoals eigenlijk na elk jaar net na de oogst..ALLES was bezaaid met afval. Flesjes, plastic, tasjes , papier, zakjes en zo meer. Letterlijk de hele omgeving was bezaaid met hun afval wat ze schijnbaar heel normaal vinden, om na het werk je eigen land en de omgeving te vervuilen…Onbegrijpelijke mentaliteit….Zelfs na 13 jaar hier heb ik nog steeds geen grip op de manier van denken.

 6. Cornelis zegt op

  Hier is het ook druk met de suikerriet oogst en veel roet.Wegbermen staan hier ook in de fik en niemand kijkt er naar.

 7. Cornelis zegt op

  Hier is het ook druk met de suikerriet oogst en veel roet.Wegbermen staan hier ook in de fik en niemand kijkt er naar. Khon Kaen

  • Cornelis zegt op

   Ik zit helemaal niet in Khon Kaen!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website