Lezersinzending: Vernieuwen Thais rijbewijs

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
21 juli 2017

Mijn Thais rijbewijs zal verlopen per augustus 2017. Dus moest er een nieuwe worden aangevraagd. In Ubon ging dat deze week als volgt:

 • Naar een dokter voor een medische verklaring, gewoon een shop langs de straat. De assistente vult de gegevens in van mijn rijbewijzen en mijn Thaise ID card. De dokter heeft het formulier al tevoren gestempeld en ondertekend. Voor 100 bht kan ik het meenemen zonder de dokter te zien. Ik deed dit omdat ik de eerste keer in Surin die verklaring moest inleveren.
 • Naar het land office om te vragen hoe verder. Nodig voor 2 rijbewijzen: 2 kopietjes van paspoort met foto, 2x van het recente visum, 2x van 2 pagina’s van het gele boekje.
 • Doktersverklaring niet nodig.
 • Als je geen geel boekje hebt, dan moet je naar het dichtstbijzijnde politiebureau voor een verklaring die bij je formulieren wordt gevoegd. Daar weet ik verder niets van.
 • Volgende dag terug komen om alle formulieren in te leveren, plus de oude rijbewijzen en voor een plenaire bijeenkomst.
 • Voor het begin van de bijeenkomst de kleuren test, rood, geel, groen en de zaal in. Een uiterst charmante dame houdt een komisch betoog van een half uur, met anekdotes betreffende wat er allemaal op de weg gebeurt.
 • Daarna betalen, 1060 baht voor twee rijbewijzen.
 • Met de betalingsbewijzen naar de camera, foto maken en na 5 min de rijbewijzen meenemen. Vijf jaar geldig.

Al met al een vlot verlopen procedure.

Ingezonden door Klaasje123


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Lezersinzending: Vernieuwen Thais rijbewijs”

 1. Maarten Vasbinder zegt op

  Heb hetzelfde gedaan in Ubon. De dokter was een iPad met een meisje er aan vast. Verklaring 80 baht.
  Geen geel boekje.
  Dus naar de politie. Verklaring kosten 300 baht. wel werd re water en koffie geserveerd.
  Plenaire bijeenkomst hoefde niet van de dame die in haar eentje in 3 uur 300 mensen verwerkte en daarna haar goede humeur bewaarde.
  Ongelofelijk hoe ze dat deed. Ze sprak bovendien een taal die ik verstond en had tijd me te vertellen, dat er mensen waren uit de hele provincie, die ze niet naar huis wilde sturen,zonder rijbewijs. Dat betekende dat ze na sluitingstijd gewoon doorwerkte. Welk bedrijf wil niet zo’n secretaresse hebben? Heb haar later een bos bloemen gestuurd. Bij mij duurde de volledige procedure 4 uur.

 2. Gerrit zegt op

  Bedankt Klaas,

  Moet over twee weken het zelfde doen, maar dan in Bangkok.

  Nu een fluitje van een cent.

  Groetjes Gerrit

 3. Perry Metselaar zegt op

  Ik ben ook in het bezit van een Thais rijbewijs voor auto en motor .Dat rijbewijs kreeg ik eerst voor 1 jaar en daarna verlenging voor 5 jaar. Nu moet ik het in januari 2018 opnieuw gaan verlengen. Ik ben ook in het bezit van het gele boekje. Echter hoorde ik dat je alleen nog maar een verlenging krijgt als je in het bezit bent van een jaarvisum in je paspoort. Klopt dit ?

  Graag een reactie, alvast mijn dank

  Gr, Perry


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website