Heb toch besloten de ambassade niet om advies te vragen want mijn vermoeden is dat de ambassade hier niets aan kan doen. Wat moet ik voor hem regelen?

 1. Dat hij een pincode nodig heeft, zodat hij kan pinnen.
 2. SVB aangezien hij 2 x een waarschuwing heeft gekregen dat hij zijn woonsituatie nog niet opgestuurd heeft en het bewijs van leven.
 3. Dat de SVB en zijn Pensioen direct over laten maken naar zijn Thaise bank.

Tegelijk ben ik bij mij thuis op de website van de SVB gaan uitzoeken omtrent de woonsituatie, hier ga ik mee werken. Ook met als reden dat hij  verzorging nodig heeft. Het is voor de SVB dus werk ik ook met hun documenten: https://www.svb.nl/Images/20001NT.pdf Ook dat de SVB zijn inkomsten direct over maakt naar zijn Thaise bank: https://www.svb.nl/Images/7111NT.pdf

Voor zowel zijn pensioen als voor de SVB gebruik ik het formulier zoals hierboven. Daarna bellen met Skype. Ik belde met Skype en deed net alsof ik hem was (wat ik deed was eigenlijk fout maar liet mijn hart spreken) anders lukt het niet. Hij kan ook niet praten alleen maar mompelen. Zijn paspoort en gegevens van hem heb ik voor mijn ogen. Eerst de ING bellen. Vertelde hun dat ik met SKYPE van een vriend bel anders wordt het te duur, Zoals altijd vragen ze al jouw gegevens. Vertelde hun dat ik mijn pincode niet meer weet en wil graag een nieuwe pincode hebben. Zij vertelde: het moet per post opgestuurd worden met kopie paspoort en bankpasje.

Toen de SVB gebeld, vertelde ik hun dat ik 5 maanden op vakantie ben geweest zodat ik mijn woonsituatie en bewijs van leven niet op tijd kan inleveren (moest wel met een smoesje). Maar ik beloof u dat het begin volgende maand in uw bezit is. Tevens het verzoek dat mijn AOW door jullie rechtstreeks naar mijn bank in Thailand laat overmaken. Daarna stuur ik u alle formulieren ingevuld aangetekend naar u toe getekend en wel.

Nadat alles mij duidelijk was ben ik begonnen de formulieren met pdf-reader aan het invullen voor de ING-bank en alle kopieën die ze nodig hebben. Alles in een enveloppe. De volgende dag moeten wij naar de SSO voor het levenswijs daarna alles in een enveloppe en door haar aangetekend laten opsturen. Na 5 weken heeft hij de pincode en naar 3 a 4 maanden al zijn inkomsten op zijn Thaise bank.

Ook heb ik ze het adres voor een visumbureau gegeven en dat ze de visumverlenging door het visumbureau moeten laten doen (in mijn ogen is dat goed). Een USB-stick met correspondentie aan hem gegeven de rest niet, ook op mijn laptop opgeslagen. Verteld indien er post komt, het scannen en per e-mail dan naar mij toe. Heb na die tijd nog geregeld contact met haar per e-mail.

Ik hoorde van die kennis van mij dat de SVB daar nog geweest is voor controle, maar toen ze hem zagen en geprobeerd hebben om met hem te praten zijn ze direct rechtsomkeer gegaan. In 2017 is hij overleden, zonder zakelijke problemen.

NB: Daarom heb ik deze vraag toen ook gesteld. En heeft Ronny mij een idee gegeven, maar eigenlijk heb ik het toen al gedaan zie mijn eindconclusie.

www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-wat-als-je-in-thailand-woont-en-intensieve-verzorging-nodig-hebt/#comments.

Ingezonden door Hans


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Lezersinzending: Vermoedelijke Alzheimerpatiënt die niet naar Nederland terug wil (deel 2)”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Geloofd het best,dat er mensen zijn, die niet mee eens is, met de manier hoe ik het gedaan hebt.
  Ook dat er mensen zijn,die het niet willen horen en er niets mee te maken willen hebben.
  Maar als men deze persoon gezien heeft,dan denkt men, deze moet geholpen worden.
  Op alle mogelijke manieren,misschien heb ik wel fraude gepleegd..
  Voor mij was dit de enige manier,om het zo te doen,anders komt hij goed in de problemen.
  Geen geld, misschien uitkering stop gezet.
  Hij heeft wel 1 zuster,wat mij verteld is,maar heeft geen contact meer,kinderen weet ik niet.
  Hans

 2. Evert zegt op

  Ik heb gewerkt met Altzheimer klanten en ik vraag me af of je alles wel goed schriftelijk heb vastgelegd, zodat jij je kunt verantwoorden over wat je voor hem doet. Heb je hem in huis genomen? Want deze persoon, die zijn geheugen heeft verloren, kan niet alleen leven zonder enig begeleiding.

 3. Jan Hillebrand zegt op

  Ik begrijp dat de meneer in kwestie in 2017 overleden is.Dat maakt dat alle informatie inmiddels sterk gedateerd is en dus onbetrouwbaar. Er rest dus eigenlijk alleen een interessant verhaal

 4. harald zegt op

  geen oordeel , geen vooroordeel , maar groot respect voor jou Hans

 5. Hans van Mourik zegt op

  Evert ,als je het goed gelezen heb,heeft zijn vriendin en ik al mijn correspondentie,zowel met zijn pensioen als SVB op papier,neem de hele verantwoording.
  Jan Hillebrand alles is waar,heb bewust de redactie van het Thailandblog,mijn volledige naam gegeven en geen schuilnaam.
  Al die mensen hier in Changmai,die ik ken weten dat.

 6. Hans van Mourik zegt op

  Persoonlijk,zou ik het ook leerzaam vinden,hoe deze mensen,het zouden doen, in de situatie zoals ik hier boven geschreven heb.
  Hoop niet dat het weer gebeurd,maar als iemand een andere methode weet,graag.
  Hans

 7. Cornelis zegt op

  Begrijp ik nou goed dat de betreffende man al in 2017 overleden is? Had je het verhaal niet beter daarmee kunnen beginnen want ik heb de indruk dat veel reageerders uitgingen van een acute probleemsituatie?

 8. Hans van Mourik zegt op

  Cornelis, als je ook deel 1 heb gelezen,dat zie je dat het spoed is.
  Begint altijd bij het begint,waar het begonnen is, eindigd bij zijn dood.
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-vermoedelijke-alzheimerpatient-die-niet-naar-nederland-terug-wil-deel-1/
  Hans

  • Cornelis zegt op

   Hoezo ‘spoed’? De betreffende man was al in 2017 overleden……….

 9. mairoe zegt op

  Beste Hans, nou lees ik dat die beste man in 2017 is overleden terwijl ik vanuit deel 1 dacht dat het om een huidig spelende actuele situatie/casus handelde? Je stelde enkele vragen, en ik heb nog de moeite genomen te proberen die te beantwoorden. Nou zijn we niet allemaal geboren met schrijverstalenten, maar je had jouw verhaal toch ook in de verleden tijd kunnen plaatsen? Of direct aangeven dat je een verhaal kwijt moest die je had beroerd en ontroerd, en die jou vragen en bezorgdheden heeft achtergelaten? Je hebt het over regelzaken met banken en instanties, en wat blijkt: dit soort problemen lossen wel op als iemand de moeite neemt er aandacht aan te schenken.
  Maar de kwestie wat te doen als iemand door een ziekte als Alzheimer, of door gebrek/handicap niet meer voor zichzelf kan zorgen, blijft zo goed als onbelicht. Welk antwoord heb je nu gevonden op jouw vraag: wat te doen met een vermoedelijke alzheimerpatiënt die niet naar Nederland terug wil? Let wel: in deze vraagstelling zit de suggestie verweven dat terug naar Nederland de oplossing zou zijn. Maar is dat wel zo?

 10. Hans van Mourik zegt op

  Mairoe: je heb gelijk dat ik over het verleden, heb op geschreven, ook heb je gelijk dat mijn Nederlands niet zo goed is.
  Met jou vraag,Let wel: in deze vraagstelling zit de suggestie verweven dat terug naar Nederland de oplossing zou zijn. Maar is dat wel zo?,mijn antwoord,dat moet indereen zelf weten.
  Eigenlijk is het mijn bedoeling om hier te blijven, tot mijn dood in Thailand,maar kijkt tevens ook vooruit.
  Heb je dit ook gelezen,op het laatst.
  NB: Daarom heb ik deze vraag toen ook gesteld. En heeft Ronny mij en anderen een tip gegeven, maar eigenlijk heb ik het toen al gedaan zie mijn eindconclusie.

  http://www.thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-wat-als-je-in-thailand-woont-en-intensieve-verzorging-nodig-hebt/#comments.

  Hier maar ook elders in wereld draait het op geld.
  Ook heb ik in 2018 een stukje geschreven.
  https://www.thailandblog.nl/lezers-inzending/lezersinzending-nut-goede-ziektekostenverzekering/

  Hans

 11. Hans van Mourik zegt op

  Een geintje tussen door,moet kunnen.
  Heb op mijn facebook pagina wat geschreven.
  Verschillende reactie gekregen,ik kwam op een score van 45 punten punten.
  https://www.alzheimer-nederland.nl/geheugentest
  Hans

 12. Hans van Mourik zegt op

  mairoe: Beste Hans, nou lees ik dat die beste man in 2017 is overleden terwijl ik vanuit deel 1 dacht dat het om een huidig spelende actuele situatie/casus handelde?
  In deel 1 schreef ik toch 4a 5 geleden (goed lezen), maar dat is het zelfde als verleden,of zie ik het verkeertd..
  Dat ik dit schreef is voor mensen die hier willen blijven,welke voorzorg maatregelen ze moeten maken,nu ze nog gezond zijn, voordat het te laat is en van een ander afhankelijk zijn.
  Hans

 13. Hans van Mourik zegt op

  Misschien lachen jullie me uit op dat geintje van mij.
  Dit n.a.v. van mijn hersens beroerte in Leeuwarden 2018 opgelopen.
  De Neuroloog van Leeuwarden,heeft een advies gegeven aan mijn Neuroloog in Changmai,om bij mij 1x per jaar een geheugen test te doen en 1x per jaar bloedonderzoekt.
  Geheugen cq dementsie die ze in Nederland hebben gedaan,hier in Thailand,maar dan in het Engels.
  BV: Ze hadden 6 woorden opgeschreven,moet het goed onthouden bv. Boek, Huis,Rood,Tent, Banaan, Fles.
  Zodra ik het weet,moet ik het na 5 min zeggen ,daarna na een 1/2 uurtje weer.
  Ook een klein zinnetje van een krant of boek goed lezen,daarna net als die 6 woorden.
  Die woorden doe ik soms met mijn vriendin.

  Ook een evenwichts stoornis test.
  Voetje voor voetje op een rechte streep lopen,net als we vroeger deden wie gewonnen heeft.
  Ook op 1 been staan.
  Heb mijn Neuroloog gevraagd,om zodra ze het merkt dat ik een begint heb van geheugen cq dementie heb,om mij direct te vertellen,dan ga ik zo spoedig mogelijk regelen dat ik weer terug gaat naar Nederland.
  Hans


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website