Lezersinzending: Verbeteringen Tranferwise

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
8 maart 2017

Een tijdje geleden heeft Transferwise aan mij gevraagd of ik wilde meewerken ter verbetering van hun systeem in Thailand. Ik heb hieraan meegewerkt omdat ik daar goede ervaringen mee heb.

Ik gebruik hun systeem nu 7 maanden om mijn Euro’s in Thai baht om te zetten naar mijn Thaise rekening en ik kwam dan uit op ongeveer hetzelfde indien ik Euro’s in cash hier zou omwisselen voor een goede koers.

Nu heb ik gisteren een e-mail ontvangen waarin ze schrijven dat vanaf 7 mei een aantal verbeteringen doorgevoerd worden. Minder dan 250 euro overmaken wordt echter iets duurder schrijven ze. Alles hier boven wordt goedkoper. De commissie wordt 2 euro plus 0,7 procent van het totaal bedrag per transfer.

Het enige negatieve aan hun systeem is de tijd dat het duurt om het geld in Thailand op mijn rekening komt, tot 6 dagen soms. Hopelijk verbeterd dat ook want ze wilden van mij bij de proef de exacte uur van aankomst weten.

Ik hoop met dit schrijven een aantal mensen een plezier te doen.

Ingezonden door Marcel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Lezersinzending: Verbeteringen Tranferwise”

 1. ruud zegt op

  Hoeveel goedkoper is dat, dan wanneer het door de bank wordt overgemaakt?

  5.000 Euro overmaken, kost dan toch altijd nog 37 Euro.
  Zo’n hoog bedrag heb ik bij de bank niet aan kosten gezien.

  • Leo Th. zegt op

   Dat klopt, maar bij de banken zijn de kosten verwerkt in de gehanteerde wisselkoers dus per saldo is Transferwise voordeliger. Bij kleinere bedragen, tot zo’n 75 euro, leveren online overboekingen via Western Union weer wat meer Bathjes op voor de Thaise ontvanger. Voor ons peanuts maar 50 Bath meer of minder is voor de Thaise ontvanger wel interessant.

   • Hendrik S. zegt op

    Uiteraard is het voor de Thaise ontvanger interessant. Geldt ook voor ons, denkend aan de diverse ‘geld overmaak’ blogs.

    50 baht is 50 baht. Dit is bij een maandelijks bedrag 600 baht op jaarbasis. Liever aan jezelf of vrouw/man dan aan de bank.

    Het gevoel dat het voor de Thaise interessanter is komt denk ik doordat zij die extra 50 baht meer waarderen.

    Wij zijn de waarde vergeten, vergeten dat je hiermee een brood kan betalen in de supermarkt, vergeten hoe het is om geen geld en dus geen eten te hebben.

    De Thaise daarin tegen maken dit over het algemeen vaker mee en weten dat 50 baht een verschil kan maken tussen te eten hebben of niet.

    Pinda’s zijn immers pinda’s als je niets te makken heb, eten zal je ze dan toch.

    😉 😉 😉

 2. fernand zegt op

  voor gemak en veiligheid misschien niet slecht,maar 0.7% is toch rap verdiend voor hen,terwijl wij niets krijgen voor het een jaar te laten staan op d e bank in Europa,en ier is het ook geen intrest om te rentenieren.

 3. jan zegt op

  Op vrijdag 3-3-2017 heb ik via TransferWise 175 euro naar de Kaskornbank -BKK overgemaakt..
  De rate was 1 euro = 37. 1371 THB de fee charget was 0.00 euro.
  Ontvangen bedrag was 6,498.99 BHT

 4. aad van vliet zegt op

  Niet goedkoop en een dezer dagen zal ik eens kijken wat het mij heeft gekost. Overigens speelt de koers natuurlijk een belangrijke rol en ze hanteren meestal de spot prijs dus dat is goedkoper dan de koers die de banken rekenen. Je moet dus kijken naar het totaal plus de kosten (Fee) die de Thaise bank rekent!

  Ik vermoed wel dat het totaal bij TW goedkoper is. En 8 dagen is wel extreem.

  Voor de liefhebbers nog dit: Transferwise is een amerikaanse onderneming al stort je misschien je geld op een engelse rekening. Sommige mensen beginnen van het amerikaanse gedoe genoeg te krijgen!

  Kwestie dus weer van kijken en vergelijken.

 5. Harrybr zegt op

  Bij al dit soort overboekingen is de hoodfvraag: wat is de wisselkoers ?
  Bij http://www.ebury.com krijg ik nu, 8 maart, 10:56: THB 36,93704 per €uro. Ter vergelijk: Bangkok Bank per TT geeft me THB 36.84750 / €uro ( doch kan op dag van aankomst anders zijn ) + transfer, Rabo: 36,307 ( gisteren ) + internationale overboekingskosten vanuit NL

  Overboekkosten Ebury onder de € 10,000: € 5,- en dat is het. Ik krijg en factuur in €uro’s, die ik per direct naar hun €uro-rekening overboek. Twee dagen daarna staat het in THB op de Thase bankrekening.

 6. l.lagemaat zegt op

  Misschien is het voor sommigen een optie om een Euro-rekening te openen bij de Bangkok Bank.
  Als de koers gunstiger is het geld opnemen.

 7. Paul Overdijk zegt op

  Ik heb ook goede ervaringen met Transferwise. De tijd die het duurt om het geld op je Thaise rekening te krijgen hangt waarschijnlijk af van de Thaise bank die je gebruikt. Transferwise gebruikt Bangkok Bank, en ikzelf ook. Meestal is het geld er in 2 dagen, soms zelfs next day. Maar als je geld overmaakt naar een andere Thaise bank kan het aanzienlijk langer duren.

 8. Dennis zegt op

  Wat betreft de snelheid van overschrijven kan ik alleen lovend zijn; bij de laatste keer stond het zelfs de volgende dag al op de rekening!

  Jammer de Transferwise eerst de klanten “lokt” met een lage fee en vervolgens de prijzen opschroeft. Een bekende truc die Paypal en Ebay ook toegepast hebben. Daar speelt altijd meer mee, misschien om de cijfertjes op te krikken en een beursgang of verkoop zo aantrekkelijker te maken.

  • Piet zegt op

   Ik werk al meer dan een half jaar met ze en ze verassen me iedere keer weer door sneller Bahts op mijn bank te hebben dan ze zelf voorspellen alleen maar prettig dus

   Nu stellen ze boven de 250 euro zelfs het tarief te verlagen dat vind ik alleen maar netjes en heeft niets met truc te maken…ik denk dat de meeste mensen ( net als ik) altijd meer overmaken dan 250 euro per keer….

 9. Jörg zegt op

  Ik maak zelf gebruik van Xendpay.com. Zelfde principe, maar was de laatste keer goedkoper dan TW.

  • Dennis zegt op

   Ik vind dat Xendpay wel heel veel van me wil weten. En daar bovenop ook nog mijn ID-kaart en bewijs van adres. In zulke gevallen vraag ik me dan altijd af “waarom”. Transferwise hoeft het allemaal niet te weten…

   • Leo Th. zegt op

    Verificatie van de verzender zijn door de overheid bepaald. Bij Transferwise kan je zonder verificatie tot maximaal 1.000 euro per keer overboeken tot 15.000 euro per jaar. Bij Western Union, gevestigd in Oostenrijk, is het maximale bedrag per jaar zonder verificatie beperkt tot 1.000 euro.

 10. Marcel zegt op

  Bedankt voor de reacties, ik wil er nog 1 ding aan toevoegen, elke morgen krijg ik een mail van TW met de dagkoers , vandaag 8 maart was dat 37,132, wat dus beduidend hoger ligt dan gelijk welk wisselkantoor of bank. Hierdoor zakken de kosten eigenlijk , zo bezie ik het althans. Gewoonlijk maak ik ongeveer zoveel euro’s over dat ik een 50000 bath op de rekening krijg. De kosten zakken voor mij in dit geval toch met ongeveer 10 euro vanaf mei. Ik ga wel proberen een rekening te openen bij de bangkok bank.

 11. Maurice zegt op

  ATM fee is sinds kort verhoogd van THB 200 naar 220. Ik wil maar zeggen…..

 12. chris de boer zegt op

  Helaas kan geld overboeken van Thailand naar Nederland via Transferwise niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website