Lezersinzending: Thailand! Back again!

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
4 november 2021

Phuket airport (IamDoctorEgg / Shutterstock.com)

Vertrokken! Op 2 november, in een voor een kwart gevuld vliegtuig, gaan we gevuld met papieren en digitale opslag van alle papieren, op weg naar Phuket via Doha.

Ons Thais hondje, veilig aangekomen in Nederland in juli, gaat onder in ’t ruim mee naar haar geboorteland.

Gelukkig nog een geldig visum, want het vrije reizen is nog steeds niet in zicht. Met onze CoE, negatieve PCR, alle papieren voor ons hondje Buddy, laten we de voorstress even los.

Onderuit. Filmpje, boekje, slapen… Pfff… In Doha, een korte tussenstop, stappen we in onze laatste vlucht, wederom een CoE check. Nu, wonderbaarlijk, een bijna volledig gevuld vliegtuig. Jonge mensen, ouderen, kinderen, vele nationaliteiten! Wow! Wat fijn voor de toeristensector in ons tweede thuisland.

Phuket, we zijn er, heerlijk geslapen, alle papieren erbij, daar gaan we. De papiercheckmolen in. De Thaise medewerkers ontvangen ons in witte pakken, gemondkapt en op afstand. Alle stoeltjes staan klaar, en we worden keurig geplaatst bij de eerste controle.

COE, PCR, paspoort en T6, ingevulde arrivalcard, gekregen in het vliegtuig. Onze eerste controle gaat vloeiend. En we zien de voorbereidingen voor de Thailand Pass al. Die komt volgende week. De zoveelste verandering, flexibiliteit vereist hier..Daarna door naar Immigration, uiteraard paspoort, visum en nu ook de verzekeringscheck. Approved!

Bagage, Buddy! Ach…wat is ze blij! Papier, en microchipcheck Buddy, onze koffers en hoppa. We lopen door de roepende rij simkaart dames en wisselgeld lady’s. Hier, nee hier, kom bij mij, als vanouds, hyperblij zijn ze. Toeristen! Inkomsten! Eindelijk!

Wij hebben nog een schwabtest op het vliegveld, ook dat gaat vlekkeloos, paspoort, buisje met barcode, naar de schwabber, en richting Sha+ taxi. Morchana App, niet gevraagd.

Buddy mag ik even uitlaten.. gelukkig, ze plast eindeloos. En honger.

We rijden over de vernieuwde brede weg naar Khaolak. Buddy mag al in ons huis, wij gaan naar ons quarantaine hotel in de buurt, 1 nachtje. Onze schwabs zijn covidvrij, yes!!

Na ons hotelontbijt op het strand, eindelijk….

Home Sweet home! Back again! Relaxmodus!

Ingezonden door José


» Laat een reactie achter


Rating: 4.06/5. From 16 votes.
Please wait...

4 reacties op “Lezersinzending: Thailand! Back again!”

 1. DIRK zegt op

  Hallo,

  eigenlijk een vraag die ik na wat zoekwerk zelf waarschijnlijk kan beantwoorden, maar toch. We hebben ook een hondje (Yorkshire terrier 7 Kg), we namen hem nog nooit mee op reis naar Thailand en betalen meestal zo een 600€ om hem een maand in een hondenhotel achter te laten.
  Hoe regel je transport van de hond ?
  Is er geen quarantaineperiode voorzien dat de hond in de luchthaven moet blijven, kan je je hond zomaar meenemen?
  We plannen eind dit jaar te vertrekken voor een periode van meer dan 2 maand, vliegen ook op Phuket maar gaan daarna op familie bezoek in Roi Et.

  • Erik zegt op

   Wat een leuk geschreven stukje !. U heeft talent !…

  • José zegt op

   Hoi,
   Ik probeer t kort te vertellen, maar het is niet zomaar geregeld.
   Chippen, rabiës vaccinatie, paspoort dat is het minste. En zeker op tijd ermee beginnen. Zie site LICG, https://www.licg.nl/invoereisen-per-land-buiten-europa/#thailand
   Dan een maatschappij zoeken die hondjes meeneemt naar Phuket, Qatar in ons geval.
   Je moet ook een speciale krat hebben als je hondje in het ruim moet, IATA gekeurd.
   Buddy was 14 kg dus moest onderin.
   Een hondje mag soms tot 8 kg mee in het vliegtuig, in de cabine, maar ik weet niet of dat inclusief reiskrat is…
   Er is geen quarantaine, ( wat wel aangegeven staat) maar je moet wel een importvergunning en een gezondheidscertificaat hebben. Het papierwerk moet kloppen.
   Zie site LICG.
   Al met al is het best wel een klusje, vooral de eerste keer natuurlijk, omdat je niet weet hoe het werkt.
   De kosten voor de vlucht variëren per maatschappij, en gaan meestal per gewicht en kratgrootte.
   Voor Buddy was het 300 euro enkele reis.
   Nou dit is de korte versie….:)
   Hoop dat je er iets mee kunt.
   Succes!

 2. Siz zegt op

  Hai José,

  Wat goed te horen dat jullie reis comfortabel verlopen is! Midden januari wil ik ook weer voor een paar maanden naar Thailand gaan om te trainen, reizen, lekker te eten en te relaxen.. ook Khao lak (Rawai) weer ik weer heel graag heen..wat een paradijsje 🙂 Wie weet kunnen we tegen die tijd een keertje een drankje doen? Altijd benieuwd naar verhalen en leuk om nieuwe mensen te ontmoeten :)) voor nu: geniet lekker van het feit dat jullie weer ‘thuis zijn’.. buddy zal vast en zeker ook heel blij zijn 🙂 chok Dee kha!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website