Beste lezers,

Hoewel dit niet per se over Thailand gaat, wil ik toch deze waarschuwing aan alle in Thailand verblijvende, AOW-ers doorgeven.

De SVB Roermond weigert om nog langer het levensbewijs en inkomstenverklaring per e-mail aan haar klanten op te sturen. Dit wordt in het vervolg per post gedaan. Met, voor ons, alle nare gevolgen van dien gezien de kwaliteit van het Thaise Postwezen.

Ook kan men geen e-mails meer naar de SVB sturen of beantwoorden, dit moet in het vervolg via hun website. Ik e-mail dagelijks, via de SVB site, naar hun maar zij weigeren botweg.

Groet,

theoS

No votes yet.
Please wait...

36 reacties op “Lezersinzending: SVB stuurt geen levensbewijs en inkomstenverklaring meer per e-mail”

 1. Hans van Mourik zegt op

  Hans van Mourik Zegt op 04–08-2016
  Normaal doe ik mijn berichten aan de SVB via met mijn Digid en ontvangt mijn post ook per Digid.
  Voorheen ontvangt ik levensbewijs ook per digid, behalve dit jaar i.v.b. met wijziging dat ik het, om de 2 jaar het hier in Nederland mag doen.
  Ben benieuwd hoe het volgend jaar gaat gebeuren.
  Ben ieder jaar een paar maanden in Nederland tijdens mijn verjaardag.
  Groetjes
  Hans van Mourik

 2. dirkphan zegt op

  Kwaliteit van het Thaise Postwezen????
  Past zeker weer in het rijtje, de thai zijn dom, ze kunnen niet met de auto rijden,….

  Mijn ervaring met de Thaise post is:

  Perfecte dienstverlening.

  Alles wat ik al per post heb verstuurd en gekregen, en dat is heel wat, is altijd netjes ter bestemming geraakt.

  Vieze opmerking vind ik het.

  • compuding zegt op

   Dat is jou mening.
   Ik heb begin dit jaar een brommer van Phitsanulok naar Chiang Rai verzonden
   Heb het op het postkantoor afgeleverd met een volle tank benzine, toen mijn dochter de brommer ophaalde zat er geen druppel benzine meer in.
   Ik heb toen gevraagd of iemand de brommer had gereden en het zo naar Chiang Rai gebracht, maar ze verzekerde mij dat de brommer op de auto was gebracht.
   Dus voor mij is het dus geen perfecte dienstverleningen

   groet compuding

   • RonnyLatPhrao zegt op

    De brommer is toch aangekomen of niet? Mag je trouwens iets opsturen waar nog ontvlambare stoffen in zitten ? Misschien moest hij wel leeg aangeboden worden of wordt hij anders automatisch geleegd… wie weet.

    • Fransamsterdam zegt op

     Van een ervaringsdeskundige op een andere site:

     “Empty the gas Tank!

     Do not have a full gas tank! The gas will be drained before it’s shipped! This is done for safety reasons and even if the post office doesn’t do it you should. The annoying thing about this is when you recieve your bike it’ll be empty so make sure you take some gas with you. Since I shipped my bike to Pattaya this was easy but when I ship it back it won’t be because they don’t sell gas in bottles.”

     Ik heb geen aandelen in de Thaise Post hoor, maar de suggestie dat de dienstverlening niet zou deugen omdat ze volle brandstoftanks leeg zouden stelen wil ik toch wel even ontkrachten, waarmee ik hoop deze nogal explosieve enigszins off-topic chatsessie (excuses) te hebben besloten.

    • Wim de Visser zegt op

     Klopt Ronny dat de bromfiets leeg moet worden aangeboden.
     Mijn echtgenote heeft een paar maal een motorfiets verstuurd nadat de kinderen van de universiteit gingen en motorfietsen retour huisadres moesten.
     Eis van de Post was dat er geen benzine in mocht zitten en geen losse onderdelen die kwijt konden raken.

  • ruud zegt op

   Mijn correspondentie met de belastingdienst was op 1 juni door de belastingdienst verzonden en kwam op 27 juni bij me binnen.
   Mijn nieuwe credit card is 5 weken onderweg geweest.
   Handgeschreven (verjaardags)post is nog nooit aangekomen.
   Dat vind ik toch niet helemaal perfecte dienstverlening.

   Maar mogelijk woont u ergens in Thailand waar de post beter is geregeld: Bangkok of een ander gebied met veel buitenlanders.
   Daar zijn ze gewend om met buitenlandse post te werken.

   • RonnyLatPhrao zegt op

    Als het niet per airmail opgestuurd werd is die post al gauw 3/4 weken onderweg. Schuld van de Thaise post of van diegene die de post verstuurd in Nederland ?

   • Marcow zegt op

    Ook bij ons is alle post, anderhalf jaar geleden, niet overgekomen in de maand mei. Verjaardagskaartjes en een belangrijke brief. Helemaal niets … verloren!
    Lijkt wel alsof de medewerkers, af-en-toe, een zak kunnen uitkiezen.

  • Rudi Swinnen zegt op

   Perfecte dienstverlening met Thaise post ?
   Mijn ervaringen zijn heel anders ; ik heb 2 brieven verstuurd naar Belgie ; de eerste op 14 mei en een tweede op 18 mei .
   In Belgie wachten ze nog steeds op mijn brieven al 2 , 5 maand .
   Toch niet zo perfect naar mijn idee !

  • theoS zegt op

   dirkphan, Ten eerste vind ik you opmerking niet netjes, op zijn zachts gezegd. Dit jaar kreeg ik het Levensbewijs van mijn pensioenfonds, wat verstuurd werd uit Nederland in February, niet bezorgd en nog steeds niet. Pensioen gestopt, dankzij het achterlijke Thaise Postwezen. Dit is niet de 1e maal, gebeurt vele malen en dat elk jaar. Brieven Belasting, Wachtwoord ING Bank, Levensbewijzen, nooit bezorgd. Postbode werd betrapt op het openen van brieven uit het buitenland om te kijken of er geld in zat, daarna weg gegooid. Woon jij wel in Thailand?

   • dirkphan zegt op

    Ik schaam mij diep in uw plaats met uw woordkeuzes. Ja, ik woon in Hua Hin. Ja ik stuur en krijg regelmatig post. En neen, nog nooit een opmerking over de dienstverlening moeten uiten. Misschien gaan ze in het land van de glimlach anders om met verzuurde mensen. Jammer dan. Ik heb veel, heel veel respect voor de Thai. Maar u denkt waarschijnlijk in een nieuwe kolonie van Nederland te wonen.

  • Paul zegt op

   Mijn ervaring met Thaise post is een drama er is een postbode die geen engels kan en laat de post gewoon liggen zelf langs moeten gaan met veel gezeur. gekregen had daar 7 weken gelegen.

 3. rob zegt op

  Iedereen heeft problemen met de post, maar wat werkt is een postbus bij het postkantoor. post naar huisadres vanuit Bangkok naar Chanthaburi circa 2 tot 3 weken. Post naar de postbus 2 dagen en vanuit Nederland 1 week. Op deze manier nog nooit post kwijt geraakt. Kosten van een Postbus 200 Baht per jaar.

  • Wim de Visser zegt op

   Ik heb ook een postbus in Ubon maar dat werkt ook niet helemaal perfect.
   Ik heb bijvoorbeeld een abonnement op National Geographic maar van de 12 afleveringen in een jaar zijn er maar drie aangekomen.
   National heeft een prima service en stuurt vermiste exemplaren nog een keer op. Helaas, ook die kwamen niet aan.
   Heb het abonnement maar opgezegd. De rest van NL post die zou moeten aankomen is ook maar zozo.
   Vaak wel maar ook vaak niet.
   Heb er veel problemen mee gehad omdat ik niet kan reageren op iets wat ik niet heb ontvangen.
   De NL Belastingdienst is daar sterk in: Ik mag niet verklaren dat ik iets niet heb ontvangen want dat geldt niet!

  • Henk Wag zegt op

   In Pattaya kost een postbus 500 bath per jaar !

 4. Andre zegt op

  Woon al vele Jaren in Thailand en ontvang AOW
  Nog nooit problemen gehad met de ontvangst van het formulier

 5. Pascal Chiangmai zegt op

  Beste Theo,

  Heb je Digid? zo ja dan kan je alles per Digid afhandelen zo wel bij de SVB, Belastingdienst,UVW,
  Gemeente,en nog veel meer instanties,mijn jaar opgaven en het bewijs van in leven krijg ik via de link
  van de SVB Zaandam digitaal toe gestuurt,je kan hun ook bellen voor verdere informatie sukses.

  Groetjes, Pascal

  • theoS zegt op

   Beste Pascal, als je uitgeschreven bent uit Nederland val je onder de SVB Roermond en die weigeren dit. Je kunt het insturen via DigiD, werdt mij door hun verteld, maar dan moet ik het wel eerst ontvangen hebben en daar wringt de schoen. Val jij onder SVB Zaandam dan woon je nog in Nederland en heb je geen Levensbewijs nodig. SVB- Roermond is een zeer irriterende afdeling die er plezier in heeft om alles zo moeilijk mogelijk te maken.

  • Henk Wag zegt op

   Als je bent uitgeschreven in Nederland (wat bij een aantal expats het geval zal zijn) kun je bij de SVB (Roermond) niets afhandelen per DigiD, alles moet per post, uiteraard na een bezoekje aan een SSO !

 6. Peter zegt op

  Hallo TheoS,

  Een vraagje behalve als je geld verstuurd per post en dat het ietsje langer duurt, heb je ooit je post niet ontvangen ?

  Tot dusver in de afgelopen jaren zover ik weet alle post ontvangen in Thailand en Nederland.

  Heb je echt slechte ervaring of is het een vooroordeel ?

  Ben benieuwd ?

  • theoS zegt op

   Beste Peter, heb er zeer slechte ervaringen mee, zie mijn eerdere reacties. Dikwijls geen belanrijke brieven ontvangen, ING Bank met wachtwoord, Belasting, Levensbewijzen enz. Meest recente nooit het in February, door mijn Pensioenfonds, opgestuurde Levensbewijs ontvangen en dus niet in kunnen sturen met het gevolg dat mijn pensioen niet uitgekeerd wordt. Ik woon al 27 jaar op hetzelfde adres en maak dit jaarlijks mee. Na navraag op het Postkantoor worden de schouders opgehaald en ” Niks aan te doen”. Ik ben daar nu zo bekend dat ALS er een brief toevallig doorkomt deze al direct bezorgd wordt. Ook was er bij ons, en dat een jaar lang, een Postman die alle buitenlandse brieven openmaakte en daarna weg gooide. Kreeg niet eens de zak. Was een NL Belastingbrief bij en kwam dus in grote moeilijk heden daardoor. Heb nog veel meer maar dan wordt het een boek.

 7. thailand John zegt op

  Woon Al Vele ,Vele Jaren in Thailand en tot mijn spijt moet ik zeggen dat heel veel post niet aan komt,Dit is niet om negatief over the Thaise post te spreken maar het is eenvoudig de waarheid. Heb bij het postkantoor naar een postbus gevraagt maar er zijn vele wachtende voor u. het is om gek van te wordenn En van de SVB zeker want die weten dat ik altijd problemen heb met de ontvangst van de formulieren.Nog nooit aangekomen, Zolang als ik hier woon.En dat is al heel lang.Dus als ze daar nu mee stoppen dan brengen ze een aantal mensen aardig in de problemen.

 8. Piloot zegt op

  Misschien omdat wij in bangkok wonen en in de ambassade wijk,maar de post is
  Binnen een week in Ned, visa versa, dus hebben wij gelukkig niets te klagen over de post.
  In pattaya bleef de post wel een week op het postkantoren,dat kun je aan de ontvangst stempel
  Zien, heb mij daar ook destijds over beklaagd.

 9. edard zegt op

  heb op 25 juli bericht gekregen van de SVB dat ik in september het blanco levensbewijs-formulier
  per email krijg opgestuurd en dat ik per email kan terug sturen

 10. Sjaak S zegt op

  Het is echt frappant, deze fobie van de overheid, want het wordt natuurlijk niet meer gedaan, omdat er “gehackt” zou kunnen worden.
  Dat een post veel onbetrouwbaarder is en naar Thailand toe ook veel te langzaam, wordt gewoonweg genegeerd.
  Ik krijg van mij oud-werkgever ook ieder jaar nog een brief toegestuurd. Mijn “Lebensbescheinigung” oftewel levensbewijs kreeg ik wel netjes 2 maanden voor afloop toegestuurd.
  Het gekke was nu dan weer (ik wijk een beetje van het topic af), dat deze nu blijkbaar niet meer in een ziekenhuis, bank of immigratiedienst afgestempeld wordt. Op het laatst werd me naar het consulaat doorverwezen. Toen ik echter de verplichtingen op de website las: iedereen die op de levensverklaring staat (dus wanneer je aanvinkt dat je getrouwd bent en kinderen hebt) moet dan op het consulaat verschijnen. Dat kost tijd, geld en rompslomp.
  Nu ben ik naar de Amphur gegaan en ik was binnen tien minuten GRATIS klaar. Alles wat ze nodig hadden was mijn paspoort. Niet eens mijn gele boekje.

  De belastingdienst wilde weten hoe mijn wereldinkomen in 2013 was, zou ik weer niet reageren – het was een herinnering – zouden er “strafmaatregelen” volgen. Ik moest vóór de 25ste juli reageren. Hun herinnering kwam op 28 juli bij mij aan. De eerste brief heb ik nooit gekregen.
  Ik heb dan op de website van de belastingdienst gekeken. Daar kon ik dan zien dat er al in 2014 naar gevraagd werd. Heb ik ook nooit ontvangen.
  Het is dan wel leuk en wel dat ik dat kan zien, maar verder heb ik er niets aan. Ik kan niet antwoorden. Dus je kunt niet even laten weten, dat je er van alles aan doet om nog iets te sturen. Ik heb dan mijn antwoord en de verklaring via mijn vader gestuurd: dus via email en dan via de post. Het is toch te gek voor woorden.
  Zij willen het niet per e-mail, maar per post en toch gaat het de halve wereld rond in het www.

  Waarom zo moeilijk als het gemakkelijk kan? Of was het: waarom gemakkelijk als het ook moeilijk kan?

 11. Ton zegt op

  Ik heb ook veel problemen met de postbezorging.
  Ik denk dat ongeveer de helft aankomt.
  Maar ik denk dat als je in een condominium woont het geen probleem is.

 12. Jan VC zegt op

  Alle post die ik van uit de Isaan verstuurde en die vanuit België naar ons werd gestuurd, kwam na ongeveer 12 dagen aan!
  Nooit problemen gehad en in het regenseizoen werden brieven zelfs in een plastiekzak gesloten.
  Voortreffelijke service dus!

 13. erik zegt op

  Neem een DigiD en meld je aan bij ‘mijn overheid.nl’ en de svb post komt daar binnen. Probleemloos en je krijgt een email dat er wat in de postbus zit. Mijn pensioenbetaler stuurt het per email en dat gaat ook perfect.

  Dat de post in Thailand ‘minder goed’ is zijn jouw woorden, Theo S. Ik heb betere ervaringen, ook post uit andere landen dan NL en vaak op recyclepapier en met klein schrift komt netjes in de bus. En ik woon ver buiten en kilometers van het postkantoor.

  Als post steeds niet aankomt kun je een klacht indienen bij het hoofdpostkantoor in jouw regio en er bij zeggen dat je een brief naar Bangkok gaat sturen… Grote kans dat de volgende post je op een rode loper wordt aangereikt.

  Tenslotte kun je een correspondentieadres in NL nemen; iemand die de post opent, scant en het je zendt per email. Maar denk er aan, die persoon gaat ook wel eens met vakantie….

  • l.lagemaat zegt op

   Of overlijdt!

 14. fernand zegt op

  Beste ,

  Wekelijks wordt ik gekonfronteerd dat allerlei instanties,zoveel mogelijk papierwerk willen afschaffen en zoveel mogelijk per email of Doccle willen werken(in Belgie toch) lijkt in nederland juist omgekeerd te zijn,maar ja Nederland lijkt het voortouw te nemen met terug te gaan naar de oertijd,zo ook met nog meer ongeschoolden te importeren uit het midden oosten.

 15. Henk zegt op

  De post bezorgd datgene wat en wanneer hun het uitkomt en zo gaat het bij ons al jaren .
  Mijn Rabokaart heb ik zelf opgehaald op het postkantoor en er zat een centimeter stof op de brief .
  Jammer dat ik in het postkantoor in de sorteerafdeling geen fotos heb gemaakt ,heb namelijk vroeger veel oud papier gereden en veel bedrijven hadden graag deze bult papier gehad die daar binnen lag.
  Verschillend mensen vroegen eens of ik hun kerst en nieuwjaarskaart had ontvangen waarop ik steevast NEE moest antwoorden .Mijn vrouw een beetje boos naar het postkantoor gebeld en de baas was behoorlijk gepikeerd dat zij zo over de post dacht ,maar 2 dagen later wel ineens 23 postkaarten ,
  Mijn bewijs van leven heb ik 2 weken geleden per mail naar het pensioenfonds gestuurd en was prima.
  Mocht het ooit niet meer kunnen dan word het een groot probleem.

 16. Jacob zegt op

  Zielige reactie dat de Thaise post niet goed zou functioneren,krijg elke 3 maanden een pakket toegezonden uit Nederland welke meestal afgaande op de poststempel bij verzending na 9 dagen arriveert,dan de post voor mijn echgenote van de belastingdienst in Heerlen ook perfekt bezorgd,vind wel sommige opmerkingen over het functioneren van bepaalde diensten in Thailand negatief,kan het ook niet aan het plaatselijke postkantoor liggen als iets minder goed werkt,veel mensen vergeten dat in Thailand vele diensten nog niet zover zijn als in Nederland of Belgie,maar reageer niet altijd zo negatief als iets minder accuraat werkt,woon in een plaats die je met een vergrootglas moet zoeken op de kaart,maar de service van de post en andere openbare diensten zijn geweldig.

 17. Jan Theunissen zegt op

  Het onderwerp is dat de Nederlandse overheid terug gaat naar de jaren 60 alles per post. Ze zouden deze bedrijven moeten korten want post is vele malen duurder en kost ook nog eens onnodig papier. Natuurlijk zijn er ouderen met geen mail maar met de moderne technieken is het heel gemakkelijk om de mensen zelf te laten kiezen. Gemeente Roermond verspilt dus onnodig belasting geld.

  Door dit onderwerp gaan vele ineens over dat de Thaise post niet werkt. Nou ik woon in een klein dorpje. Ik verstuur alles met EMS zelfs soms met geld er in omdat dit zo werkt o.a. bij Thaise buitenlandse zaken. Ook naar Nederland nog nooit geen problemen gehad. Ook medicijnen uit Nederland komen netjes aan. meestal zelfs binnen een week. Je kunt de post via deze website ( http://track.thailandpost.co.th/tracking/default.aspx?lang=en ) volgen of op de app op jet telefoon ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.trackandtrace.lazylist&hl=th ) waar je bij iedere verplaatsing van je post een berichtje krijgt in mijn ogen is de post erg goed georganiseerd ik heb slechtere ervaringen in Nederland met post en overheid :-).

 18. Henk zegt op

  De meeste reacties gaan over de post in Thailand. Wat te denken van de SVB? Een overheidsinstelling die terug grijpt op versturen per post. Vele miljoenen zijn geïnvesteerd in DIGID.

 19. Henk zegt op

  Valt nog mee dat SVB niet teruggrijpt naar duivenpost! Ik wil het bankrekeningnummer waarop ik mijn AOW ontvang wijzigen. Ben er al een tijdje mee bezig. Blijkt niet per email te kunnen! Nu hebben ze me een formulier per email gestuurd, wat ik per post moet terugsturen! Terwijl DIGID een 100% beveiligde omgeving is. (Zegt de overheid zelf)! Kortom, SVB krijgt van mij een dikke onvoldoende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website