Lezersinzending: Reisadvies code oranje voor Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags: ,
7 juni 2020

Velen vragen zich af waarom Thailand, een land met relatief weinig besmettingen en doden met betrekking tot het coronavirus, toch het reisadvies code oranje krijgt.

Ik heb hierover contact opgenomen met buitenlandse zaken. In Europa wordt vanaf 15 juni bij een groot aantal landen het reisadvies code oranje gewijzigd naar code geel. Hierdoor kan men dus weer vrij reizen.

Voor een land als Denemarken met ook een lage besmettingsgraad blijft deze code toch oranje. Dit komt omdat Denemarken heeft aangegeven voorlopig geen Nederlanders toe te laten.

In feite speelt bij Thailand hetzelfde. Omdat ze voorlopig geen mensen uit Europa binnen laten blijft ook hier code oranje gelden. Zodra dit veranderd zal ook hier de code worden aangepast. Dus maar hopen dat dit vlug gebeurt.

Ingezonden door Jos

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Lezersinzending: Reisadvies code oranje voor Thailand”

 1. Martin zegt op

  Moderator: Off-topic

 2. Diederick zegt op

  Op zich logisch. Net als met welke vlucht risicovol is in het kader van drugssmokkel, is hier ook een risico-analyse te maken vwb Covid-19.

  Ik ben er van overtuigd dat wanneer de zaak hier onder controle is (en daar hebben we een medicijn, een vaccin of een wonder voor nodig), wij weer welkom zullen zijn. Want de risico-analyse voor Nederland zal ergens tussen oranje en rood uitslaan. En de Thaise autoriteiten hebben groot gelijk.

  Ik verwacht dat toeristen uit de landen waar Covid-19 onder controle is, als eerste weer welkom zullen zijn. Heel vervelend, maar wij moeten achteraan in de rij aansluiten. Net voor Engeland, USA en Brazilië. Dat dan weer wel.

 3. chris zegt op

  De Covid-19 fobie kent geen grenzen.
  Er was geen eerste golf Corona in Thailand, laat staan dat er een tweede of derde komt.
  Intussen holt het land naar de rand van de afgrond en dan gaat het niet zozeer om toerisme maar om hele basale zaken als eten en drinken en het betalen van de huur en de elektriciteit. Zowat iedere Thai in mijn omgeving heeft de maximale 10.000 Baht geleend van de bank en ja, die moeten allemaal worden terugbetaald. Hoe dat moet zonder werk weet ik echt niet. Een zeepbel van jewelste. Menig bedrijf gaat failliet en het onderwijs moet online terwijl veel kinderen en leraren geen geschikt device hebben of een te langzaam of geen internet. Het schijnt de elite allemaal niet te deren. Tijd voor actie:”poorlivesmatter”. Want laten we niet vergeten dat de optimale ventilatie in arme gebieden (huizen, bussen, songteaws, papa en mama winkels, openlucht restaurants en markten) het corona virus heeft verjaagd, niet de maskers en de social distancing.
  De grootste regeringspartij is aan het reorganiseren omdat andere elite-groepen erbinnen een percentage willen bemachtigen van de 1 triljard Baht die men zelf in een steunfonds heeft gestort. Ooit gehoord van een land waar de leden van het parlement miljoenen krijgen om naar eigen goeddunken te besteden aan de noden van de bevolking, de leden van regeringspartijen twee keer zoveel als leden van de oppositie? Ik niet.
  En met man en macht wordt gewerkt om Thai Airways in de lucht te houden zodat men – zodra er groen licht is van Prayut – voor nop of bijna nop weer naar Japan, Korea, China of Europa kan vliegen. Als tegenprestatie wil hij (op advies van de 20 rijkste Thais) dan graag kwaliteits-toeristen die hun geld vooral besteden in dure hotels en winkelcentra (en als ze ziek worden in prive-ziekenhuizen) en ervan gruwen om eten, koffie of een ijsje op straat te kopen of met de brommertaxi te gaan.

  • Jan zegt op

   Thailand heeft succesvol voorkomen dat er een echte Coronagolf is gekomen, niet alleen op het platteland, maar ook in de dichtbevolkte steden. Vergelijk dat eens met de ramp in Brazilië, waar bij dezelfde temperaturen en armoedige leefomstandigheden vele tienduizenden doden vallen. Het devies is: voorzichtig blijven en vooral geen onnodige besmettingen importeren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website