Lezersinzending: Op vakantie in Pattaya

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersinzending
Tags:
6 november 2021

Een verslag van onze binnenlandse vakantie en hoe corona daar invloed op heeft gehad. Van maandag 25-10 t/m vrijdag 29-10 ben ik met 2 jonge kinderen naar Pattaya/Jomtien op vakantie geweest. Even voor alle duidelijkheid: dat ik alleen met 2 jonge kinderen op vakantie ben geweest is omdat mijn vrouw vorig jaar is overleden. Waarom Pattaya? Omdat dat het dichtste bij is. Volledig gevaccineerd en voordat het nieuwe semester van de school van start zou gaan.

Via booking.com het Momento Beach resort geboekt. Dit stond op de site als “deze accommodatie heeft maatregelen getroffen i.v.m. corona”. Het is dus geen SHA gecertificeerde accommodatie.

Maandag bij aankomst ingecheckt; er werd niet gevraagd naar vaccinatiebewijs en ook niets verteld over de te volgen regels i.v.m. corona. Momento is een middelgroot resort met een mooi zwembad. Gelukkig was het zwembad open voor gasten in tegenstelling tot publieke zwembaden. Het terras om het zwembad wordt voor het restaurant gebruikt.

(jayaibe / Shutterstock.com)

Aan het eind van de middag nog even naar de Pattaya beach road gereden. Er waren wel mensen maar niet heel druk. De kinderen hebben nog even in de zee gezwommen. Het water ziet er beter uit dan vroeger. In het restaurant van het resort gegeten. Het personeel droeg wel continue mondkapjes en hield afstand.

Dinsdag waren de kinderen al vroeg wakker. Na het ontbijt snel naar Jomtien strand. Ik vind dit leuker dan Pattaya strand. We waren er al voordat de strandstoelenhouders open waren. Na de Thaise lunch was het spelen in de zee genoeg. Ze wilden liever nog in het zwembad spelen. Daar is het water namelijk niet zo zout. Aan het eind van de middag rondstruinen in Central Festival en eten bij de Burger King.

(sarayuth3390 / Shutterstock.com)

Woensdag gingen we naar de Swiss Sheep Farm 20 km buiten Pattaya. Een soort van grote kinderboerderij. Wat ik kon opmaken uit internet berichten zou dit open moeten zijn. Bij aankomst stond er nog een auto. De entree was gesloten maar een hek aan de zijkant stond open. Geen entreegeld hoeven betalen. We kwamen als eerste 2 ezels tegen, daarna een hok vol konijnen en een eenzaam paard. Verder geen kip te bekennen (555). Alle andere dieren zijn of verplaats of misschien op een bord terecht gekomen. Het zag er verder spookachtig en verwaarloosd uit.

Snel maar weer naar het Jomtien strand. Dit keer gingen we zitten bij de strandstoelen. 100 baht voor 3 stoelen en tafels onder de parasols. Wat opviel was dat er op het strand niets anders is dan normaal. De opstelling van strandstoelen is hetzelfde, niks geen social distancing. Bij de vraag om een menu werd ook de mogelijkheid voor bier aangeboden. Mijn opmerking dat alcohol toch verboden was werd weggewuifd. En inderdaad overal stonden de flessen al op tafel. ’s Avonds bij een eenvoudig Thais restaurant aan Jomtien strand gegeten. Bij het gedeelte waar de Jomtien letters staan zijn nog wat restaurants open. Verderop is het erg donker.

Mini Siam

Donderdag. Een druilerige dag. Op naar Mini Siam Park. Dit was dus wel open. Met de roze id kaart 100 baht korting gekregen op de 300 baht. Nog steeds niet de Thaise prijs. Mini Siam park is een soort Madurodam park. Op zich wel leuk voor de afwisseling maar ook weer niet spectaculair. En ook hier het rijk alleen en binnen korte tijd alles gezien. Veel miniaturen kunnen wel een likje verf gebruiken. Aan het einde van de middag naar de Pattaya Night Bazaar. Met de gedachte dat dit wel iets lokaals en open zou zijn om wat souvenirs te kopen. Om 6 uur was bijna alles al dicht. De Bazaar Heeft ook last van de crisis.

Vrijdag terug naar huis. Omdat we toch in de buurt waren naar de Khao Kheow Open Zoo geweest. Een mooie dierentuin die de moeite waard is. Hier was het wel druk met Thaise bezoekers. Ook hier weinig te merken van corona maatregelen behalve een paar bordjes. Iedereen hutjemutje in het treintje. Dan toch maar lopen.

Heb je dan last van de maatregelen: ik heb geen last ondervonden. In de openbare ruimte draag je een mondmasker maar dat is overal in Thailand het geval. Als je een winkel binnengaat is er een temperatuurmeter, alcoholgel en de qr scan code of een schrift om je gegevens te noteren. Vaak staat er niemand meer bij ter controle of je het doet. Geen enkele persoon die je om vaccinatiebewijs vraagt.

Wel is het zo dat wanneer je rondrijdt en dichter bij de zee komt er meer en meer gesloten is. Vooral als het avond is vallen de donkere straten op. Als je voor het uitgaansleven komt zul je het nu van de restaurants moeten hebben. Walking Street is een uitgestorven straat.

Voor wat betreft attractieparken. Een enkele is open. Ik denk zelf dat de grote parken nog dicht blijven of anders met beperkte mogelijkheden tegen de volle prijs.

Ik wilde nog een dagje met de ferry naar Koh Larn gaan. Alleen gaat de ferry een beperkt aantal keren zodat het verblijf of het eiland kort is of je moet heel vroeg je bed uit willen. Je kunt natuurlijk met de speedboot gaan voor 200 baht pp. Daar komen nog parkeer of taxikosten bij. Dat maar niet gedaan.

Al met al een paar leuke dagen weg uit het plattelandsdorpje.

Ingezonden door Jan Ruigrok


» Laat een reactie achter


Rating: 4.96/5. From 28 votes.
Please wait...

6 reacties op “Lezersinzending: Op vakantie in Pattaya”

 1. khun moo zegt op

  bedankt voor de info jan.

  Leuk om te lezen al was er geen kip te bekennen.
  Eerste kwam je 2 ezels tegen, daarna een hok vol konijnen en een eenzaam paard.
  de humor ben je niet kwijt geraakt.

  groeten uit koud nederland

 2. Teun zegt op

  Leuke en goede info !
  Bedankt Jan.

 3. guido goossens zegt op

  Bedankt om je ervaring met ons te delen. Geeft voor ons in Europa een beter beeld van de werkelijke situatie. Hier hebben we veel meer aan dan aan krantenartikels ,alhoewel die ook nuttig kunnen zijn.

 4. Johnny BG zegt op

  Ik ben blij dat je de moeite hebt genomen om dit stukje te schrijven als jou als resident zijnde en er is niets van gelogen is mijn ervaring van een aantal weken geleden. Het leven gaat door, de zee lijkt schoner, er is weer meer aan bepaalde krab en ander lekkere zeevruchten beschikbaar tegen normale prijzen en de straten in Pattaya zijn qua verkeer zoals 30 jaar geleden. Dat is dan misschien in de ogen van veel mensen geen vooruitgang maar wat mij betreft is dat pure vooruitgang om los te komen van de gekkigheid van een afvoerputje economie.
  Als dat laatste niet het geval is dan hoefde je ook niet uit te leggen waarom je de keuze hebt gemaakt om met 2 jonge kinderen naar Pattaya op vakantie te gaan en hoe het mogelijk is dat op top locaties na bijna twee jaar er gebouwen bij staan die niet veel onderdoen van een restant uit een oorlogsgebied.
  Beperkt toerisme gaat voor de lokale economie op de lange termijn meer opleveren voor de interne Thaise markt is mijn gedachte maar of ik gelijk heb weten misschien de geleerden op dit vakgebied.

 5. fred zegt op

  Zelf ben ik na een tijdje thuisfront weer in Pattaya beland. Ondanks de onheilspellende berichten die ik in Europa vernam over ellende en miserie tot bijna stervende mensen in de straten moet ik zeggen dat ik daar in de verste verste nog niks heb over gemerkt. Het enige verschil is dat het verkeer rustiger is en overal wat minder volk aanwezig is. Winkels zijn open net als restaurants. Alcohol is nog taboe of je moet tevreden zijn met stiekem wat bier in een tas. Beerbarretjes zijn dicht net als de go-go’s en dancings. De Thai trekken gewoon hun plan. Ik zie eigenlijk nergens schooiers noch bedelaars. Buiten dat het rustiger is en het uitgaansleven dicht blijft merk ik weinig verschil.

 6. Jacques zegt op

  Mijn ervaring in deze is dat veel van de Thaise mensen na een tegenslag hun weg wel weer vinden. Zij hebben al weinig vastigheid in hun leven en zijn gewend om veranderingen te ondergaan. Vaak is familie de steun die nodig is. Mijn vrouw en ik hebben onder anderen een neef opgevangen die als gitarist in Pattaya al jaren werkzaam was en in de afgelopen periode met klusjes zich staande heeft gehouden. Drie dagen geleden werd hij door zijn oude werkgever gebeld en kon het gitaarspelen weer een aanvang nemen. Fijn voor hem en hopelijk voor langere tijd. Het leven in Pattaya en omstreken komt weer op gang en voor velen was dit bussines zoals gebruikelijk. Alleen diegene afhankelijk van het toerisme daar was de nood hoog en daar zijn de nodige de klappen gevallen. Hoe zich dat gaat verhouden of aanpassen laat zich raden. De stranden lopen al aardig vol en de wegen nu met het muziekfestival in de weekenden levert ook al weer files op. Navenant neemt de luchtvervuiling weer toe na lang groene plaatjes in de app is het nu weer lichtbruin/geel en soms zelfs rood in Pattaya.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website