Op 22 mei wordt er een nieuwe snelweg geopend als je van Bangkok komt richting Pattaya, die gelijk linksaf vanaf de snelweg Bangkok gaat richting Rayong. Het heeft uitgebreid op jullie blog gestaan.

Inmiddels zijn er voorbereidingen gemaakt voor nog een nieuwe snelweg, voor als je van Chon Buri komt ook richting Rayong zodat je niet over Sukhumvit Road door Pattaya heen moet. Denk dat dat na 22 mei start. Deze weg komt door Pattaya East heen. Grond is al grotendeels onteigend, de plannen gemaakt en al deels bouwrijp gemaakt. Het wordt een snelweg van 14 km. 4 of 6 baans is mij niet bekend. Ze zijn er al jaren mee bezig.

Maar omdat de grond onteigend gaat worden, er worden 400 huizen voor gesloopt, zijn veel eigenaren in slecht humeur. De 1 zegt ze betalen op basis van grootte van het huis de ander op basis grondprijs. Als je geluk hebt, heb je alleen geluidsoverlast.

Maar nu, langs de route staan veel van deze huizen te koop. Uiteraard wil men er snel nog van af. Eerder heb ik al op jullie blog hier een melding van gemaakt. Echter deze werd kleinerend afgedaan als onzin door een gerenommeerde lezer zonder enige kennis van zaken.

Echter de bouwgrond is er. Een Nederlander heeft mij gemeld dat zijn huis onteigend gaat worden. De braakliggend grond ligt er al. De tekeningen heb ik in mijn bezit. Hele stroken huizen staan te koop of staan te verrotten op de route. Dus mijn inschatting is dat het geen onzin is en dat de weg er gaat komen.

Ingezonden door Peter

No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersinzending: ‘Nieuwe snelweg bij Pattaya, pas op voordat je een huis koopt!’”

 1. David H. zegt op

  Betreffende de onteigeningen , zou het kunnen dat men dan bij vergoedingen ook nog wel eens naar de juiste vorm van akte van de eigendom gaat kijken ?

  Aangezien de Thaise staat de vergoedingen moet betalen, zouden er wel eens uitvluchten kunnen ontstaan wegens de al langer onder “scrutiny” bevindende “company form” .

  In alle geval te mijden aankopen aldaar , maar och ja buitenlanders konden toch geen land bezitten ,dus zal wel meevallen .

 2. Ben zegt op

  De autoweg ligt er al.
  Weet alleen niet wanneer hij geopend wordt

  Ik heb gezien dat ze met afwerking bezig zijn ( vangrail e.d.).
  De lichtmasten staan er al.
  Misschien zijn de tolplaatsen nog niet klaar.
  Ik woon gelukkig aan de andere kant van maprachan dus ver genoeg weg van de autoweg.
  Krijgen wel wat meer geluidsoverlast als utapaio verder wordt uitgebreid aircity.(satalietluchthaven van survanabhumi)
  Ben

  • Roel zegt op

   Ben, wat jij bedoelt is totaal andere weg, van bangkok naar Rayong, Die gaat 22 mei open en eerste 3 maanden geen tolgeld te betalen.

   De andere weg wordt ook geen tolweg. Wij zijn bezig voor Nederlander die ook grond en stuk van de keuken moet afstaan. Kan je vertellen dat gaat niet zonder slag of stoot. ze willen alleen de m2 grond kopen die ze nodig zijn tegen grond prijs. Nu wil het ook nog zo zijn dat het huis door de bouwaannemer niet heeft laten registreren bij de landoffice. Dus aldaar op papier bestaat er helemaal geen huis op dat grond.

   Wil je registratie dan moet je de bouwwaarde laten taxeren, bouwkosten en daarover moet je dan bij landoffice 7% btw betalen met wat aanvullende kosten. Dat kost al meer dan dat gemeente wil betalen.
   We zullen zien hoe dit gaat aflopen, in ieder geval mag het huis niet eens meer worden verkocht aan derden, dat is gesommeerd door gemeente dmv briefing.

   • l.lagemaat zegt op

    Roel kun je me zeggen waar deze weg komt te liggen ?
    Waar sluit die aan en waar eindigt die in Pattaya Oost?

    • Peter zegt op

     Kun je op de tekening zien. De zwarte stippellijn is de weg die nu de 22 ste geopend wordt.

     De weg paseert de siam country road achter de green village 1.

     Verbaas mij in jou intresse !.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website