Geachte redactie,

Dokter Maarten gaf onlangs een advies inzake mogelijke tumoren in de galblaas van mijn Thaise vriend. Ik wil graag de afloop met Maarten delen en met de lezers van Thailandblog.

In een staatsziekenhuis was bij mijn Thaise vriend geconstateerd dat er 3 luciferkop grootte tumoren in de galblaas zaten. Advies: operatie en geen te verwachten kosten. Valt onder de 30 Thai Baht regeling. Mijn Thaise vriend heeft toen, gelukkig maar, een directe operatie geweigerd.

Het advies van Dr. Maarten was niet te dralen als het echt om tumoren gaat. Dit laatste heeft er toe geleid, dat er een second opinion gevraagd is aan een gespecialiseerde arts van een Universitair staatsziekenhuis.

Deze specialist heeft met een ingebrachte camera de galblaas bekeken en kon geen tumoren constateren, hercontrole is ook niet nodig. Kosten: geen, valt ook onder de 30 Thai Bath regeling.

Een pak van het hart van mijn vriend en voor mij.

Zo zie je maar, een second opinion is in dit soort gevallen, als het maar even kan, aan te raden.

Maarten dank voor het wijzen van de juiste weg.

Met vriendelijke groet,

B.

1 reactie op “Lezersinzending: Maarten bedankt en een second opinion kan zeer zinvol zijn”

  1. Aloyius Mekelenkamp zegt op

    Moderator: Vragen aan Maarten moeten via de redactie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website