Beste lezers,

Na twee jaar deze blog trouw te hebben gelezen heb ik de volgende vraag: waarom is er zoveel negatieve kritiek vanwege mensen die ervoor gekozen hebben om hier te wonen? Ik begin het gezeur een beetje beu te worden.

Ik heb hier volgende problemen mee:

 1. De kritiek op de luiheid van sommige Thai en de verheerlijking van hard werken en presteren.
 2. De kritiek op de Isaan, als zijnde iets ‘waar je uit vrije wil niet gaat wonen’.
 3. De kritiek op de zogenaamde roze-bril dragers.

1. Zestigplussers die nu in Thailand wonen waren in de jaren 60 van de vorige eeuw tieners! Recht op luiheid, recht op roes, smoren tegen de sterren op… Men zit nu te mopperen over de traagheid van het Thaise werktempo, over de luiwammesen die ‘onder een boom met een fles whisky’ liggen. Nu is het voor die Nederlanders en Vlamingen enkel werklust/presteren/ambitie wat zaligmakend is.

Persoonlijk: Ik ben zelf (fysiek) aan de luie kant, en ben hiervoor nog nooit scheef bekeken door een Thai. Dit in tegenstelling tot Vlaanderen, waar je als ietwat ‘tragere’ mens al direct als leegganger beschouwd wordt.

2. Er zijn veel mensen die kiezen voor Thailand en die niet in Hua Hin, Phuket, Pattaya, Bangkok,… willen wonen, integendeel. Maar deze mensen worden snel gestigmatiseerd als cheap charlie’s of slachtoffers van een slechte Thaise familie. Al bestaan dergelijke gevallen, er zijn volgens mij heel veel blanken die hier wonen, net omdat ze verliefd zijn geworden op een Isaanse én naderhand op haar familie én op de Isaan zelf. Ik ben zo iemand, en ik kan me niet voorstellen dat ik de enige ben. Ons grootste schrijftalent op thailandblog.nl, de Inquisiteur, is duidelijk ook zo iemand. Maar de zure reacties op zijn stukjes zijn er altijd. Van mensen die niet in de Isaan wonen of van mensen die er wel wonen. Raar, nooit van mensen die er gewoond hebben en verhuisd zijn omwille van al die zogenaamde negatieve dingen!

Persoonlijk: Ik woon hier liever dan in Vlaanderen. De natuur is zoals moeder aarde ze bedoeld heeft. De mensen zijn oprecht: ze lusten je of niet.

3. Roze bril? Het ganse concept van “roze-bril-drager” slaat nergens op. Oke, je hebt de toeristen, maar die zien niet wat de resident ziet. Zij hebben dus per definitie een roze bril op. Maar elke resident ziet heus wel de minder goeie kanten. Moet je daarom gaan zeuren? Dat mag, ja. Maar iemand verwijten dat hij de dingen (te) positief ziet (een roze bril draagt)? Waarom? Die komt daar echt wel zelf achter. De kater na een party komt vanzelf, maar waarom moeten we partycrashers dulden? Mogen we zelf onze eigen ervaring opdoen, ja, zonder jullie ‘goede raad’?

Iedereen is van de wereld, de wereld is van iedereen (Thé Lau).

Ingezonden door Tom


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

33 reacties op “Lezersinzending: Kritiek, kritiek en nog eens kritiek”

 1. Pieter1947 zegt op

  Prima beschreven.Zo denk ik er ook over..

  • Kareltje Siam Hua Hin zegt op

   Ben het helemaal met Tom eens, ook ik heb me dit vaak afgevraagd. Als je zoveel problemen hebt met leven in Thailand is het beter ergens anders te gaan wonen/leven, vrije keuze.

 2. Slagerij van Kampen zegt op

  Wat mij betreft hoeft niet iedereen hier hiep, hiep hoera lang leve de Isaan te roepen. Ik vind die negatieve stukjes eigenlijk best wel amusant. Het is vaak een bepaalde vorm van zwarte humor of galgenhumor zo men wil. Men houdt ervan of niet. Komt bij: de balans slaat duidelijk door naar positieve reacties. men kan de negatieve reacties ook gewoon negeren natuurlijk. Ik lees ze graag, en schrijf ze soms ook. Voor beide is publiek. Dat ziet men toch aan de vele likes die wij azijnpissers vaak krijgen?

  • flans zegt op

   Ik kom reeds +-25 jaar naar Nakhonratschasima en kom elk jaar met groot plezier terug,heb een goed huwelijk en twee kinderen van mijn vrouw diemij op handen dragen,ik ga ook graag terug naar mijn geboorte streek in Belgie.Wat mij meest opvalt bij de farang is dat zij altijd pronken met hun kapitaal dat zij niet hebben want de meeste farang zijn dikke stoeffers.Laat de Thai leven zoals ze zijn en anders blijf je in uw eigen landje..

 3. Ger zegt op

  Even over punt 2. Was getrouwd met iemand van de Centrale regio en in ruim 20 jaar slechts 1 x op doorreis geweest in Isan. Nadat ik alleenstaande was en Centraal Thailand en Bangkok reeds 20 jaar kende besloot om eens in het noordoosten te gaan kijken . En wat schetst mijn verbazing : het platteland is en de steden zijn gelijk aan andere streken in Thailand Ja lokale verschillen in bijvoorbeeld gerechten en bergen of geen bergen en rijstvelden of maivelden en zo voorts heb je overal. Maar om nou te beweren dat het platteland verschillend is, nee dus. Idem de grotere plaatsen en dorpen in Isan :geen wezenlijk verschil met andere dorpen of steden in de overige streken in Thailand.

  Kortom Isan heb ik even graag als amdere streken in Thailand. En diegene die beweert dat het anders zou zijn die kent de regios in Thailand niet.

 4. Cornelis zegt op

  Een artikel naar mijn hart!

 5. Daniël M. zegt op

  Het gras lijkt groener aan de andere kant van…

  Hier is dat precies hetzelfde. Sommige (veel?) farang gaan er wonen met hoge verwachtingen (veel dromen). Maar dan lijkt het toch tegen te vallen.

  Hier verwachten we van immigranten dat ze zich aanpassen. Dan zouden we toch mogen verwachten dat de farang zich daar ook zullen aanpassen.

  Als de farang zich aanpassen en doen zoals de Thai – het leven nemen zoals het komt – dan is er toch geen probleem? De Thai (over)leven al generaties zo!

  Wat mij betreft: aanpassen of terug naar Europa. Blijven klagen heeft totaal geen zin. Die farang die klagen, beklagen het zichzelf!

  In 1 zin samengevat: Ik ben het eens met Tom! Goed geschreven!

 6. Fransamsterdam zegt op

  Iemand die overweegt om voor vakantie of langer naar Thailand te vertrekken zal het na dit blog een tijdje gevolgd te hebben waarschijnlijk wel uit zijn hoofd laten. Of in ieder geval de plaatsen waar je de kans loopt Nederlanders te ontmoeten mijden.
  Het is één grote corrupte bureaucratische bende, de prijzen gaan alleen maar omhoog, de voedsel- en verkeersveiligheid zijn onder de maat, de vrouwen deugen niet, je wordt opgelicht waar je bij staat, alle toeristen behalve Nederlanders gedragen zich als hooligans, de treinen rijden niet op tijd, soms regent het, soms is het te heet, de pindakaas is te duur, de Thai spreken niet correct Engels, je kunt niet zomaar illegaal komen wonen, de taxi die 14x zo goedkoop is als in Nederland verdomt het om de meter aan te zetten, de Thai krijgen korting op entreegelden bij attracties waar hun eigen regering belastinggeld in heeft gestopt, als je iets koopt gaat er wel eens iets kapot, uit kroegen komt geluid, hanen kraaien, op feestjes wordt gedronken, muggen bijten, en sommige mensen zijn gewoon ronduit vervelend.

  • Trees zegt op

   En, diezelfde Thailandgangers ook maar kankeren op Nederland.
   de regering deugt niet.
   de sociale verzekeringen zijn veel te duur.
   de AOW wordt alleen maar minder
   de pensioenen worden uitgekleed
   en de dagelijkse boodschappen zijn niet meer te betalen
   Nu kan ik deze lijst nog veel langer maken, maar jullie
   begrijpen vast wel wat ik bedoel.

   Een ding vergeten ze echter. Dank zij onze sociale voorzieningen,
   kunnen ze in Thailand wonen.

   Daar is alles echter nog vele malen goedkoper dan in Nederland.
   Ook wordt het geld wat vanuit Nederland gestort wordt op
   hun rekening, niet in Nederland uitgegeven maar in Thailand.

   • John Chiang rai zegt op

    Presies Trees,en in Thailand kun je alleen maar goed leven,als je dat geld meeneemt of krijgt,van het moederland waarover sommige Thailandgangers zich zo negatief uitlaten. Als Thai zouden ze in plaats van een AOW een pensioentje krijgen van ca 6 tot 800Bath p/maand,zodat het woord paradijs een totaal andere betekenis krijgt.

  • petra zegt op

   Moderator: Niet generaliseren svp.

 7. ruud zegt op

  Als ik uw stukje zo lees, ontbreekt het u ook niet aan enige mate van kritiek.

 8. Mark zegt op

  Allemaal leuk en aardig, maar als “Thailandblog.nl” dezelfde “content/agendasetting” krijgt als de officiële TAT-site is de lol er meteen af. Mijn bezoekjes in voorkomend geval drastisch minder frequent worden.

  Laat de verscheidenheid “aan smaken” maar heersen op deze blog, dan blijft het lekker zoals in de Thaise keuken 🙂

 9. ergens in thailand zegt op

  Heb 2 jr in Hua Hin (Khao Takiap) gewoond en woon nu ergens in de Isaan en ik zou voor geen geld meer willen ruilen al ga ik nog wel een paar keer per jaar na Hua Hin want het is de mooiste strandplaats in mijn ogen vooral het strand van Khao Takiap.
  Alleen toen ik er woonde in 2006 was het al redelijk druk maar ik ben 10 dagen geleden weer geweest en wat een drukte zeg alles is volgebouwd maar dat zie je in de Isaan ook wel veranderen en dat geldt denk ik overal op deze aardbol.
  Ik zeg leef en woon zoals je zelf wilt en niet te snel oordelen over iemand die je helemaal niet kent.
  GENIET GENIET GENIET VAN THAILAND WAAR JE OOK WOONT.

  mzzl Pekasu

 10. RuudRdm zegt op

  Je doet het er het beste aan om door de kritiek/kritische kanttekeningen en al het commentaar heen te lezen. Dat levert een soort van gemene deler op, waardoor een zo goed als realistisch beeld ontstaat. Vervolgens dien je deze te staven met je eigen oordeel, vanuit eigen belevingswereld.
  Je hebt er ook niets aan als mensen en situaties enkel worden geïdealiseerd. Kritiseren en idealiseren vormen de hoofdmoot van vele verhalen van mensen in en naar Thailand. Daar is Thailandblog goed in, en zo moet het zijn.

 11. Hans Struijlaart zegt op

  Ik draag al 20 jaar een roze bril in Thailand en ik vertik het om die bril af te zetten.
  Ik zou alle buitenlanders die in Thailand wonen adviseren koop ook zo’n roze bril dan zie je Thailand een stuk minder negatief en zet hem nooit af. Of vind je 150 bath te duur voor een roze bril?

 12. Piet zegt op

  Zit in de Genen van de Hollander daar kunnen we niets aan veranderen
  Gewoon mee leren leven of de kritiek gewoon overslaan

 13. erik zegt op

  Geen enkel land is perfect. Er is geen hemel op aarde; dat blijkt maar weer. Wil je nu al naar de hemel dan is daar -tegen betaling, uiteraard- wel wat aan te doen hoor… Maar daar zijn wij NL-ers dan weer te zuinig voor. Dus blijven wij klagen.

 14. Pieter1947 zegt op

  Toch weer van die klagers he .Ze weten het zo goed allemaal.Ik geniet in Thailand elk uur en in de isaan..

 15. John Chiang rai zegt op

  Iedereen heeft zijn eigen mening,en bovendien is geluk een bevinden, dat voor iedere mens anders beoordeeld zal worden. Ik persoonlijk denk dat de meesten geen kritiek leveren aan het feit of iemand zich nu wel,of niet gevestigd heeft in Thailand. Dit is meestal om wat voor reden ook, een persoonlijke beslissing, die in de meeste gevallen zeker geen kritiek verdient. Alleen als in een lezersinzending bijv.een vraag gesteld wordt ,,hoe de politieke situatie is in Thailand”of hoe het gesteld is met bijv,,de verkeersveiligheid” enz.dan hebben velen problemen met die mensen,die alles proberen goed te praten. Sommige reacties gaan zelfs zover dat ze het thuisland begin af te kraken t.o.v.hun nieuwe bestemming,terwijl men het overal in de media anders lezen kan. Bij veel van deze z.g.n. goedpraters betwijfel ik sterk of ze precies zo tollerant gereageerd hadden,als ze de zelfde toestanden in hun thuisland hadden voor gevonden. Ik heb namelijk het vermoeden dat velen die nu alles super vinden,moord en brand zouden schreewen. Bij alle respect voor andere meningen,waarbij ik vaak betwijfel, of ze werkelijk ook de keerzijde van de medaille zien,moet het mogelijk zijn,hier op te wijzen,zonder dat dit meteen vergeleken wordt met zeuren,of azijn pissen. Verder wens ik iedereen die voor een permanent verblijf in Thailand gekozen hebben,een gelukkig leven,en daar is ook kritisch rondkijken,nog steeds niet verkeerd.

 16. Jan Doedel zegt op

  Ach, wanneer een Amsterdammer eens niet op zijn stad, land of regering moppert is er iets mis. Toch, geef hem maar Amsterdam. Hij kan ook niet naar huis gaan want hij is al thuis. Gaat hij naar Thailand, dan gaat hij daar mopperen, omdat hij net als de Nederlandse agrarier nu eenmaal altijd moppert. Ik weet niet hoe het wat dat betreft met de Belgen gesteld is? Moppert de Vlaming net zo veel als den Hollander of is de zuidelijke bril wat rozer? En de Walen? Bij mij op de werkvloer wordt er ook dagelijks heel veel gemopperd op alles. Vooral op het management natuurlijk. De nieuwe CAO, maar hebben wij het wel zo slecht vergeleken met een Thaise werknemer? Die zijn jaloers op ons. En de Thais? Verschilt. Maar mijn Thaise vrouw lijkt net een Amsterdamse. Ze moppert bijna dagelijks op haar geboorteland (haar bijdragen zouden hier door de roze bril dragers niet gewaardeerd worden maar ze spreekt wel uit grondige en diepe ervaring) maar toch wil ze het liefst volgende maand terug naar Thailand. Alhoewel het meer heimwee naar haar familie is dan naar Thailand. Op Nederland moppert zij nauwelijks. Vindt hier alles beter geregeld dan in haar geboorteland.

  • Siamees zegt op

   Idem voor mijn vrouw, zegt zij zelf ook wat betreft in ons geval België.
   Ik heb ook 4 jaar in Thailand gewoond en moet eerlijk gezegd ook toegeven dat het gewoon beter is in België.
   Thailand zien we alleen nog maar als een leuk vakantie- overwinterland niet meer of minder.
   Een groeiland dat nog een lange weg heeft te gaan en waar het goed toeven is voor westerlingen met een beetje geld en rijke Thai.

 17. Herbert zegt op

  We kunnen ons eens beter afvragen WAAROM gaan we in Thailand wonen en niet in een land waar alles perfect is als er al zo’n land bestaat. Zelf ben ik van plan indien ik mijn huis verkoop in Nederland ook naar Thailand te verhuizen en ben nu 53 en getrouwd met een Thaise uit Chiang Rai maar ik zou bijvoorbeeld nooit in 1 van de zogenaamde compounts willen wonen en in het dorp waar mijn vrouw vandaan komt ook niet en dat weet ze. Zelf kies ik voor noord Bangkok in een gewone arbeiderswijk waar het naar mijn zin gemoedelijk toegaat( daar indien ik in BKK ben)en van alle gemakken voorzien winkels hospitaal. Maar dat wil niet zeggen dat je dan maar moet afgeven op de mensen die in de Isaan of waar dan ook willen gaan wonen ieder kiest daar voor zichzelf voor en de Thai zijn niet lui ze leven makkelijker dan wij en waarom zou je het vandaag doen als je het tot morgen uit kunt stellen dit gaat zo in heel veel landen ben een bereisd persoon en heb wel gemerkt dat waar de blanken ook wonen de inheemse bevolking in hun ogen vaak lui is maar waarom zou je je eigen overwerken terwijl je een dak boven je hoofd hebt en eten en niet zoals vele in de blanke wereld dood gaan met een vette bankrekening.

  • henry zegt op

   Ik ben zo een inwoner van Noord Bangkok. Zou nergens anders willen en kunnen wonen.

  • John Chiang rai zegt op

   Nog een keertje,het gaat bij de meesten niet zo zeer om het feit of alles perfect is in Thailand. Ook in Europa is in de meeste landen niet alles perfect,en mag wat mij betreft rustig genoemd worden. De grootste kritiek hebben velen op die mensen,die in Thailand alles in de hemel prijzen,terwijl ze het eigen thuisland t.o.v. van hun nieuwe bestemming afkraken. Zelfs vele trotse Thais die hun Thailand overal in de wereld verdedigen,geven eerlijk toe,dat de meeste dingen in Europa beter geregeld zijn. Het is dan ook niet voor niets dat vele Thais graag naar Europa komen,en eerst terug gaan als ze genoeg financiële zekerheid hebben. De farang,waaronder ik zelf ook,die meestal veel ouder is als zijn thaipartner,zou zeker in het begin van de relatie,geen enkele kans gehad hebben,als hij niet als oplossing gedient had,voor de financiële noodstand,en de verdere problemen die in het land nog steeds heersen. Dat verder uit deze relatie’s een liefdesband ontstaan kan,wil ik zeker niet ontkennen,maar de misstanden en de armoede die sommigen in hun thuisland erger vonden,waren zeker in het begin de grootste reden van de relatie. Hoewel de meeste Don Juans dit niet graag horen,en hun partners dit begrijpelijk zullen ontkennen.

 18. Alex zegt op

  Tom, ik ben het helemaal eens met jouw schrijven. Ook ik erger me dood aan al die negatieve reakties en artikelen. Ik woon hier 10 jaar, met heel veel genoegen. Ik geniet iedere dag weer!
  En op al die negatieve berichten doet Thailandblog nog een schepje bovenop door kritiek uit te lokken, over relaties, geld, Isan, Thaise families, cultuur etc.
  Je bent hier als gast, dat verwachten wij ook in NL!
  Stop met zeuren en geniet! Het is overal wat..!

  • Henk zegt op

   Thailandblog is een blog waar een ieder zijn eigen mening kan en mag geven .Mochten er antwoorden of reacties op komen waar je niet tegen kan meld je dan af bij deze dagelijkse blog is mijn mening .Waarom
   Enkel en alleen positieve reacties geven is natuurlijk het effect van een openbaar blog compleet weg ,dus gewoon ieder zijn eigen mening .Enne ? Te gast hier en ons aanpassen want dat doen de gasten in Nederland ook begrijp ik niet helemaal ..Negerzoenen ,,Jodekoeken,Zwarte Piet ,zijn naar mijn mening puur Nederlandse woorden die door de in Nederland verblijvend gasten zijn verbannen !

   • Henk zegt op

    Enne NEE ik werk niet bij Thailandblog maar vind het een supergoed blog wat ik dagelijks met alle plezier lees en soms ook graag een al dan niet positieve reactie op geef maar wel duidelijk mijn eigen mening is ,en dat hoort ook zo in een blog .

 19. NicoB zegt op

  Mensen lijken vaak via Thailandblog hun kritiek te willen uiten over datgene waar ze wonend in Thailand problemen mee hebben. Het is jammer, dat ze die kritiek hebben cq. de behoefte hebben hun kritiek te uiten via Thailandblog. Maar waarom niet? Helpt ze een beetje stoom af te blazen.
  Aan de lezer van die kritiek staat het vervolgens vrij welke waarde toe te kennen aan die kritiek en dan kom je al snel op je eigen ervaringen uit en je eigen oordeel daarover.
  Maar, als je dan niet in lijn met de criticaster blijkt te denken en je hebt aangepast en bent overgegaan tot acceptatie van de feitelijke situaties, dan krijg je al snel het stempel dat je een roze bril op hebt, wat helemaal nergens op slaat.
  Registreren, waarderen, accepteren, afwegen, overwegen en dan gewoon jezelf blijven, dan maakt het niet uit of je iets leest van een azijnpisser of een roze bril drager.
  NicoB

 20. Eric zegt op

  Inderdaad Tom er zijn er die blijven zeuren maar toch blijven komen, waarom?Omdat ze hier waar voor hun geld hebben,maar denken dat alles hier gratis moet zijn. De meesten die kommentaar geven hebben hier nog geen voet aan de grond gezet zo wordt bvb ook Phuket door velen afgestempeld als een bordeel,wat niet waar is, er zijn dommeriken die denken dat iedere thaise vrouw die lacht met hen naar bed wil en je op iedere hoek van de straat aan je trekken komt. ik woon hier nu bijna 13 jaar en wanneer ik 1x/jaar naar Patong ga dan is dat veel, als we uitgaan gaan we naar Phuket town in leuke plek met lokalen en een live band. Voor velen is patong=phuket dat is niet zo verre van! Net als in Mallorca wanneer je en paar km verder rijdt heb je het doodgewone spanje, dit is hetzelfde in Phuket. Ik breng onze klanten naar een prachtig strand iedere dag en wanneer ze daar voor de eerste keer komen zeggen ze allemaal we dachten dat dit niet meer bestond in Phuket.Toch wel,al die betweters hebben in vele gevallen hier nog nooit een voet aan de grond gezet. Maar ik denk dat dit voor ieder land is waar velen willen heengaan of emmigreren maar niet durven.

 21. Pedro zegt op

  Zo lang de boer klaagt gaat,ie goed.
  Gaat idem op voor de meeste klagers.

  Vergeet nooit meer een farang (Engelman) die bakken kritiek had op Thailand/Pattaya.
  Hij was druk, druk, druk aan het debateren met een andere Engelsman hoe drastisch Thailand naar zijn
  idee omgevormd diende te worden naar zijn zin.
  Bij voorkeur gelijkend op Engeland.

  Dacht “waarom blijft hij hier met al zijn kritiek en niet in zijn o zo verheerlijkte Engeland”.

  Vermoedelijk een door velen misbruikte wijze om met weinig aan intelligentie de (negatieve) aandacht te krijgen.

  Ik ga ook voor die roze bril na 25 jaren Thai Thai.

 22. Michel zegt op

  Ook ik kan me behoorlijk ergeren aan die negatieve toon die helaas steeds verder door dit blog begint te klinken. Het lijkt net of velen het niet (meer) naar hun zin hebben in Thailand.
  De ondertoon dat Nederland zoveel beter zou zijn dan wat dan ook in Thailand lijkt onderhand geen ondertoon meer. Ik vraag me dan steeds af; wat doet men hier nog? Waarom gaat men niet terug naar dat land waar men weg ging omdat men het daar niet naar de zin had, maar wat nu weer zo vreselijk mooi lijkt?
  Wie het wel naar z’n zin heeft in Thailand, en wie nog wel de voordelen ziet van een niet socialistisch land moet z’n roze bril afzetten volgens vele regeerders. Mijn idee is dat die mensen eens hun roze bril voor Nederland af moeten zetten. Het is al decennia geen Luilekkerland meer. Je kan al lang niet meer rond komen van je kale AOW of minimumloontje. Daarom zijn ook velen, zo’n 150.000 mensen per jaar, de afgelopen decennia Nederland ontvlucht, naar beter oorden, zoals Thailand.

 23. Chander zegt op

  Beste mensen,
  Tracht even achter zien te komen waarom sommigen zo te klagen hebben.
  Zoals ik het zie, leveren zij niet echt kritiek op Thailand.
  Het zijn duidelijke uitingen van teleurstellingen door niet goed voorbeteid te zijn op de leefswijze van de Thai.

  De eerste keer dat een “farang” Thailand bezoekt komt hij/zij in het Thaise “paradijs” en andere bekende toeristishe oorden terecht.
  De man ontmoet daarbij ook zijn Thaise schone.
  Zij voelen zich aangetrokken door de liefde. Dus echt tijd om zich te verdiepen in de ware Thaise gewoontes krijgt hij bij zijn eerste bezoek nauwelijks. De meeste tijd wordt besteed aan de liefde voorelkaar.

  Bij een tweede en volgende bezoek aan Thailand begint hij pas in te zien dat de Thaise mentaliteit niet dezelfde is als de zijne.

  Dan beginnen de volgende vragen bij hem op te duiken.
  1. Waarom moet hij een flinke “losgeld” betalen voor zijn aanstaande Thaise bruid?
  2. Waarom kan je door een Thsi omver gereden worden op een zebrapad?
  3. Waarom een Thai bijna nooit een zeep in huis heeft om je handen te wassen?
  4. Waarom de Thai dodelijke chemicalien gebruiken om het vlees langer “vers” te houden.
  5. Waarom een Thaise toilet altijd op een modderpoel lijkt?
  6. Waarom er heel vaak tea-money betaald moet worden.
  7. Waarom een farang bijna altijd het dubbele moet betalen bij entrees in attraktieparken?
  8. Waarom de Thai niet weet wat onderhoud is.
  9. Waarom de Thaise woningbouwers altijd slecht werk levert.
  10. Waarom kan het Thaise onderwijs niet verbeterd worden.

  Het lijkt de 10-geboden wel.
  Niet dus.
  Deze opgenoemde punten zijn bronnen van irritaties bij de farang tijdens zijn langer verblijf in Thailand.
  Als hij dit alles van te voren geweten had, zou hij minder teleurgesteld zijn in zijn verblijf in dit paradijs.

  Dus het geen roze bril ophebben betekent gewoon het niet goed voorbereid te zijn op al deze teleurstellingen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website